УДАРНА ВЕСТ – НОВИ НАПАД АМЕРИЧКЕ КОАЛИЦИЈЕ НА СИРИЈУ: Погинуло више од 20 цивила; РУСИ И С-300 ЋУТЕ

UDARNA VEST – NOVI NAPAD AMERIČKE KOALICIJE NA SIRIJU: Poginulo više od 20 civila; RUSI I S-300 ĆUTE

9 novembra 2018

Sirijska državna agencija Sana saopštila je u petak da je u vazdušnom napadu međunarodne koalicije pod vođstvom SAD na grad Hadžin poginulo 26 civila.

„Dvadeset šest civila, među kojima su žene i deca, poginulo je u novom napadu avijacije međunarodne koalicije na oblast Havama u gradu Hadžin, na jugo-istoku provincije Dejr el Zor“, saopštila je agencija pozivajući se na lokalne izvore.

Koalicija redovno bombarduje Hadžin. Sirijski mediji su u više navrata saopštavali da je koalicija prilikom napada koristila beli fosfor. Sirijske vlasti su pozvale Ujedinjene nacije da preduzmu mere protiv odgovornih za te napade i da prekinu nelegalan boravak koalicije na teritoriji Sirije.

Predstavnica Pentagona je saopštila da koalicija ne otkriva kakvu municiju koristi u Siriji, ali da je ona u skladu s međunarodnim normama.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. filip says:

  Skalamerija služi da plaši sirijske vrane.

 2. M says:

  Jel to Sirijci i Rusi imaju u Siriji S-300 ili S-0,25 ?!?

 3. Jovo Veselinovic says:

  nesme putin udariti na americku vojsku da ima i S- 500 U SIRIJI

 4. Deda Micko says:

  Putin je najveca iluzija od svih, vreme ja za vojni puc u Moskvi i dovodjenje na celo zemlje oficira od 35 godina koji ce Amerima zavrnuti siju za mesec dana. Od demokratije nema vajde niko, osim nasih neprijatelja.

 5. Ilija Cvorovic says:

  Nece Rusi na Amere,da im ovi ne zamere

  • Deda Micko says:

   Upravo tako, Rusi su mlatikuri, kukavice.

 6. Roy says:

  Oni svi slusaju Velikog Arhitektu Novog Svjetskog Poretka zvanog Sotona, a on ne dozvoljava da se rat zavrsi vec da traje dok sve ne opusti i ne bude razoreno. Sprdnja od sirijskog predsjednika i vlade. Pozivaju UN da kazu Zapadu da napuste Siriju, a UN je leglo demona i zla. Sve je to ista stoka. Zapad, Rusi, Sirijci, UN, Izrael. Sve isto djubre.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *