УДАРНА ВЕСТ! Политичар из власти агент ЦИА!

UDARNA VEST! Političar iz vlasti agent CIA!

26 oktobra 2016

spijun-cia-0

Osim bivših i aktivnih oficira Vojske i policije, od kojih su dvojica uhapšeni u protekla dva meseca, na meti stranih obaveštajnih službi su i pojedini visoki stranački funkcioner

Kako „Alo!“ saznaje iz dobro obaveštenih izvora, među njima je i mlađi političar iz vrha jedne od vladajućih stranaka, koga je pre nekoliko godina vrbovala američka CIA, jedna od najmoćnijih obaveštajnih službi na svetu. Njemu je ponuđena zaštita u procesima u vezi sa pojedinim pljačkaškim aferama u državnim firmama, a zauzvrat je dobio zadatak da svoje političko delovanje usklađuje sa interesima zemlje iz koje je ta služba.

Prema tvrdnjama naših izvora, veze sa strancima ovog političara potiču još iz bivše SFRJ, pošto mu je otac službovao u jednoj od prekookeanskih zemalja kao visoki diplomata.

Deo tih porodičnih kanala je sačuvan do dan-danas i poslužio je da mladi i perspektivni političar bude uvučen u špijunsku mrežu.

– Njegov zadatak je da podriva aktuelnu vladajuću koaliciju iznutra čim ono što radi Vlada nije po volji gazdama iz inostranstva. Ponekad to radi ispod žita, a ponekad i u javnim nastupima, u zavisnosti od toga koji se metodi u određenom trenutku čine pogodnijim. Do sada je to radio vrlo vešto, skrivajući se iza uloge žrtve, ali u poslednje vreme je njegovo delovanje postalo providno, pošto je počeo da pravi probleme iz čista mira – tvrdi izvor „Alo!“. Prema njegovim rečima, ovaj nekada vrlo perspektivni političar upao je u zamku kada je povezan sa pljačkom u velikom državnom preduzeću čiji je direktor prošle godine uhapšen sa nekoliko najbližih saradnika.

– Radi se o ogromnoj pljački, a u ovom slučaju se sumnja da je taj novac završio u stranačkoj kasi, ali i u privatnim džepovima. Kada je došlo do toga da ovaj političar bude uhapšen, zaštitili su ga moćni stranci, ali će taj dug, po svoj prilici, morati da vraća sve dok se bude nalazio na bilo kakvoj stranačkoj ili državnoj funkciji. Njegov plan je da se uz pomoć moćnih saveznika iz inostranstva jednog dana dočepa vlasti, ali bi se, ukoliko u tome ne uspe, moglo dogoditi da mu bude uništena blistava politička karijera koju su mnogi predviđali – tvrdi naš izvor.

Iako se ne zna tačno o čemu se sve juče govorilo iza zatvorenih vrata na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, najavljeno je da će tema biti delovanje pojedinih stranih službi na teritoriji Srbije, kao i zaštita nacionalnih interesa naše zemlje. Vrlo je interesantno da je srpsko državno rukovodstvo skrenulo pažnju javnosti na vršljanje stranih agenata u Srbiji baš u proteklih nekoliko meseci, iako je očigledno da je toga bilo i ranije.

Perišić uhapšen na Ibarskoj

Da su i visoki državni funkcioneri vrlo često žrtve stranih obaveštajnih službi, pokazuje slučaj Momčila Perišića, nekadašnjeg potpredsednika srpske vlade, koga je Vojna služba bezbednosti uhapsila 14. marta 2002. u motelu na Ibarskoj magistrali zbog sumnje da je odavao poverljive informacije Džonu Nejboru, službeniku američke ambasade, koji se tada pozvao na diplomatski imunitet.

Perišić je uhapšen u trenutku kada je, kako su tada objavili mediji, Nejboru predavao strogo poverljive dokumente koji, navodno, govore o učešću pripadnika Vojske Jugoslavije u ratnim operacijama u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj. Dokumenti su navodno bili originalni i nosili su oznaku vojne tajne.

(alo.rs)

KOMENTARI12 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Mnogo brze ce te ustanoviti ko nije persona od uticaje, tj. spijun, nego ko jeste.Ako pocnete da skidate saradnike stranih sluzbi bojim se da ce nam Skupstina biti poluprazna a ministarstva bez mnogih ministara. Ovakav vid informisanja je tipican za strane sluzbe. Visoki zvanicnik,blizak Vladi,Clan Vlade itd je spinovanje da svi koji su u bilo kojoj funkciji budu sumljivi. Nacin da se narodu Vlast ogadi. To je jedan vid propagandnog rata protiv Srbije. Srbija mora da reaguje i stiti integritet svoje Vlade. Ako je neko uhvacen mora biti osudjen. Samo ako cela Vlada nije ucenjena pa iz straha mora da cuti i trpi sve sta joj nature.

 2. deda mraz says:

  ej bre pa svi na ovaj ili onaj nacin rade za CIA-u, tj. kompletan politicki sljam u Srbiji je u njihovim rukama i oni sada ko fol otkrili da neko radi za CIA-u ali oni ovim samo pokusavaju da ono njihovo bratsko komunisticko govno Djukanovic prezivi posto mu se kraj blizi .

 3. Trifun says:

  Pa ko je taj covek recite odmah! Jel i on ide svake godine u Bijelu Kucu na 'molitveni dorucak' da se ispoveda kontrolorima?

 4. Mitar says:

  Tadić, Sutanovac, Jovanović, Živković, Drašković, Popović, Đilas, Pajtić, Čanak u prvoj turi.

  • maxa says:

   bravo!!!

 5. Aleksandar V. Pavlovic says:

  Koja defanziva! Koja diverzija! Pa ovaj Vucic je doktor manipulacije. Nema boljeg nacina, trenutno u Srbiji, da eliminises nepodobnog igraca nego da ga proglasis za spijuna strane sile! Time ga zauvek okaljas u narodu, a sebe zabetoniras na vlasti bar jos 10 godina. Vucicu SHMEKERU!

  • maxa says:

   kaže se, vučiću, šešelju...

  • GORDANA KUDUZ says:

   NE LUPETAJ ZLO MRZAČKE GLUPOSTI ::!!??

 6. Viktor Kos says:

  Dvostruki agenti, agenti provokatori, konutermeni uživaju decenijama dvostruku zaštitu, često u vršenju krivičnih dela u inostranstvu i zemlji kao svojoj osnovnoj nameni. Jedan takav slučaj je otkriven i ukazao je da je zaštita vršenja krivičnih dela decenijama u prošlosti pod obostranom zaštitom sve vreme od kraja 50ih bila osnovna namena agenta-provokatora. Dopis Savetu za nacionalnu bezbednost – Birou za koordinaciju R. Srbije i članovima istih državnih organa – Obaveza kontrolne funkcije – 07. april 2016 Na osnovu ustavne, zakonske i međunarodno – pravne osnove, mesta odlučivanja i obaveza kontrolne funkcije leži kod službe kancelara na osnovu člana 7a G-10 zakona SR Nemačke i Saveta za nacionalnu bezbednost i boroa za koordinaciju službi bezbendosti R. Srbije na osnovu člana 5 stav 4 zakona o osnovama uređenja službi bezbednosti, a u vezi zabrane obrade, manipulacije i upotrebe podataka zaštićnih kao osnovno građansko pravo, na osnovu nacionalnih ustavnih zabrana povrede zaštićnih građanskih prava i na osnovu međunarodno ratifikovanih ugovora i povelja. Od 2007 se nadležnim mestima službenog odlučivanja i kontrole ukazuje na protivpravnost tretmana, na trajne diskriminatorske posledice iz primene posebnih mera i metoda, da bi tako i pozadina, svha i ciljevi cele ove zatvorene, strogo zaštićene tajne operacije nastale decenijama ranije bez odobrenja i znanja oštećenih bila prepozanta. Dopis članovima Saveta za nacionalnu bezbednost, Birou za koordinaciju, Kancelariji Saveta, uključujući i Republičkog javnog tužioca kao člana Biroa po potrebi je poslat 07. aprila 2016 godine. Ni jedan od adresiranih državnih organa nije udovoljio ustavnoj i zakonskoj obavezi preduzimanja obaveznih radnji kontrole konkretnih sadržaja, niti je dao bilo kakav traženi odgovor, a u vezi svoje obaveze iz ustavne i zakonske funkcije kontrole u konkretnom slučaju teške trajne zloupotrebe, manipualcije i primene zaštićenih podataka van svrhe za koju su namenjeni, (povreda člana 42 u vezi povrede člana 21 ustava), kao i povrede obaveza iz svoje kontrolne funkcije u pogledu jednostrane trajne institucionalne obrade i manipulacije zaštićenih podataka bez odobrenja i bez znanja oštećenih – član 5 stav 4 Zakona o osnovama uređenja službi bezbednosti. (pravna osnova u donjem tekstu) Absolutna institucionalna ćutnja se tako nastavlja decenijama i nakon utvrđivanja teške trajne povrede prava iz uslova jednostrane, institucionalne, međunarodno pod tajnošću protivpravne obarde i manipualcije podacima, a konkretna tajna operacija i mere traju na štetu oštećnih više decenija do daljnjeg. http://wp.me/P3pD8b-lc

 7. steva says:

  Kako te bre ne mrzi da ovoliko pišeš.Misliš li da ovo neko čita!

  • EsManik says:

   Ja sam čitao. Ima mnpgo zakonskih stavki koje krše političari, dakle krše Ustav, i to je veoma jasno izneto. Ako si ti duduk pa razumeš samo prostoproširene rečenice, ne nabacuj to drugima. Pošto nemaš pojma šta je napisano, samo da ti kažem da je čovek koji je ono gore napisao prilično stručan i upoznat sa događajima. Takvi ljudi se retko javljaju, baš zbog duduka kao što si ti i zato zaveži. Daj Bože da Viktor Kos, ili ko je da je, nije preosetljiv i da nastavi. Ima nas koga ne zanimaju samo štos komentari, nego i nešto što baca mnogo više svetla šta se događa. Pošto ne smatram da si glup, ipak pročitaj i ne glumi američku pikicu, kad nisi. Da jesi,ne bi bio na ovom sajtu.

 8. Boban says:

  Kako naši političari vrlo optimistički u javnosti ovu zemlju nazivaju "pravna država" i ako se podrazumeva da svaka držama mora da bude pravna i kada strane obaveštajne službe u roku od jednog sata saznaju šta je ko rekao na sastanku odbora za bezbednost, a nama se prodaju oblande sa "neko", "neki", nekad". U isto vreme, iako se zna uglavnom ko je i od koga potkupljen, svi ostaju na svojim mestima i nastavljaju da rade protiv svoje domovine zarad svojih ličnih interesa, istražnim i pravosudnim organima je naređeno da ne čačkaju gde im nije mesto i to tako ide u nedogled.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *