УДАРНА ВЕСТ! Путин се састао са Пригожином и командантима „ВАГНЕРА“

UDARNA VEST! Putin se sastao sa Prigožinom i komandantima „VAGNERA“

10 jula 2023

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa rukovodiocem grupe „Vagner“ Evgenijem Prigožinom u Kremlju 29. juna, saopštio je Kremlj.

Na sastanku je bilo prisutno 35 osoba – svi komandiri odreda i rukovodioci kompanije.„Sastanak je održan u Kremlju 29. juna. Trajao je skoro tri sata“, rekao je portparol Kremlja, komentarišući pisanje francuskog „Liberasiona“ da je ruski lider imao sastanak sa Prigožinom nakon događaja od 24. juna.

Komandanti su izneli svoju verziju onoga što se dogodilo 24. juna. Istakli su da su pristalice i vojnici šefa države i vrhovnog komandanta, a takođe su rekli da su spremni da nastave da bore za otadžbinu, istakao je portparol Kremlja.

Šef države je dao ocenu delovanja kompanije na frontu, kao i događaja od 24. juna. Peskov je istakao da je Putin saslušao objašnjenja komandira i ponudio im opcije za posao.

U noći na 24. jun, snage grupe „Vagner“ zauzele su štab Južnog vojnog okruga ruske vojske u Rostovu na Donu nakon izjava osnivača grupe Evgenija Prigožina da su Oružane snage Rusije navodno izvele raketne napade na kampove „Vagnera“, iako su to demantovali i Ministarstvo odbrane i ruski FSB.

Oružana pobuna zaustavljena je zahvaljujući teškim pregovorima koje je, u dogovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, celu subotu vodio beloruski lider Aleksandar Lukašenko. Na kraju je Prigožin pristao da ode u Belorusiju, nekim od boraca koji nisu učestvovali u pobuni ponuđeno je da potpišu ugovor sa Ministarstvom odbrane, a ostale „vagnerovce“ niko neće krivično goniti.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. gnevbregnev says:

    Pa normalno,dogovaraju se kako tupsonima prodati foru o puču.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *