УДАРНА ВЕСТ! ПОЧЕО ДИПЛОМАТСКИ РАТ МИЛОГОРАЦА И СРБИЈЕ

UDARNA VEST! POČEO DIPLOMATSKI RAT MILOGORACA I SRBIJE

28 novembra 2020

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Kako je saopšteno iz tog Ministarstva, „skladu sa članom 9. i 41. Bečke konvencije o diplomatskim privilegijama i imunitetima, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je danas ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića za persona non grata i zatražilo da napusti Crnu Goru“.„Nakon dužeg i kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao „oslobođenjem“ i „slobodnom voljom“ crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo“, navodi se u saopštenju.

Navodi se i da je time „unizio i najviše zakonodavno i predstavničko tijelo – Skupštinu Crne Gore, koja je 29. novembra 2018. usvojila Rezoluciju o poništenju odluka Podgoričke skupštine kojima je ukinut dotadašnji suverenitet Crne Gore, njena teritorija prisajedinjena Kraljevini Srbiji i nasilno detronizovan kralj Nikola Petrović Njegoš“.

„Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore je o ovome na uobičajeni način, notom, obavijestilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, a nota će biti uručena i ambasadoru Božoviću“, navodi se u saopštenju.

Povodom odluke odlazeće vlasti u Crnoj Gori da protera ambasadora Božovića, oglasio se na tviteru portparol DPS Miloš Nikolić.

​„Očekivana odluka MSP nakon više opomena posle kojih je Božović nastavio da se meša u unutrašnje stvari i omalovažava državu Crnu Goru“, napisao je Nikolić.

SRBIJA ODMAH UZVRATILA

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je večeras da je, povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića, postupilo je na recipročan način i proglasilo crnogorskog ambasadora u Srbiji Tarzana Miloševića personom non grata.

Prema diplomatskoj noti koju je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo crnogorskom Ministarstvu spoljnih poslova, ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević proglašen je takođe personom non grata.

U noti u koju je Tanjug imao uvid, navodi se da se, na osnovu člana 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, ambasador Milošević proglašava za personu non grata.

“Ambasador Milošević je dužan da u naredna 72 sata napusti teritoriju Republike Srbije”, navodi se u nioti.

Dodaje se da je MSP Srbije iskoristilo priliku da Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore ponovi izraze svog posebnog poštovanja.

Pročitajte još:

KOMENTARI7 komentara

 1. Gagi says:

  Ovo uopste nije dobra vest, apsolutno se bespotrebno stvaraju tenzije. Nas MSP bi morao imati visoko obucene diplomatske profesionalce. Svi smo svedoci ko i kako je zaposljavan u toj veoma vaznoj drzavnoj ustanovi u prethodnom periodu.

 2. petrovgrad says:

  Stvar sa ambasadorima je manje bitna, zameniće ih drugi. Ovu odluku je doneo Brisel, jer se Podgorica ni za šta ne pita. Suština je u tome što zapad kreće na Rusiju. Na putu im je Srbija, sada će usmeriti sve satelite na Srbiju. Sada stupa na scenu Hrvatska, BJRM, Bugarska BiH. Kad se zakova, onda će Rusi da im održe lekciju kao 1945. Posle toga nema oporavka zapadu. Rusi i Kinezi će rasparčati Evropu.

 3. dinki says:

  A vi braćo srbijanci proćerajte iz Srbije desetak crnogorskih biznismena i zatvorite im firme,blokirajte mafiju iz Crne Gore koja rovari po Srbiji,eto to bi bio adekvatan odgovor.Nas srbe iz Crne Gore baš briga hoćete li ili nećete protjerati onog smrada od našeg ambasadora.Samo ne nasijedajte na bezvezne provokacije.Ne na more u Crnu Goru ni sledeće godine to je najbolji način da ohladite usijane ustaške glave.

  • Slobodanka says:

   Primaklo se vreme za odgovornost. Suverenitet je bitan za sve države, tako i za Crnu Goru. Kad se razmatra suverenitet veoma je važan i ekonomski suverenitet, da država ima zdravu ekonomiju, da nije prezadužena, da nema nekažnjenih kriminalnih radnji, da je narod prilično zaposlen i zadovoljan, itd. Znojavi Milo bi da izbegne odgovornost za ekonomsko i socijalno stanje u državi kojom vlada nekoliko decenija i izgleda da mu sad baš jako odgovara "zavadi pa vladaj". Više bi mu odgovaralo da se vi svi medjusobno zakrvite, nego da se ta bitna stvar istera na čistac.

 4. Cp6a says:

  Tarzana vratiti velikom majmunu.

 5. VRSK says:

  Ćuti dobro je da smo nabavili tenkove...

 6. bane says:

  poslw ovoga ce milo i kilo da popuše lulu mira, a mi ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *