УДАРНА ВЕСТ – НИКОЛИЋ ОСНИВА СТРАНКУ! Руси стали иза њега; Вучић бесан

UDARNA VEST – NIKOLIĆ OSNIVA STRANKU! Rusi stali iza njega; Vučić besan

9 novembra 2017

Tomislav Nikolić se iz prošlonedeljne posete Moskvi vratio u Srbiju sa parama. Kako „Blic” saznaje, bivši lider SNS dobio je novac za osnivanje nove političke partije.

Nikolićev boravak u Rusiji nije ostao samo na razgovoru sa Vladimirom Putinom iza zatvorenih vrata i primljenom Ordenu prijateljstva koji mu je uručio predsednik Rusije za veliki lični doprinos u jačanju strateškog partnerstva i prijateljskih veza dve države. Kako „Blic” saznaje iz diplomatskih krugova, Nikolić je dobio deo novca za osnivanje stranke.

– Uz pare su usledile i prve instrukcije. Stranci treba dati naziv koji zvuči rodoljubivo, krajnje patriotski – kaže strani diplomata, izvor „Blica”.

Nikolić, koji je sada na funkciji predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom, dobio je u Moskvi obećanje da će njegova stranka biti novčano pomagana i dalje.

– Ruski novac za stranku u Srbiji neće ostati samo na sumi koja ja sada data Nikoliću. On je dobio uveravanja u Moskvi da će i nadalje biti uplata i da će oni kontinuirano pomagati stranci. Rusi su Nikoliću rekli i da će se u finansiranje partije uključiti i pojedini domaći tajkuni i privrednici, a čiji je posao praktično lociran u Rusiji – navodi sagovornik „Blica”.

Nikolić je već izneo koga bi voleo da vidi u svojoj stranci, a gde isto očekuje pomoć Rusa.

Ovo nije prvi manevar Rusa sa Nikolićem na političkoj sceni Srbije. Poslednji put u nizu je bio pred aprilske predsedničke izbore. „Blic” je još krajem januara objavio da Nikolić hoće da se kandiduje i da za svoju kandidaturu ima podršku Moskve.

Nikolić je u ranije sklopljenom dogovoru s Rusima svoju kandidaturu za predsednika trebalo da obnaroduje pre Nove godine.

On međutim, za to nije imao hrabrosti. Iako je po objavljivanju ovih tekstova Nikolić demantovao pisanje „Blica” on je na svom rođendanu, međutim, javno objavio kandidaturu.

Ni danas nema preciznih podataka zašto su Rusi u poslednjem trenutku ipak napustili Nikolića. Spekuliše se da je razlog bila njegova višemesečna neodlučnost da prelomi i pokušaj trgovine za sina, ali i da su u međuvremenu ipak uspeli da „završe neke od poslova”, pa su napravili drugi dil.

Od zahteva da dobije „ono što je on Vučić dao”, a to je mesto lidera stranke i premijera, Nikolić je dobio Nacionalni savet za saradnju sa Rusijom i Kinom, a sin je ostao na čelnoj poziciji u Kragujevcu.

Udaljavanje Nikolića od stranke u čijem je osnivanju učestvovao počelo je još prošle godine. Ove godine krajem oktobra nije došao ni na rođendan ni na slavu partije.

Orden Putinu, orden od Putina

Nikolić je, kako je sam posvedočio, sa Putinom razgovarao skoro tri sata i „otvorio mnogo tema”. On je u Moskvi izjavio da „svako ko odlikuje razmišlja kome daje orden, kao i onaj ko prima odlikovanje razmišlja od koga ga je primio“. Inače, Nikolić je 2014. godine odlikovao Putina najvišim srpskim priznanjem – Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici. Ukaz o dodeli Ordena prijateljstva Putin je potpisao 30. maja 2017. godine, u vreme dok je Nikolić još obavljao funkciju predsednika Srbije.

KOMENTARI20 komentara

 1. radoje says:

  Ja nesto Bljicu ne verujem.

  • Konj says:

   Niko normalan ne veruje tim Gebelsovim novinama. Kamo srece da je ovo istina !

   • LILIT says:

    A Informer, Studio B, Pink, kakve se tu tek "istine" plasiraju narodu....

   • Za Srbiju says:

    Kako god, ovo je jedina prilika da se raspadne SNS, odnosno pocepa ova stranka. Mnogo je nezadovoljnih u stranci.

 2. milos says:

  Bacanje para

  • arso says:

   U potpunosti se slazem ako je ovo istina, Bacene pare. Nece to tako proci, uzeli ste pare od Amera, obojica su bili sa Seseljem, kako Nikolic i Vucic nisu zavrsili u Hagu?

  • arso says:

   U potpunosti se slazem ako je ovo istina, Bacene pare. Nece to tako proci, uzeli ste pare od Amera, obojica su bili sa Seseljem, kako Nikolic i Vucic nisu zavrsili u Hagu?

 3. Kosta says:

  Nije realno.Sta drugo ocekivati od cuvenog novinara Simonovica.

 4. goran says:

  Vreme je za Putinovu stranku u Srbiji. Nisam samo siguran da ce Nikolic privuci glasace jer je istrosen, pogotovo mladi nece glasati za njega. Ovo je noz u ledja Vucicu, koji se sada pece na dva tiganja. Niko sa njime nije zadovoljan.

  • Roky says:

   Naravno. I treba. Uspece sto posto !

 5. Ognjen says:

  Ovo je odlican potez, nadam se da je sve dogovoreno sa vucicem. Da bi se malo oslobodili stranih uticaja i pretnji mi moramo stalno da imamo krizu vlasti tako da oni ne znaju kome treba ds se obrate. Naj gora situacija je sa dominantnom vlascu jer oni uvek znaju kako da mu slome ruku. Vucic treba da se skloni ali najbolje da sve bude u dogivoru.

  • Sančo Pansa says:

   Svaka čast! NAPOKON Proruska stranka!!! Ovo je najbolja vijest koja je mogla da zadesi Srbiju!!!

  • Roky says:

   I ja midlim da je to u pitsnju. Mnogo je zaglibio. Ja ga bas I ne gotivim Ali nisam za likvidaciju I da se nekom oduzme zivit. Bez obzira sto Djindjic nisam voleo, zao mi je svakog coveka pa I njega.

 6. ilija krneta says:

  ima pravo da osnuje svoju stranku treba je davno otici od vucica i seselja sad ima podrsku od vele sile sa istoka ko vucic i seselj sa zapada i unije jedan prema jedan borba za balkan ili istocni ili zapadni ce se zvati BALKAN

 7. ! says:

  Grobar dan Srbijo!

 8. Miloš says:

  Osetio Vučko da mu se sprema iznenađenje, ali kome verovati, bili su radikali pa SNS sad bi opet zajedno, Nije verovati ni Nikoliću, setite se da je on potpisao u inat Srbiji dokument o ulaska u Nato-Alijansu. Ne zavaravajte se dok ne budete 100% sigurni da je Car uz njega.

  • Velika Metla says:

   U Srbiji ne postoji nijedan politikant kojem bih verovao! Nijedan!

 9. goran says:

  Dok domaci izdajnici (a to su svi nasi politicari koji se recikliraju u poslednjih 30 godina) na budu povesani u Knez Mihajlovoj, zajedno za inostranim bankarima i domacim tajkunima, sve je samo bla bla.

 10. Novo doba says:

  Putin! tam, tam, tam, Putin! tam, tam, tam, Putin, dajte nam Putina u Srbiju i porašće nam i ugled i sve ostalo. Jedino je sad problem što mali Alek nije odradio za te novce koje je on dobio od svojih gazda. Valjda će nas ponovo bombardovati. Samo na vreme da nas odbrane braća naša.

 11. Karadjordje says:

  Trebaju nama promene, politicka i ekonomska podrska od prijatelja, koji su nas branili a ne od onih koji su nam otimali i koji nas bombardovali, ne samo nas nego sve Jugoslovenske drzave, ali najvise nas. Sto se tice nasih politicara, potreban nam je neko hrabar, pametan, odlucan, i posten, da radi za nas i sa nasim prijateljima a ne za nase diktatore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *