УДАРНА ВЕСТ – ОШТАР ОДГОВОР: Русија избацује долар!?

UDARNA VEST – OŠTAR ODGOVOR: Rusija izbacuje dolar!?

9 avgusta 2018

Rusija bi mogla drastično da ubrza proces prelaska na plaćanje u nacionalnim valutama sa svojim partnerima u slučaju da nove američke sankcije zakomplikuju trenutnu situaciju, izjavio je suvlasnik kompanija „Novatek“ i „Sibur“ Leonid Miheljson.Kako je objasnio, o tome ruski zvaničnici već duže vreme razgovaraju sa partnerima iz Kine, Indije, kao i sa pojedinim arapskim zemljama.

„Ukoliko se sankcije budu uticale na transakcije koje se obavljaju sa tim zemljama, proces prelaska na plaćanje u nacionalnim valutama biće drastično ubrzan“, istakao je.

Podsetimo, nove američke sankcije Rusiji, zbog navodne upotrebe hemijskog oružja u britanskom Solsberiju, stupiće na snagu 22. avgusta, saopštio je prethodno Stejt department SAD.

Između ostalog, sankcije bi mogle da se odraze i na zabranu obavljanja transakcija u dolarima između Rusije i njenih partnera.

KOMENTARI3 komentara

 1. Miraš says:

  Ova izjava može da služi samo za obuzdavanje pretećih sankcija Amerike, ali prevagnuće to da li Amerika uopšte može samu sebe da obuzdava tj. da ne primeni sankcije. Pretpostavimo da će da primenjuje nove sankcije, e onda će odgovor biti drugačija praksa u medjunarodnim plaćanjima. Dolar koji se značajno koristi u medjunarodnim plaćanjima = moćno političko oružje Amerike protiv neposlušnih država. Preći što više na plaćanje u nacionalnim valutama sa svojim partnerima = (znači) izbeći dejstvo američkog opasnog političkog oružja po imenu dolar. Napadima ovakve vrste Amerika će samoizolovati samu sebe, a posledica toga biće da njena valuta dolar će biti sve manje korišćena i sve manje tražena u medjunarodnim plaćanjima. Dakle kod kuće u Americi čeka ih padavica dolara i razni ekonomski i društveni poremećaji na osnovu toga.

  • test01 says:

   Tacno Miras, zato Rusija i Kine i likvidiraju svoje rezerve u dolarima i kupuju zlato ili ulazu u infrastrukturu (kod sebe i u svetu). Amerika (duboka drzava ili zionisti koji u stvari vladaju) to nece tako lako dozvoliti. Svaka imperija je do sada pala pa ce i ova ALI treba vremena. Molim boga da to Srbija prezivi ali tesko sa domacim izdajnicima koji unistavaju i rasprodaju drzavu.

 2. raikkonen says:

  ja nikad nisam dolar zarezivao ni za suvu shljivu...samo dojce mark i sad evrove..pogotovo one ruzicaste..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *