УДАРНА ВЕСТ! Немачка наговорила Зеленског да преговара са Русијом! УКРАЈИНЦИ ТРАЖЕ ПРИМИРЈЕ

UDARNA VEST! Nemačka nagovorila Zelenskog da pregovara sa Rusijom! UKRAJINCI TRAŽE PRIMIRJE

15 aprila 2022

Nemačko-ukrajinski su odavno nategnuti, a ove nedelje ih dodatno napela odluka Kijeva da u posetu ne primi predsednika Frank-Valtera Štajnmajera. Sada izgleda da ukrajinske vlasti žele da spuste loptu.

Šef ukrajinske diplomatije Dmitro Kuleba je u četvrtak agenciji Interfaks rekao da njegova zemlja ne želi da zaoštrava odnose sa Nemačkom iako se ne slaže sa svim aspektima nemačke politike i da očekuje promenu.„Tu, novu politiku očekujemo od nove nemačke vlade“, rekao je Kuleba.

Štajnmajer je u utorak planirao da sa predsednikom Poljske i premijerima Letonije, Litvanije i Estonije poseti Kijev, ali je odustao jer, kako je sam izjavio, nije bio poželjan.

Predstavnici ukrajinskih vlasti, naime, žele da prime kancelara Olafa Šolca ili nekog drugog ko može da odlučuje o isporuci nemačkog naoružanja koje Kijev želi za odbranu od Rusije. To je u Berlinu primljeno kao prvorazredna diplomatska uvreda i izazvalo je žestoke reakcije.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je kasnije izjavio da njegov kabinet nije dobio zvaničan zahtev za Štajnmajerovu posetu. Kuleba je sada sve pripisao problemima pri organizaciji posete većeg broja stranih lidera.

„Poštujemo Nemačku kao državu, kao partnera, i nama je jasno da je šef države, predsednik Nemačke, jedan od simbola te države“, rekao je, uz primedbu da Kijev poštuje instituciju nemačkog predsednika.

Odnose Nemačke i Ukrajine odavno je opteretila izgradnja nemačko-ruskog gasovoda „Severni tok 2“. Sporni gasovod, koji su Ukrajina i zapadni saveznici videli kao polugu pritiska u korist Moskve, završen je kratko pre ruskog napada i odmah stavljen na led.

Od napada krajem februara, Ukrajina Nemačku pritiska da joj dostavi svoje teško naoružanje, tenkove, artiljeriju i sisteme protivavionske odbrane, uz prilično oštre kritike na račun Šolcove neodlučnosti.

Kijev od Šolca zahteva i da prestane sa blokad oštrijih sankcija protiv Moskve, uključujući i embargo na uvoz ruskih energenata.

(Mediji)

KOMENTARI9 komentara

 1. rade says:

  Njemacka se nista ne pita,amerikanci ce ratovati do posljednjeg naciste,tako da od pregovora nece biti nista.Nadam se da ce Rusi konacno krenuti sa ravnanjem nacisticke drzave.

  • padre says:

   Tako je, a Nemaćka će samo reći, kaoidosad,mismo hteli, ali vdiš, da ovi ne daju!

  • Milutin says:

   Ne razumem vezu naslova i teksta ispod naslova. Ili sam kratkovid i glup ili je neko pogrešno spojio jedno sa drugim.

   • Kiki NS says:

    Slažem se . Naslov i tekst , veze nemaju.

 2. persida says:

  Berlin mora biti sravnjen sa zemljom, kao i Varsava i Kijev. Pregovori su budalastina, nema razloga cda se prekine sa tzv. ratom, a da se taj rat nastavi drugim podmuklijim sredstvima, kako to Zapad vec ume.

 3. Luka says:

  I u ratu u exyu bilo je mnogo pregovora i primirja koja su nasi neprijatelji vesto koristili da nam iznude ustupke Itako ustupak po ustupak ostadosmo mi opljackani i bez igde iceg. Nikakva primirja! Ili mir koji odgovara Rusiji ili rat!

 4. milorad5 says:

  primirje ,nema šanse mogu da vode mirovne pregovore ali i tu mislimda im rusi NIŠTA neće verovati jer se i pokazalo da im se ništa ne može vreovati.Oni traže predah da popune i prenaoružaju novoformirane trupe i to je sve.Rat će prestati kada rusi budu u punoj vojnoj kontroli nad odeskim azovskim i donbas regionom,i kada budu čvrsto zaposeli levu obalu dnjepra sa sve hidroelektranama i harkovom.Tada će rat prestati i rusi nemaj nikakvog razlga da pregovaraju sa kijevom,jednostavno će pripojiti nazad matici sve te OTETE TERITORIJE,bez diskusije i pravdanja,njima ne treba ODOBRENJE UKRAJINE ZA TO:),ZATO SE I RATUJE BRE.Ovi papci u kijevu mogu da reže ,kukaju prete itd. koliko hoće ali oni više tu neće sprovoditi vlast niti će to biti ukrajina više.Tako su nama na kosovu uradili,samo sa jednom malom razlikom.Na prevaru su ušli na teritoriju srbije,jer nisu mogli da nas poraze,i baš zato što smo PREGOVARALI sa njiam i verovali u neke potpise i sporazume mi smo izgubili kosovo privremeno.Rusi imaju lep i jasan primer kosova pred svojim očima i jasno im je da sa NATO nikavi pregovori ili ugovori nemaju nikakvu vrednost,to su iz NATO-a pokazali u srbiji i to im je bio kraj kredibiliteta.

 5. Precednik DŽo says:

  Pokušaj otezanja i tobože Nemačka je nekakav faktor. Putin je već rekao da nikakvi pregovori neće prekidati rusku Specijalnu operaciju denacifikacije Ukrajine do kapitulacije i predaje i izvođenja zločinaca na ruski sud.

 6. Za Srbiju says:

  Nemačka je bez ruskog gasa bankrot. A to znači i EU. Zaustavili bi 66% svoje industrije. Vlasnici fabrika i akcionari urlaju i optužuju vlast da puca sebi u glavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *