УДАРНА ВЕСТ! НЕМЦИ РАСТУРАЈУ НАТО ПАKТ ЗБОГ СРБИЈЕ!

UDARNA VEST! NEMCI RASTURAJU NATO PAKT ZBOG SRBIJE!

6 aprila 2019

NATO pakt je bombardovanjem Srbije i ratom u Avganistanu pokazao da štiti svoje imperijalističke interese i zbog toga bi ga pod hitno trebalo raspustiti!

Ovo kaže Aleksandar Noj, poslanik u Bundestagu i član nemačkog parlamentarnog Komiteta za pitanja odbrane. Prema njegovim rečima, zapadna vojna alijansa predstavlja pretnju po svetsku bezbednost jer krši norme međunarodnog prava i raspiruje vojne konflikte, a svoje pravo live pokazala je agresijom na Srbiju i ratom u Avganistanu.

Noj ističe da sedamdeseta godišnjica NATO nije povod za slavlje, već “mogućnost da se napokon opametimo, dok nije kasno”.

– NATO predstavlja pretnju za međunarodnu bezbednost, zbog čega tu alijansu treba raspustiti, i to što pre. NATO koristi vojnu silu samo za zaštitu svojih imperijalističkih interesa, sistematski kršeći norme međunarodnog prava i raspirujući vojne konflikte. Poslednjih decenija ta alijansa je pokazala svoje pravo lice, a primer toga je bombardovanje Jugoslavije i rat u Avganistanu. NATO se plaši da će izgubiti svoj liderski ideološki i ekonomski položaj, zbog čega se aktivno naoružava i ide iz sukoba u sukob – objašnjava Noj. Nemački parlamentarac dodaje da na to pod hitno treba staviti tačku.– Mi levičari zahtevamo da Nemačka izađe iz Severnoatlantske alijanse, a tražimo da se sam NATO raspusti. Na njegovom mestu treba da se napravi kolektivni sistem bezbednosti, u kojem će učestvovati i Rusija, sistem koji bi za svoj glavni cilj proglasio razoružanje – podvlači Noj.

Komentarišući ove navode, predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje Stevica Deđanski kaže da se čuje sve više “realnih glasova sa Zapada”.

– Borba Srbije da sačuva Kosovo će promenom sastava Evropskog parlamenta posle izbora i učešćem stranaka koje nemaju dugova prema šiptarskim ubicama i krvavom novcu još više dobiti na snazi. Država je već svakako popravila poziciju time što je uspela da status Kosova vrati u pregovore, iako je to pitanje Zapad već bio otpisao. Zato ovaj primer nemačkog poslanika treba da nas uveri da nije sve izgubljeno i da se borba isplati. Dakle nema predaje i kapitulacije – naglašava Deđanski.

Ivan Kostić, član odbora za Srbe u regionu, ocenjuje da je svaki glas koji u ovom momentu daje podršku Srbiji dobrodošao.

– Verujem da će vrlo brzo doći vreme kada će se međunarodna zajednica upoznati sa pravim posledicama NATO agresije na Srbiju. Za to nam je potrebna državna strategija i naši ljudi iz dijaspore, koji bi sve to sigurno volonterski radili za svoju otadžbinu – zaključuje Kostić.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Drago says:

  Nažalost Srbija nema takove ljude koji bi upoznali svetsku javnost o posledicama bombardovanja Srbije.Bivša i sadašnja vlast na čelu sa Vučićem je u rukama zapadnih sila prvenstveno amera i nemaca.

 2. rajko says:

  Zapad nije mogao da Kosmet stavi ad acta nikako. Glumili jesu, ali i sami su znali da će pre ili kasnije morati da polože račune za ono što su uradili. Odlagaće svodjenje računa koliko mogu, nadajući se da ćemo uskoro izumreti od uranijuma koji su bacili na nas, ali nadam se da će neki od nas preteći i završiti ovu stvar.

 3. unulfo says:

  Važno je da je počelo da se o tome govori, ovo možda nije početak kraja ali je sigurno kraj početka te priče...

 4. Velika Metla says:

  Vi,švabčići,se NIKADA nećete osloboditi od "zagrljaja" Londona i Vol Strita,bez pomoći Rusije! N I K A D A ! Ma,znate i vi sami to,nego eto treba malo glumatati pred svojim i belosvetskim plebsom!

 5. dane says:

  prvi april je prosao

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *