УДАРНА ВЕСТ! После разговора Путина и Ердогана, руски специјалци науштају Либију! ШТА СЕ ДОГАЂА

УДАРНА ВЕСТ! После разговора Путина и Ердогана, руски специјалци науштају Либију! ШТА СЕ ДОГАЂА

13 јануара 2020

Већина руских специјалаца из приватне војне компаније Вагнер напустила је линију фронта у Либији, након што су председници Владимир Путин и Реџеп Ердоган позвали на примирје у Либији, јавља новинска агенција Анадолу, позивајући се на Насера Амара, заступника либијског премијера Фајеза ал-Сараја, кога подржавају УН.

Према његовим речима, специјалци који се боре на страни фелдмаршала Kалифе Хафтара, хеликоптером су отишли ​​у војну базу Ал-Kуфра на југу земље. Проценио је да има око 500 Руса.Почетком ове године, Путин и Ердоган су предложили прекид ватре у Либији од 12. јануара. Хафтар је одбио понуду.

Турска, попут УН-а, подржава Ал-Сарајеву владу у Либији. Ердоган је тврдио да постоји 2.000 плаћеника из руске приватне војне компаније Вагнер, који се боре на страни Хафтара.

Путин је 11. јануара, одговарајући на питање о Вагнеровим специјалцима у Либији, рекао да у тој земљи можда делују и Руси, али они не представљају званично руске интересе. Они “не примају новац од руске државе”, нагласио је председник.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI3 коментара

  1. Zoran says:

    O, pa imamo privatnu vojsku i u Rusiji.:)

    • Simon Saivil says:

      Nije prvo lice mnozine prezenta, nego trece lice mnozine prezenta. Nije imamo, nego imaju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u