УДАРНА ВЕСТ! ПРИШТИНА СРУШИЛА ПРЕГОВОРЕ; ВУЧИЋ ЗАКАЗАО ХИТНУ СЕДНИЦУ САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ

UDARNA VEST! PRIŠTINA SRUŠILA PREGOVORE; VUČIĆ ZAKAZAO HITNU SEDNICU SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST

7 marta 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je sa sutra u 8.30 sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, saznaje Prva televizija.

Ovim povodom u 18.30 javnosti će se obratiti direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
Kosovski parlament usvojio je danas većinom glasova Platformu za dijalog o, kako se navodi, konačnom, inkluzivnom i pravno obavezujućem sporazumu za normalizaciju odnosa Beogada i Prištine.

Reč je o platformi koju je Beograd ranije ocenio kao dokument koji dokazuje da Priština ne želi nastavak dijaloga sa Beogradom.

Dokument je usvojen u odsustvu dve najuticajnije opozicione partije, DSK i Samoopredeljenje.

Prethodno, parlament je takođe većinom glasova usvojio zakon o „zadacima, odgovornostima i nadležnostima“ kosovske delegacije u procesu dijaloga, javila je prištinska Koha.

(Sputnjik)

KOMENTARI10 komentara

 1. Bruka says:

  Nigde ovde ne vidim objavu rata.Slušao sam šta kaže Haradinaj i ne vidim da objavljuje rat, što navodi da je ovde neko veliki dramoser, koji nekoliko mandata nas jaše pominjući samo dve rečenice:"Mi smo posvećeni EU" i "Važno je sačuvati mir i stabilnost".Je li mu ovo mir i stabilnost?ON pravi nemir i nestabilnost sa svojim bezličnim okruženjem.Ovog nervnog bolesnika, za početak, treba odvojiti od mikrofona.

  • Ivana says:

   Albanci i ovo kao i sve drugo protiv Srbije rade po direktivi eu, vatikana i amerike a Vučić naivnom narodu godinama trubi da su to naši najbolji prijatelji. Izdaja ide dalje a kukavički narod pun junaka ćuti, nem i kukavan.

  • Miraš says:

   Sad bi bilo super da još neka država povuče priznanje tkzv. Kosova jer Haradinaj tek onda ne bi povukao takse, a još važnije ne bi dao vučku nikakav kompromis. Ako nema "kompromisa" tada ni vodja vučko ne može da potpiše sveobuhvatni sporazum tj. ne može da da priznanje Kosova u ime države Srbije.

 2. Kulak says:

  Danas jako uspešan dan.Prebacio sam depozite u Sberbank.

 3. petrovgrad says:

  Kakvi Šiptari, pa njih sada ima ispod pola miliona na KiM. To je priča, da mi imamo posla sa pola miliona Šiptara a ne dva kako se predstavljaju da ih ima.

  • Kulak says:

   Tačno.Trenutno na Kosovu i Metohiji ima tri puta manje šiptara nego što lupetaju njihovi mitomani i lobisti.Zanimljivo da i u Makedoniji šiptara ima daleko manje nego šta se priča.Moj kolega na poslu je iz Ohrida i često ide tamo.Kaže da su šiptarska sela u Zapadnoj Makedoniji polupusta i da u njima žive stari i nemoćni.Mladi i radno sposobni šiptari iselili su u Austriju i Nemačku.

 4. Gardista says:

  Pa pise i na tarabu pa nije! Alo bre, opustite se, sto bi se bilo sta potpisivalo ako se nije Srbskom glavom razmislilo. Kakav bre sveohvatni pravni sporazum...koje gluposti...gde su tu prava Srba na KiM i Srbiji. Sta je ovo?

 5. Milica says:

  A NASA PLATF0RMA:NI MILIMETR KIM NE MOGU DOBITI,pa nek siptari I njihovi sponsors vide sta ce

 6. LEDY GAGA says:

  Pa kad Šiptara ima pola miliona, šta čekate, što ne oslobodite Kosovo?

  • Miraš says:

   Sem za jelo i šminkanje počni da koristiš galvu da sa njom i misliš. Zvanično Kosovo je pod kontrolom snaga UN te otvoriti borbu za oslobodjenje Kosova kao što ti predlažeš to u startu znači sukob sa misijom UN. U toj varijanti mi bi odmah dobili ocenu teroristi, i još teže ocene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *