УДАРНА ВЕСТ!!! ПУТИН издао наређење РУСКОЈ ВОЈСЦИ

УДАРНА ВЕСТ!!! ПУТИН издао наређење РУСКОЈ ВОЈСЦИ

24 децембра 2019

Потребно је пратити распоређивање америчких ракета средњег и кратког домета по свету, рекао је руски председник Владимир Путин на колегијуму Министарства одбране земље.

„Ове године је фактички поништен Споразум о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, због чега треба пратити могуће распоређивање америчких ракета такве класе у различитим регионима света, пре свега у Европи и Азијско-пацифичком региону. Међу питањима од државног и јавног значаја кључно место, несумњиво, заузимају задаци осигурања одбране Русије. Како год да се ситуација буде развијала, мора да постоји нада, гарантована заштита наше отаџбине од свих потенцијалних војних претњи“, нагласио је председник.Он је додао да Русија унапређује међународну војну сарадњу: тако је са аеродрома у Јужној Африци летео Ту-160 изнад западног дела Индијског океана, први пут је изведено заједничко патролирање са кинеским колегама у ваздушном простиру изнад вода Источног кинеског и Јапанског мора.

Руска нуклеарна тријада модернизована на 82 одсто

„Удео савременог наоружања у нуклеарној тријади достигао је 82 одсто. Ракетне стратешке снаге добијају хиперсоничне ракетне комплексе стратешког домета са крстарећим блоком ’Авангард‘“, рекао је Путин, говорећи на раширеном колегијуму Министарства одбране Русије.

Он је нагласио да се током ове године десило много квалитетних и системских промена. Констатовао је да су важни кораци били направљени у модернизацији система комуникације, извиђања и радиолокационе борбе, пре свега на рачун инсталације најновијих технологија у сфери сакупљања, предаје и обраде података. Председник је подсетио да је пре годину дана говорио о потреби да се смањи време за доношење одлука на свим нивоима Оружаних снага.

„Постоје резултати. Захваљујући примени напредних технологија, интегрисаних решења и нових алгоритама побољшале су се карактеристике и повећале су се могућности система за управљање Оружаним снагама“, нагласио је он, додајући да се техника у свим родовима војске мења савременим моделима.Како је нагласио руски председник, роботи и дронови неколико пута повећавају могућности војних јединица.

Председник је додао да војска, користећи војну технику током маневара и изненадних провера борбене готовости, вежба сложене и нестандардне задатке.

„Укупна анализа стања Оружаних снага показује њихову високу борбену готовост. Сви родови војске могу да реализују постављене задатке, гарантују мир и безбедност Русије. И то је принципијелно, искључиво важно, узимајући у обзир међународну ситуацију и постојеће ризике“, закључио је шеф руске државе.

KOMENTARI6 коментара

 1. Miraš says:

  Ovo nije dobra vest: "U baltičkim zemljama raspoređeni su američki radari protivvazdušne odbrane za otkrivanje vazdušnih meta, koji će omogućiti kontrolisanje vazdušnog prostora Rusije u dubinu do 450 kilometara", rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na zasedanju ruskog Ministarstva. ... To najviše ugrožava Sankt Petersburg, a NATO pogled stiže i do blizu Moskve. Šta ako NATO sa novim američkim raketama srednjeg i malog dometa, a iz sporazuma o tim raketama Sjedinjene države su izašle ove godine, šta ako udari po toj teritoriji?

  • persida says:

   A ti me popljuva kada sam rekla da Putin dozvoljava da mu Ameri dovode mecku u dvoriste. Putin je zapadni covek, agent 100 posto. Nikad se on nece suprotstaviti Zapadu. Malo ratuckanja u Siriji i to je to. A i u Siriji mu Jevreji prave malu decu iz vazduha.

 2. Pera says:

  A ja mislio da je naredio vojsci da napadne cionisticke fasisticke kolonije !

  • Predrag says:

   rusija će opet stradati, ne noguće je odbraniti se od masovnog raketnog napada ovih raketa. loša je strategija baziranja na odbrani dok vas druga strana sateruje u ćošak. putin ništa ne preduzima,uvedu mu sankcije,ponižavaju rusiju proterivanjem svih sportista. on i dalje greje fašiste i ponaže njihove investicije u rusiji. on je nemački špiun.

   • persida says:

    Mazohizam je konstanta ruskog mentaliteta. Kao sto je surovost, povrsnost i egocentricnost neizbezna karakteristika vecine Amerikanaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u