УДАРНА ВЕСТ – НЕТАЊАХУ „ЛУПИО ШАМАРЧИНУ“ Путину и Трампу

UDARNA VEST – NETANJAHU „LUPIO ŠAMARČINU“ Putinu i Trampu

18 jula 2017

Sirijska armija i dobrovoljački odredi koji ratuju na njenoj strani isterali su pripadnike Islamske države sa gasnih polja El-Halaa i Zamla koja se nalaze južno od grada Raka.

U istoj operaciji su vladine snage povratile kontrolu i nad 12 nftnih „bunara” kod El-Fahda.

Proteklih dana su izbacile ID i sa naftnih polja Es-Saura i El-Habari južno od Eufrata.

Što je jednako važno, oslobodile su od terorista i drevni grad Rasafa (nekadašnji Sergiopolis) koji se nalazi 30 kilometara južno od Rake. Nimalo usput, povratile su i kontrolu nad putem koji spaja Raku sa provincijama Hama i Homs.

Tokom poslednja tri dana, sirijska armija je napredovala i u borbama za istočna predgrađa Damaska: Ajn, Tarma i Džobar.

Ta naselja su zapadni obod oblasti Istočna Guta koju drže terorističke formacije Fajlak Ar-Rahman i Hajat Tahrir aš-Šam.

Borbe u pomenutom trouglu traju već bezmalo četiri nedelje, a teroristi su u njima imali oko 400 poginulih, a njihovih sedam poljskih bolnica je prepuno ranjenika.

Vladinim snagama iz vazduha pomaže ruska avijacija koja je, pored ostalog, uništila 8 američkih protivrenkovkih raketnih sistema TOW i 10 utvrđenih vatrenih pozicija.

Sirijska armija je zavladala sa 37 važnih tunela i tranšeja protivnika.

U međuvremenu je međunarodni okvir sirijske ratne drame postao još komplikovaniji.

Izrael je objavio da se kategorički protivi planu Moskve i Vašingtona koji je rezultirao primirjem na jugu Sirije. Uz tvrdnju da će ta „zona deeskalacije” navodno „šriti prisustvo Irana u regionu”.

List Haaretz je objavio da je izraelski premijer Benjamin Netanjahu o tome obavestio francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Navodno mu je predočio da Teheran ima nameru da u Siriji sagradi baze za svoju avijaciju i mornaricu i da u tu zemlju uputi vojnički kontigent i vojne savetnike.

Netanjahu je navodno bio kategoričan: „To će promeniti stanje stvari u regionu”.

KOMENTARI5 komentara

 1. Kosovac says:

  „U međuvremenu je međunarodni okvir sirijske ratne drame postao još komplikovaniji. Izrael je objavio da se kategorički protivi planu Moskve i Vašingtona koji je rezultirao primirjem na jugu Sirije.“……….Kako komplikovaniji?, Pa jasniji a ne komplikovaniji. U priču se ničim izazvan ušetao Izrael, Natanijahu učestano brlja, bolje bi mu bilo da čuti i bude iza zavese kao do sada. Sa ovim priznanjem Izraela, velike su šanse da se sirijska ratna drama potpuno razjasni. I rasvetli uloga Izraela. Kao i uloga Soroša u Evropi i Americi.

 2. goran says:

  Naravno, cionisti zele rat do kraja, do kataklizme kada ce se, po verovanju mnogih ortodoksnih Jevreja, pojaviti Mesija koji ce spasiti samo njih, a sve nejevreje pustiti da izginu. To je konacna istina svake jevrejske misli: smrt nejevrejima, pa su su Tramp i Putin ista sorta. Vec sam se cudio vise puta Putinovoj upornosti u Siriji, ona mi je ukazivala da je on u cionistickoj reziji. Putin treba da izgazi Ukrajinu i pola Evrope, za pocetak. Da zavrne gas. To je u interesu Rusije, a ne da se bori za interese Natanjahua.

 3. Kulak says:

  Interesi.Svi imaju interese.Interesi vladaju ovim svetom.

 4. M says:

  Jednako kao sto USA,Rusija i ostale jake zemlje stite svoje dvoriste,tako isto cini i Izrael,i svatko onaj tko to ne razimije,u praxi ce imati problem,i to veliki jer ce Izrael braniti svoje postojanje,granice,a time i dvoriste-pod svaku cijenu i svim sredstvima!A ako i propadnu,za razliku od mnogih drugih-uskrsmut ce jer imaju brojnu dijadporu koja ce se u dovolknom broju vratiti da uskrsne Izrael.Iako ce to biti tesko u preostalom okruzenju,pa ce im zaista trebati Mesija.Ali On ce biti Spasitelj i svih ostalih Slugi Bozijih,pa i Izraela.Oni ce biti samo simbol nevjernog Tome,kad i kod njih stekne legalitet,tko ce pametam jos sumnjati?!?Jer,mnogi ce povjerovati i prije,al kad povjeruje i Izrael-povjetovat ce i mnogi preostali.Eto,to je zapravo jedina"superiornost"Izraela,ta vjernost Bogu i Bozjem poslaniku,kolko znaju i mogu.

 5. goran says:

  Vernost bogu? Kojem bogu? Odakle ti znas o Bogu??? Da nisi sa njim u kontaktu preko interneta?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *