УДАРНА ВЕСТ! Одјекују експлозије у Либији: ХАФТАРОВЕ СНАГЕ на само 10 километара од центра Триполија

UDARNA VEST! Odjekuju eksplozije u Libiji: HAFTAROVE SNAGE na samo 10 kilometara od centra Tripolija

15 decembra 2019

Snage Libijske nacionalne armije Halife Haftara koje se nalaze u ofanzivi na Tripoli, vode borbe na oko 10 kilometara od centra grada, saopštio je dopisnik turske televizije TRT.

Kako javlja dopisnik turske televizije, u gradu se čuju eksplozije. Značajan deo grada ostao je bez struje: svetlo se vidi samo u kućama koje imaju generatore.U međuvremenu je predsednik Redžep Tajip Erdogan primio u Istanbulu predsednika Vlade nacionalnog jedinstva Libije Faiza Saradža (čije snage još uvek kontrolišu Tripoli), saopštila je administracija turskog predsednika.

On je nazvao Haftara nezakonitim predstavnikom Libije i izrazio spremnost Ankare da „pruži svu neophodnu podršku Saradžu“. On je još jednom ponovio da Turska može poslati vojsku u ovu severnoafričku državu ako dobije poziv od Vlade nacionalnog jedinstva.

Podsetimo, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i šef Vlade nacionalnog jedinstva Libije Faiz Saradž, koji kontroliše samo deo teritorije u zemlji, potpisali su krajem novembra memorandum o saradnji u vojnoj sferi i o saglasnosti o morskim zonama. Turska je objavila kartu morskih zona „uzimajući u obzir tursko-libijski memorandum“.

Snage generala Halife Haftara nalaze se u ofanzivi čiji je cilj zauzimanje Tripolija koji kontrolišu pristalice Vlade koju su priznale UN. Stižu saopštenja da su jedinice Libijske nacionalne armije u blizini Tripolija dobile pojačanje.

KOMENTARI3 komentara

  1. petrovgrad says:

    Kasno. Dok stignu Turci, general će već zauzeti skupštinu Libije.

  2. Djoka Brica says:

    Haftar neka samo gazi do pobede.

  3. Kosovac says:

    Takođe stižu saopštenja da su Srpske i Hrvatske snage iz kontingenta za suzbijanja demonstracija u Libiji, dobro. Još niko nije ranjen. Odlično se snalaze zahvaljujući obuci sprovedenoj pre polaska na teren, u sektoru Jug kod Bujanovca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *