УДАРНА ВЕСТ! ПУТИН УПОЗОРИО ВУЧИЋА!

UDARNA VEST! PUTIN UPOZORIO VUČIĆA!

16 avgusta 2019

Prema informacijama Srpskog Telegrafa iz izvora bliskih vlasti u Beogradu, poruka nemačke kancelarke Šiptarima je da nipošto ne ukidaju takse, što će na duži rok onemogućiti nastavak dijaloga i bilo kakvo kompromisno rešenja za pitanje Kosova.

– Beograd i kosovski Srbi u stvari su kolateralna šteta, s obzirom na to da je osnovni cilj Angele Merkel da umanji američki uticaj u Evropi. Ona po svaku cenu želi da sabotira plan o podeli Kosova, iza kojeg stoje Donald Tramp i njegova administracija, kako bi Berlin ostao, ili bolje reći postao, najvažniji faktor u regionu – objašnjava sagovornik.Praktično, napominje on, sve što radi Ramuš Haradinaj dogovoreno je sa Merkelovom.

– Nije slučajno on posle nedavnog sastanka s Angelom Merkel poručio da mu ona nije ni tražila da ukine takse, a da je izostala bilo kakva njena reakcija. Dok iz Berlina s vremena na vreme stižu deklarativne poruke da takse treba ukinuti, u stvarnosti Nemačka podržava Prištinu u svim opstrukcijama za nastavak dijaloga – kaže izvor našeg lista, uz napomenu da u ovom trenutku besni rat Nemačke i Amerike, pa navodi i primere: gasovod „Severni tok 2“, Bregzit, trgovinski rat, sporovi oko finansiranja NATO, eventualna vojna intervencija u Iranu.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI11 komentara

 1. Miraš says:

  Čija li će prćija biti tkzv. Kosovo? Berlinska ili Vašingtonska? Ničija. Ono jeste trenutno u funkciji medjusobnog obračuna izmedju Berlina i Fašingtona, ali može i da služi za jačanje uticaja Nemačke na Zapadnom Balkanu. može da ima i podršku Nemačke, ali i podršku iz SAD od onih političkih krugova koji su Nemačkoj bliski. Za nas je najvažnije da znamo da u obadva slučaja prevlasti (Berlin ili Fašington) problem Kosovo podjednako služi za slabljenje Srbije i za postizanje što veće strane kontrole nad Srbijom. Nama ustvari ne odgovara sporazum sa Kosovom kakav nam nude bilo Berlin bilo Fašington. ... Odlazeći Obama prilikom svoje poslednje turneje po Evropi zamolio je Merkelovu da od tada EU preuzme značajnu ulogu čuvara svetskog globalistana. Zato uopšte ne čudi da Merkelova se protivi Trampu, pa tako trudiće se ona čekajući da neki novi kandidat starog globalistanskog kova ponovo osvoji vlast u SAD. Taj centar američke moći je još uvek jak, ali ipak je i u odlasku je. Amerika gubi snagu i zbog unutrašnjih obračuna moćnih političkih krugova. A Merkelova na tom sukobu nastojaće da ojača svoje pozicije u Evropi. Nemačka kao igrač je suviše u žiži, te zbog nečega će se i ona opeći. ... Zato "srpsko ždrebe" neka ne trči pred rudu sa postizanjem sporazuma Beograd-Priština, ni u jednoj od dve varijante (Berlin, Fašington).

  • Miraš says:

   Ispravka: HARADINAJ može da ima i podršku Nemačke, ali i podršku iz SAD od onih političkih krugova koji su Nemačkoj tj. Merkelovoj bliski.

 2. Drwho says:

  Onda lepo kažeš Merkelovoj. Da ćeš joj pomoći u toj borbi i prikloniti se pod svojim uslovima. A to je vraćanje kosova i srpske uz izlazak na more preko crne gore ili Albanije i uz izdasnu finansujsku pomoc zbog 90 tih i 2 svetskog rata. U suprotnom odosmo kod Trampa sa slicnom ponudom. Dajte malo trgovine.

 3. Aca says:

  Politika je umjestnost mogućeg. Zato se od Srbije uzima sve što hoćeš jer se može. U Srbiji nikoga nije briga za Srbiju jer tu žive jugosmradovi koji misle samo guzicom

 4. Velika Metla says:

  I te kako Vatikanu odgovara podela srbske zemlje! Dok su pravili današnju Albaniju 1912.1913 i 1914.godine,na srbskoj zemlji naravno,u isto vreme su nam ostavili oko 40 hiljada šlihtara na KosMetu,da bi mogli kasnije,već danas,praviti ovo šta pokušavaju napraviti, a to je opet šlihtarska država na srbskoj terotoriji,a u isto vreme ostavljaju nekoliko desetina hiljada šlihtara u tkzv "Preševskoj dolini",da bi s tom "dolinom"opet za koju godinu pravili novo "Kosovo i Metohiju",i tako korak po korak sužavali Srbima životni prostor! Ako Srbi ovo dozvole onda im i treba oduzeti ne samo životni prostor nego ih i istrebiti do poslednjeg!

 5. padre says:

  Ne stižu čak ni poruke,da jih treba ukinuti, nego samo, kako to stvarno nije u redu!

 6. petrovgrad says:

  Kosovo će poželet Šiptara, a Šiptara nigde biti neće

 7. Milax says:

  Nemacka je okupirana zemlja i ona nema ama bas nikakav uticaj u Evropi.Usa je okupirala Evropu i radi sta joj je volja. U Evropi i na kosovu se nalaze Amerike baze tj sektori i dok je tako bice kako ujka Sem kaze.Samo vojno jake drzave Usa, Kina i Rusija se pitaju za bilo sta u svetu ostali samo cute i gledaju.Nemacka je vojna sila koja je vrlo zaostala za Usa, Rus i Kinom i to je to.

 8. Nemanja Vlahović says:

  A šta je upozorenje Putjina??????? Recite mi.

  • Miraš says:

   Haradinaj je navodno Merkelicin čovek te Srbi da se ne nadaju ukidanju taksi 100%. Za ukidanje taksi 100% prema Srbiji nisu ni lideri ostalih šiptarskih stranaka, tako je i zbog njihovog učestvovanja na predstojećim vanrednim izborima. Tek posle izbora biće jasno čija politika preovladjuje na tkzv. Kosovu: američka ili nemačka. U medjuvremenu Nemačka može da postane potpuno poslušna SAD-u bar po jednom pitanju - po pitanju Kosova. Dakle ko god da pobedi na vanrednim izborima na tkzv. Kosovu najverovatnije sprovodiće jednu jedinstvenu politiku Zapada.

  • persida says:

   Putin je upozorio Vucica da, ako ovako nastavi, dobice jos jedan orden. Putin je Vucicev obozavalac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *