УДАРНА ВЕСТ – ОДЛАЗИ АНГЕЛА МЕРКЕЛ: Одмах је пао евро и почела трка за новог канцелара

UDARNA VEST – ODLAZI ANGELA MERKEL: Odmah je pao evro i počela trka za novog kancelara

29 oktobra 2018

Nemačka kancelarka Angela Merkel kazala je liderima njene Hrišćansko-demokratske unije (CDU) da se neće ponovo kandidovati za predsednicu te stranke na izbornoj konferenciji početkom decembra, javlja Rojters pozivajući se na izvor iz CDU.

Agencija podseća se da je Merkelova na čelu demohrišćana od 2000. godine i ocenjuje da će njenim odricanjem od predsedničke funkcije započeti trka za naslednika i na mestu nemačkog kancelara.

Blumberg javlja da je odmah nakon objavljivanja te vesti u Berlinu zabeležen pad evra na berzi.

Glasači su, posle Bavarske, kaznili CDU i njihove koalicioone partnere, i na jučerašnjim izborima u Hesenu, zbog višemesečnih međusobnih trvenja.

KOMENTARI3 komentara

  1. Nina says:

    Zamislite da bude postavljen neki nov kancelar Nemačke i saopšti: Povlačim nemačko priznanje nezavisnosti Kosova iz 2008 godine. Takva vest može da stigne i iz Francuske, itd. Srbija je i ovako poprilično obezglavljena, a tek bi se obezglavila u tom slučaju jer u koju ploču bi onda udarala i vlast i dobar veći deo opozicije.

  2. trikornjanin says:

    Kvazimodo u obliku EU verovatno pocinje da slabi do momenta kada ce se preformatirati u slobodan prostor za kretanje, sa apsolutnim pravom da svaka zajednica ili zemlja zadrzi svoje najvece vrednosti. Nece biti ispunjen Hitlerov testament o stvaranju IV rajha a table sa natpisima "rad oslobadja" i bodljikavu zicu mogu da iskoriste za neke druge prostore. Sto se tice upotrebe sile, sa tim mogu samo da plase malu decu jer nije vise samo amerika jaka, ima tu i drugih igraca.

  3. raikkonen says:

    ostaje do 2022 kao kancelar, bas koliko treba da unese 10-ak miliona turaka..arapa..i ostala zgadija..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *