УДАРНА ВЕСТ! Немачка одбацује наредбу из Америке: „НЕЋЕМО ДА УВЕДЕМО САНКЦИЈЕ РУСИЈИ“

UDARNA VEST! Nemačka odbacuje naredbu iz Amerike: „NEĆEMO DA UVEDEMO SANKCIJE RUSIJI“

5 juna 2020

Zvanični Berlin odbacuje sankcije koje je Vašington najavio na račun gasovoda „Severni tok 2“, izjavio je predstavnik Ministarstva ekonomije Nemačke.

„Kao što znate, pomno pratimo sve što se dešava sa gasovodom, između ostalog i po pitanju američkih sankcija. Naš princpipijelni stav je jasan, Berlin odbacuje sve eksteritorijalne sankcije“, rekao je on.Istovremeno, poslanik „Alternative za Nemačku“ Šefan Kotre izjavio je da bi Nemačka trebalo da odgovori Vašingtonu na najavljene sankcije, budući da one predstavljaju svojevrsni ekonomski rat.

„Mi imamo posla sa elementima ekonomskog rata od strane Amerike. Vašington pokušava da na nelojalan način progura sopstvene energetske interese. Nemačka ne sme da dozvoli tako nešto“, rekao je on.

Takođe je istakao i da bi Berlin trebalo da osmisli paket recipročnih mera kako bi se pružio otpor Vašingtonu koji nastoji da nametne svoju volju drugim zemljama sveta.

Podsetimo, nacrt zakona o sankcijama protiv gasovoda „Severni tok 2“ podnet je američkom Senatu, saopštio je jedan od koautora ovog nacrta, republikanski senator Džon Baraso.

U planu je da ranije uvedene sankcije budu primenjene na sve aktivnosti koje se tiču polaganja cevi, ali i osiguranja, što znači da će se ubuduće ograničenja primenjivati i na osiguravajuće kompanije koje pružaju usluge tankerima koji rade na gasovodu.

KOMENTARI9 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Zavrsetak i pustanje u pogon SEVERNOG toka 2 je cvrsto vezano sa predajom kosmeta. Pre tri godine je to bilo jasno ko je imao oci da vidi. Ako Amerika spreci izgradnju gasovoda imamo sansu da kosmet ostane zamrznut Konflikt. Kosmet je obecao Putin Hitlerovcima a za uzvrat ce mindzousti akrep da preda kosmet albancima i da postane "stub mira na balkanu". Srbija Putinu odavno sluzi za podkusurivanje sa "zapadnim partnerima". On je i ruski narod u ukraini prepustio na milost i ne milost UKRO-nacistima i velikom demonu Vatikanskom iz istog razloga. Samo jos blentavi ne vide.

  • Slobodanka says:

   Bulazniš nakon košmarnog sna. Severni tok 2 nema veze sa našim KIM. Za prodaju svog gasa u Evropi Rusija se izborila u Siriji jer kao što vidiš nema izgradnje katarskog gasovoda ka Evropi. Na prvom mestu je da Nemačka čini uslugu sebi jer kupuje kvalitetniji gas i po ceni povoljniji od američkog, a ne čini uslugu Rusiji te da joj za to treba kontrausluga od Rusije. Potrebe Nemačke i ostalih razvijenih zemalja EU za ruskim gasom tek će rasti, te ako se Ukrajina jednom unormali prodaja ruskog gasa biće moguća i preko teritorije Ukrajine (ali onda treba obnoviti dotrajali gasovod koji ide kroz Ukrajinu). Dotle šipak. Ukrajina je postala samostalna i suverena zemlja zajedno sa Rusima koji žive u Ukrajini krajem 1991 godine. Kijevske vlasti su predale suverenitet zapadu u dve obojene revolucije (2005 i 2014) i tako je Ukrajina postala igračka u rukama Zapada koja služi za geopolitičke igre Zapada protiv Rusije. Od 2014 odmah je amerikance interesovalo da smanje protok ruskog gasa preko Ukrajine dakle da na taj način ekonomski slabe Rusiju, a da su preuzeli još i Krim imali bi kontrolu celog crnomorskog regiona i evropski deo Rusije postao bi veoma ranjiv. Ukrajina je samostalna od 1991 godine, a već 1993 godine EU pravi projekat TRASEKA- (transportni koridor Evropa-Centralna Azija preko Crnog mora Kavkaza i Kaspijskog mora. Sem EU učesnice tog projekta u startu su bile države: Azerbejdžan, Jermenija, Gruzija, Kazahstan, Kirgizija, Tadžikistan, Turkmenistan, Uzbekistan Zatim u narednim godinama tom projektu priključile su se još Moldavija, Mongolija, Ukrajina, Turska, Rumunija, Bugarska i na kraju 2009 godine Iran. To je okruživanje Rusije sa ciljem da je ekonomski izoluju i još više oslabe. Ali taj projekat je propao. Rusija se sa svoje strane tu izborila da države koje izlaze na Bajkalsko more ne dozvole prisustvo stranih vojnih snaga (SAD i NATO) što je bila Putinova pobeda. NATO nije uspeo da se prošii ni na Gruziju, Ukrajinu, Moldaviju što je isto pobeda Rusije. Zatim Rusija je stigla i u Siriju pa im sad tamo smeta. Pa još otima im i Tursku koliko može. A šta se za sebe izborila Srbija? Okupator na KIM može samo da ugrozi Srbiju, a ne ni slučajno Rusiju. Ako bi Srbija priznala nezavisno KIM, posle toga može i ona da postane članica NATO-a, što opet ne bi ugrozilo Rusiju nego srpski narod u celini. Za šta su se borili borci Republike Srpske ako će mali i to poreklom iz Bugojna (BIH) svojim "najpametnijim" potezima da potopi i Republiku Srpsku?

  • Slobodanka says:

   Ukrajina će se osloboditi sama, ne treba nju Rusija da oslobadja. Kad velika većina stanovništva shvati da se Zapad sa njom samo poigrava (trenutno to je malo preko 50%) najuriće sami marionetske vlasti u Kijevu. Ko je tebe zadužio da brineš o oslobadjanju Ukrajine ili Novorusije? Niko, nego misliš da Ukrajina će proći slično kao bivša Jugoslavija. Ali neće se tako završiti! Zapad slabi a Ukrajina ništa dobro nije dobila nego još više slabi. U narednim godinama Ukrajinci će se oladiti od svoje zaljubljenosti u EU.

   • persida says:

    Slobodanka je najzatucaniji komentator Intermagazina jer ne dozvoljava tudja misljenja, ako joj dirnete u Putina, spremna je da ubije.

    • Slobodanka says:

     Ta pametni ste obadvoje sve više ličite na najpametnijeg predsednika. Piše gluposti poput "Ako Amerika spreci izgradnju gasovoda imamo sansu da kosmet ostane zamrznut konflikt". Americi nikako ne odgovara da Kosovo ostane zamrznut konflikt, kojigod da je predsednik na čelu SAD. Americi je u interesu da Srbija prizna Kosovo jer onda SAD nikad neće odgovarati za nezakonitu NATO agresiju, plus njihove firme moći će da se šire po otetom KIM bez straha od eventualnih posledica. --- Ruski gas jeste potreban Nemačkoj i zato će biti završen Severni tok 2. To Rusija veoma dobro zna, i nema potrebe da zbog prodaje svog gasa trguje sa otetim Kosovom.

    • Slobodanka says:

     Razbi-raspad Jugoslavije je deo strategije Zapada sa ciljem okruživanja i izolacije Rusije uključujući i izolaciju od razvoja zemlje u najnaprednijim tehnologijama. Rusija je daleko i od Srbije i od Jugoslavije ali sveopšta izolacija Rusija može se postići brže ako joj bude ukinuta saradnja i sa Balkanom (Rumunija,Bugarska,Grčka, Srbija, Crna Gora, BIH, Hrvatska). Zato gledamo kako Zapad ovde unosi samo šrafciger industriju, ni u Bugarskoj ne unose nešto što bi bar malo pomoglo razvoj te zemlje. Ako bi uneli u Srbiju i uopšte na Balkan nešto složenije do kraja to bi moglo stići i u ruke Rusa, zar ne? Zato smatram da EU nikad neće pružiti ni najmanji razvoj Zapadnom Balkanu, nešto mizerno hoće čisto da se balkanske lude neprestano nadaju. Dok smo pod uticajem zapada bićemo samo rezervat najsiromašnijih naroda i država Evrope, a mi baš navalili da hoćemo da smo s njima, tačnije pod njima. Retko se nadje ovakvih budala.

 2. Rista says:

  Kakve to sankcije nemci neće da uvedu Rusiji? Uopšte se ne radi o sankcijama Rusiji i to je samo nemačko sranje. Nemci su Rusima uveli sve moguće i nemoguće sankcije pa čak su odustali od ugovora da naprave Rusima neku trening zgradu za specijalce jer Rusi nisu u stanju da treniraju svoje specijalce sami. Isto tako je i Francuska poništila ugovor o nosaču helikoptera Rusiji bez pardona kada su počele snakcije i vratila pare Rusima. Ako je vratila. Zapad neće da izvozi u Rusiju svoju tehnologiju pa čak ni Kina ne sme ni da sanja da proda nešto od Zapadne tehnologije Rusiji. A i neće. Zašto bi prihvatila taj krajnji rizik i uletela sama sebi u usta? Nemačka ustvari neće da dozvoli da se njoj nametnu sankcije da uvozi jeftine ruske sirovine, a Amerika smatra da te sirovine pripadaju njoj. Amerika je pričepila Rusiju sankcijama i naterala je da preko Kine izvozi u Ameriku još jeftinije te iste sirovine nego kada je bio direktan izvoz u Ameriku, koji je Putin stopirao, odnosno zahtevao više cene a posle neuspelih pregovora proterao američke kompanije iz Rusije. To su Rusi sada uspeli i dokopali se malo zapadne tehnologije i tu grešku Amerika neće više nikad napraviti. Zbog toga nemci sikću a ne zbog sankcija Rusiji. I vi niko niste to primetili? Kao, dobri naši nemci neće da uvedu sankcije Rusiji? Idi begaj! Rusija mora pojačati svoj tehnološki razvoj pa čak i u sveri naoružanja, iako je tu danas prilično napredovala. A nemože da razvija "ekonomsku" tehnologiju jer se iz Rusije i dan danas izvlače na desetine milijardi dolara godišnje. To izvode ruski oligarsi koji su zakon u Rusiji zahvaljujući uvođenju kapitalizma koji je u Rusiji iskorišćen na najnakazniji mogući način. Ko zna koliko hiljada ruskih milijardi je već izvučeno i ko zna šta se sve sa tim hiljadama milijardi desilo. Oligarsi Rusije su uvod u kolaps Rusije. Rusiju danas nemilosrdno pljačkaju a rukovodstvo Rusije očajno pokušava da zaustavi tu pljačku ali da ipak ostane na svetskoj sceni. Taj opstanak Rusije na svetskoj sceni je sve skuplji i sve teži. Da pobije oligarhe i vrati sve pod državnu kontrolu, nije trenutak jer će onda vrh države samo zameniti oligarhe- To je trenutna ruska muka i samo nam ostaje da sa tugom gledamo rusko posrtanje. Imaju Putina ali imaju i nedodirljive oligarhe, nepouzdano, korumpirano i kompromitovano rukovodstvo a jedan sam čovek ne može više da uradi nego što je Putin uradio. Naravno da nemci plaćaju naftu i gas u evrima ruskim oligarh kompanijama, ali te pare se uplaćuju u Nemačkoj pa oligarsi odlučuju samostalno koliko od tih para će prebaciti u Rusiju. A prebacuju samo onoliko koliko moraju. Ostale pare ostaju u nemačkoj kao pare ruskih oligarha i tu je opet uskraćen ruski narod i ne može da se snađe. I pored Putina, ipak je nastavljena pljačka Rusije i to istorijskih razmera. Ne samo u okvirima Rusije nego i sveta. Niko i nikada nije toliko opljačkan kao Rusija u zadnjih 30 godina.

  • uddu says:

   Dragi moji stanovnici Srbije,da li vam je ovo poznato ?

  • Milan says:

   50,23% Gazproma je pod kontrolom države Ruska Federacija. Dakle imaju uslove da ne bude pljačke o kojoj razmišljš i pišeš, a šta stvarno rade to nisam u prilici da proverim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *