УДАРНА ВЕСТ! НАТО одбио да подржи Турску

UDARNA VEST! NATO odbio da podrži Tursku

19 februara 2020

Alijansa neće pružiti vojnu podršku Turskoj ukoliko započne vojnu operaciju u Idlibu, rekao je diplomatski izvor jedne od zemalja Alijanse u Briselu.

„Zemlje NATO-a neće podržati aktiviranje Petog člana usled smrti turskih vojnika u Idlibu početkom februara. NATO ne razmatra mogućnost pružanja vojne pomoći Turskoj u slučaju operacija u ovom regionu“, rekao je izvor za TASS.Situacija u Idlibu je eskalirala nakon što su ruska i turska vojska pokušale da smire situaciju u regiji, ali su teroristi samo pojačali napade. Sirijska vojska je uzvratila ekstremistima, dok su brojne turske položaje opkolile sirijske trupe.

U nedelju su jedinice proturske sirijske opozicije sprovele napad na položaje vladinih snaga SAR-a u provinciji Alep.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Istina says:

  Vidimo sta se dešava i dešava se tačno tako kako su opisali u Bibliji, onaj koji bude krenuo u rat na Severu Afrike biće uništen i dolazi do uništenja Turske jer je dugo dugo vekova nazad uništila Vizantiju i Vizantijsko carstvo tako će se i bivšem osmanliskom carstvu tj.danšnjoj Turskoj vratiti jer švrljaju tamo gde jim nije mesto...

 2. Miraš says:

  Ako se ne varam, dosad članice NATO-a samo jednom su se pozvale na primenu kolektivne odbrane iz člana 5 Vašingtonskog sporazuma, povodom terorističkih napada izvršenih 11.09.2001 u SAD. Nepunih mesec dana kasnije SAD je povela svoje saveznike u rat protiv protiv Al Kaide i Talibana i evo ratuju protiv Studenata (Talibana) već punih 18 godina. Pored tog iskustva NATO članicama još samo nedostaje da ih Turska nagovori na rat protiv Rusije.

 3. marko says:

  toliko o solidarnosti nato-a

 4. M says:

  Ako Rusija i Turska žestoko zarate,odnosno Rusi izbiju na moreuz Bospora-Dardanela,naravno da će se USA-NATO uplesti!Naravno da će to onda biti uvod u veći šou!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *