УДАРНА ВЕСТ! После разговора Путина и Ердогана, руски специјалци науштају Либију! ШТА СЕ ДОГАЂА

UDARNA VEST! Posle razgovora Putina i Erdogana, ruski specijalci nauštaju Libiju! ŠTA SE DOGAĐA

13 januara 2020

Većina ruskih specijalaca iz privatne vojne kompanije Vagner napustila je liniju fronta u Libiji, nakon što su predsednici Vladimir Putin i Redžep Erdogan pozvali na primirje u Libiji, javlja novinska agencija Anadolu, pozivajući se na Nasera Amara, zastupnika libijskog premijera Fajeza al-Saraja, koga podržavaju UN.

Prema njegovim rečima, specijalci koji se bore na strani feldmaršala Kalife Haftara, helikopterom su otišli ​​u vojnu bazu Al-Kufra na jugu zemlje. Procenio je da ima oko 500 Rusa.Početkom ove godine, Putin i Erdogan su predložili prekid vatre u Libiji od 12. januara. Haftar je odbio ponudu.

Turska, poput UN-a, podržava Al-Sarajevu vladu u Libiji. Erdogan je tvrdio da postoji 2.000 plaćenika iz ruske privatne vojne kompanije Vagner, koji se bore na strani Haftara.

Putin je 11. januara, odgovarajući na pitanje o Vagnerovim specijalcima u Libiji, rekao da u toj zemlji možda deluju i Rusi, ali oni ne predstavljaju zvanično ruske interese. Oni “ne primaju novac od ruske države”, naglasio je predsednik.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

 1. Zoran says:

  O, pa imamo privatnu vojsku i u Rusiji.:)

  • Simon Saivil says:

   Nije prvo lice mnozine prezenta, nego trece lice mnozine prezenta. Nije imamo, nego imaju!

  • Ivke says:

   Dobro jutro

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *