УДАРНА ВЕСТ – ПУТИН ОД МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ХИТНО ТРАЖИ МОДЕРНО ОРУЖЈЕ: Открио је и зашто то оружје треба Русији!

UDARNA VEST – PUTIN OD MINISTARSTVA ODBRANE HITNO TRAŽI MODERNO ORUŽJE: Otkrio je i zašto to oružje treba Rusiji!

16 maja 2017

Iskustvo iz Sirije dodatno upozorava da nam je potrebno opremanje Oružanih snaga savremenim naoružanjem – rekao je Vladimir Putin.

Ruski lider ne naglasio da je to neophodno posebno radi zaštite ruskih teritorija na zapadu, jugozapadu i na Arktiku.

On je na sastanku sa predstavnicima Ministarstva odbrane, kao i sa predstavnicima vojne industrije i nauke, ukazao da je upravo rat u Siriji ukazao na potrebnu određenih preciziranja u pristupu opremanju Oružanih snaga savremenom ratnom tehnikom.

Ocenivši da je dobro što je plan vojne proizvodnje i isporuka jedinicama ispunjen sa 97 odsto, naveo je da su Oružane snage RF tokom 2016-te dobile 5.600 „komada“ novog oružja, kao i 3.000 jedinica modernizovane vojne i specijalne opreme. To je, kako je istakao, udeo modernog naoružanja i opreme podiglo na 58 odsto.

Putin je dodao da će udeo novog i modernizovanog oružja i opreme do kraja 2017-te biti podignut na 62 odsto.

KOMENTARI4 komentara

 1. M says:

  To traži i promjenu vojne obuke,s teorijsko-političke i sličnog lupetanja prazne slame,u praktičnu.

 2. Gordan says:

  A, šta će biti sa Srbijom ? Mi smo okruženi NATO-om, i nešto(Rusiju) mi kao čekamo...?! Prolaze godine, moderni ambijent(kvalitetniji sistem vrednosti) nam izmiče, a ratovi nam nametnuta(izvesna) budućnost !! Svuda se naoružavaju oružjem tipa "pogoditi muvu u levu nogu, sa 1Km udaljenosti!", a ljudima novčanici utanjiše(kontejner hrana sve bliža) !! Ljudi hoće svršetak "balkanske priče(od 1914.)", posao, investicije, mir !! P.S. Koji je Cilj, "depopulističko-demoNkratski" Kanibalizam(nakon atomskih bombi) ???

 3. goran says:

  Srbiji nema pomoci, sto pre to shvatimo bolje. Rusi ce gledati kako nas Albanci komadaju zajedno sa Hrvatima. Videcete uskoro. Rusi, najveci licemeri. Ameri, zlocinacke hijene.

  • Beba says:

   Komentar ti nije realan!Šta se to toliko očekuje od Rusije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *