УДАРНА ВЕСТ – МОСКВА ИЗНОСИ додатне податке о обарању руског „иљушина“

UDARNA VEST – MOSKVA IZNOSI dodatne podatke o obaranju ruskog „iljušina“

24 septembra 2018

Ministarstvo odbrane Rusije daje dodatne podatke koji pokazuju iz sekunde u sekundu položaj izraelskog aviona i rakete kompleksa S-200.

Dodati podaci su dobijeni sa radara S-400 iz vazdušne baze „Hmejmim“, navodi ruska vojska. Oni dokazuju da se izraelski avion sakrio iza Il-20 od sirijske rakete.Raketa koja se približavala izraelskom avionu je iznenada promenila pravac leta i krenula na Il-20.

„Na ekranu se jasno vidi pravac leta rakete S-200 koja je lansirana sa sirijskog kompleksa PVO, položaj ruskog i sirijskog aviona. Pritom, prilično jasno se vidi kako je raketa usmerena na izraelski avion“, naveo je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

U 22.02 glava rakete S-200 je presrela cilj velikom brzinom — to je bio Il-20, dodali su u ruskoj vojsci.

Jedan od izraelskih aviona se u trenutku tragedije nalazio na visini od 9 do 10 kilometara na istom azimutu sa ruskim Il-20.

Ministarstvo odbrane je iznelo podatke da se F-16 za vreme tragedije nalazio u području pada aviona i da nije odleteo, kako je saopštila izraelska strana.

„Novi dokazi dokazuju da je krivica za tragediju Il-20 u Siriji u potpunosti na izraelskoj avijaciji“, naveli su oni.

Sve mirnodopske izjave izraelske vojske o navodnoj neumešanosti izraelske strane u tragediju Il-20 u Siriji su lažne.

KOMENTARI2 komentara

  1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Posle ovoliko opomena ova 2-3 dana od strane Rusa uslediće rušenja izraelovih F16 kanti i poniženje jevrejske "moćne" vojske te zatvaranje sirijskog neba za njih i Zapad.

  2. Miraš says:

    Što se tiče S-300 imam takvu vest da je on već dostavljen u Siriju. ... Izraelci su dali lažne podatke da će tući sever Sirije i time su izvukli Iljušin Il-20 iz njegovih trenutnih aktivnosti u Idlibu na zapad i južnije blizu Latakije odakle mogu da ga obore. To otkriva hronologija svih bitnih dogadjaja tog dana koju je objavilo Ministarstvo odbrane R.F.: 1. U 20.30 avion IL 20 je počeo da izvršava svoj izvidjački zadatak u Idlibu (severozapad Sirije). 2. U 21.39 predstavnik komande VVS Izraela obavestio je rusku komandu da će nanositi vojne udare na severu Sirije (samo je neodredjeno rekao sever ne otkrivajući tačniju lokaciju udara) 3. U 21.40 izvršen je udar bombama GBU 39 sa četiri izraelska lovca na objekte u Latakiji (zapad zemlje, a ne kao što su najavili "sever"). 4. Komandir IL 20 primio je naredjenje - iz rejona avio udara "sever" da izadje južnije i da se vrati u avio bazu Hmejmim koja je blizu Latakije. (Na tom povratnom putu on će da nadleti more i da nad njim napravi krug u blizini Latakije). 5. U 21.51 PVO Sirije počela je sa odgovorom na napad. 6. Posle izvršenog udara avioni F-16 zauzeli su zonu dežurstva 70 km zapadno od Latakije iznad mora (tu su čekali dolazak Il 20). 7. U 21.59 jedan izraelski avion počeo je da se sakriva iza aviona Il 20. 8. U 22.03 raketa PVO Sirije pogodila je krupniji i njoj bliži cilj avion Il 20- 9. U 22.07 sa radara je nestao Il 20.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *