УДАРНА ВЕСТ!!! ПУТИН издао наређење РУСКОЈ ВОЈСЦИ

UDARNA VEST!!! PUTIN izdao naređenje RUSKOJ VOJSCI

24 decembra 2019

Potrebno je pratiti raspoređivanje američkih raketa srednjeg i kratkog dometa po svetu, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na kolegijumu Ministarstva odbrane zemlje.

„Ove godine je faktički poništen Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, zbog čega treba pratiti moguće raspoređivanje američkih raketa takve klase u različitim regionima sveta, pre svega u Evropi i Azijsko-pacifičkom regionu. Među pitanjima od državnog i javnog značaja ključno mesto, nesumnjivo, zauzimaju zadaci osiguranja odbrane Rusije. Kako god da se situacija bude razvijala, mora da postoji nada, garantovana zaštita naše otadžbine od svih potencijalnih vojnih pretnji“, naglasio je predsednik.On je dodao da Rusija unapređuje međunarodnu vojnu saradnju: tako je sa aerodroma u Južnoj Africi leteo Tu-160 iznad zapadnog dela Indijskog okeana, prvi put je izvedeno zajedničko patroliranje sa kineskim kolegama u vazdušnom prostiru iznad voda Istočnog kineskog i Japanskog mora.

Ruska nuklearna trijada modernizovana na 82 odsto

„Udeo savremenog naoružanja u nuklearnoj trijadi dostigao je 82 odsto. Raketne strateške snage dobijaju hipersonične raketne komplekse strateškog dometa sa krstarećim blokom ’Avangard‘“, rekao je Putin, govoreći na raširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.

On je naglasio da se tokom ove godine desilo mnogo kvalitetnih i sistemskih promena. Konstatovao je da su važni koraci bili napravljeni u modernizaciji sistema komunikacije, izviđanja i radiolokacione borbe, pre svega na račun instalacije najnovijih tehnologija u sferi sakupljanja, predaje i obrade podataka. Predsednik je podsetio da je pre godinu dana govorio o potrebi da se smanji vreme za donošenje odluka na svim nivoima Oružanih snaga.

„Postoje rezultati. Zahvaljujući primeni naprednih tehnologija, integrisanih rešenja i novih algoritama poboljšale su se karakteristike i povećale su se mogućnosti sistema za upravljanje Oružanim snagama“, naglasio je on, dodajući da se tehnika u svim rodovima vojske menja savremenim modelima.Kako je naglasio ruski predsednik, roboti i dronovi nekoliko puta povećavaju mogućnosti vojnih jedinica.

Predsednik je dodao da vojska, koristeći vojnu tehniku tokom manevara i iznenadnih provera borbene gotovosti, vežba složene i nestandardne zadatke.

„Ukupna analiza stanja Oružanih snaga pokazuje njihovu visoku borbenu gotovost. Svi rodovi vojske mogu da realizuju postavljene zadatke, garantuju mir i bezbednost Rusije. I to je principijelno, isključivo važno, uzimajući u obzir međunarodnu situaciju i postojeće rizike“, zaključio je šef ruske države.

KOMENTARI6 komentara

 1. M says:

  Ako je tako,to je to!👍

 2. Miraš says:

  Ovo nije dobra vest: "U baltičkim zemljama raspoređeni su američki radari protivvazdušne odbrane za otkrivanje vazdušnih meta, koji će omogućiti kontrolisanje vazdušnog prostora Rusije u dubinu do 450 kilometara", rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na zasedanju ruskog Ministarstva. ... To najviše ugrožava Sankt Petersburg, a NATO pogled stiže i do blizu Moskve. Šta ako NATO sa novim američkim raketama srednjeg i malog dometa, a iz sporazuma o tim raketama Sjedinjene države su izašle ove godine, šta ako udari po toj teritoriji?

  • persida says:

   A ti me popljuva kada sam rekla da Putin dozvoljava da mu Ameri dovode mecku u dvoriste. Putin je zapadni covek, agent 100 posto. Nikad se on nece suprotstaviti Zapadu. Malo ratuckanja u Siriji i to je to. A i u Siriji mu Jevreji prave malu decu iz vazduha.

 3. Pera says:

  A ja mislio da je naredio vojsci da napadne cionisticke fasisticke kolonije !

  • Predrag says:

   rusija će opet stradati, ne noguće je odbraniti se od masovnog raketnog napada ovih raketa. loša je strategija baziranja na odbrani dok vas druga strana sateruje u ćošak. putin ništa ne preduzima,uvedu mu sankcije,ponižavaju rusiju proterivanjem svih sportista. on i dalje greje fašiste i ponaže njihove investicije u rusiji. on je nemački špiun.

   • persida says:

    Mazohizam je konstanta ruskog mentaliteta. Kao sto je surovost, povrsnost i egocentricnost neizbezna karakteristika vecine Amerikanaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *