УДАРНА ВЕСТ! ПУТИН ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ПРЕДСЕДНИK РУСИЈЕ! Цео свет на ногама!

UDARNA VEST! PUTIN VIŠE NEĆE BITI PREDSEDNIK RUSIJE! Ceo svet na nogama!

20 decembra 2019

Glavna urednica MIA „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan kaže da se predsednik Rusije Vladimir Putin neće kandidovati za još jedan mandat.

„Za one koji su se pitali da li će se šef kandidovati za još jedan predsednički mandat – neće,“ napisala je ona na svom nalogu na Telegramu.Putin je tokom godišnje konferencije za novinare, između ostalog, istakao da Ustav ne treba menjati. Podsetimo, Ustav Rusije zabranjuje Putinu da odsluži još jedan, treći uzastopni mandat.

Vladimir Putin prvi put je postao predsednik Rusije 2000. godine, a onda je četiri godine kasnije dobio još jedan mandat.

U Rusiji je moguće služiti na mestu predsednika države dva mandata za redom, tako da je Putin 2008. nastavio na mestu premijera države, pod predsedničkom palicom Dmitrija Medvedeva.

Kada se 2012. godine vratio na mesto predsednika, Putin je dobio mandat na šest godina.

Ako sada ostane na mestu predsednika do isteka mandata 2024. godine, Putin će na čelu Rusije provesti skoro četvrtinu veka.

To je i dalje manje od 31 godine koliko je Staljin proveo kao vladar Rusije, ali manje i od vladavine nekih od ruskih careva, poput Aleksandra Drugog koji je vladao 26 godina ili Nikolaja Prvog koji je vladao tri decenije.

KOMENTARI12 komentara

 1. Branimir says:

  Mislim da ce zapadni nacisti gledati sa nostalgijom na Putina, na celo Rusije poslije Putina sasvim sigurno dolazi covjek koji ce imati DALEKO ostriji pristup neprijateljima na Zapadu.

  • Buba says:

   I ja se tome nadam.Treba neko ko će da bude radikalniji, pa da vidimo.

 2. M says:

  Morao bi on i ekipa još poraditi i na pronalaženju-školovanju-testiranju adekvatnog zamjenika!Pa tek onda može mirno na odmor,u penziju!Jer ako ga naslijedi netko neadekvatan,bit će to propast Rusije!Moraju izgraditi i sistem kvalitetnog izbora i kontrole-ispravke greške!Da se ne ponovi Gorbačov i sl.Zato je dobro za primjer da Putin ne krši Ustav niti ga mijenja!

 3. laufer says:

  Zgadio mu se Vucic, eto zasto

 4. krojač says:

  Za još četiri godine on može da obavi još mnogo važnih stvari za Rusiju. Posle toga ako bude hteo i ako bude potrebno pretpostavljam da može da bude premijer, što je takodje dobro za Rusiju. Prema tome, nema mesta brizi na našoj strani, kao ni radosti na zapadnoj.

  • Slobodanka says:

   Kako će se zvati nova savezna država koja će početi da se stvara najpre na osnovu sporazuma Rusije i Belorusije? Ta nova država imaće novi Ustav, a verovatno i svog praktično novog predsednika i premijera! Putin može da predje na taj novi i viši predsednički nivo. ... Zatim posle toga možda još neke države priključe se, a koje su sada članice ZND ili ODKB. ZND (ruski SNG) trenutno ima 9 članica: Azerbejdžan, Belorusija, Jermenija, Kazahstan, Kirgistan, Moldavija, Rusija, Tadžikistan, Uzbekistan. Od ovih navedenih u ODKB nisu Moldavija, Azerbejdžan i Uzbekistan. ODKB ima 6 članica: Rusija, Belorusija, Jermenija, Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan. Ovo je baza za razmišljanje i pogadjanje. Raspao se SSSR i ubrzo zatim nastala je EU. Sve to skupa uzeto, zar to nije bila velika geopolitička igra? Da li može i obrnuto? Raspade se EU a nastaje nova savezna država na prostoru bivšeg SSSR, ali i na prostoru nekadašnje Ruske Imperije.

   • persida says:

    Da, da, bas je igra, masoni i vladajuca elita vole da se igraju.

    • Slobodanka says:

     Opasne igre vladajućih zapadnih elita bile su Prvi i Drugi svetski rat. Zapad se opet i ponovo osvajački ponaša u sličnim pravcima, u pravcu Istok i jugoistok (Bliski Istok) a nakon raspada Varšavskog pakta i nestanka SSSR. Pogledaj prave uzroke prvog svetskog rata? Isto su bili u pitanju osvajački apetiti velikih sila. Teritorije koje su tada nastojale da osvoje Centralne sile (Nemačka, Austrougarska, Turska, a od 1915 godine i Bugarska) sada su uglavnom isto meta novih osvajanja ali od strane NATO-a i EU. S tim da su apetiti NATO-a još veći od apetita nekadašnjih Centralnih sila. Po Brest Litovskom sporazumu boljševičko-komunistička Rusija je priznala velike teritorijalne gubitke: odrekla se tada svih pretenzija i prava na Finsku, Estoniju, Letoniju, Litvaniju, Poljsku, Belorusiju, Ukrajinu u korist Nemačkog carstva. A danas samo nedostaje kao nekad Centralne sile da NATO napadne još Belorusiju. Pored toga pred kraj prvog svetskog rata bili su i teritorijalni gubici u korist Turske. Veliki deo tih teritorijalnih gubitaka nadoknadio je Staljin tokom drugog svetskog rata. Zato uopšte ne čudi da on na Zapadu može biti samo meta teških kritika, jer zamislite molim vas, usudio se da poništi osvajanja moćnog Zapada. Živimo u vremenu trećeg svetskog rata, koji se sporije i odvija nego prvi i drugi svetski rat, a i lukavije jer sada postoje privlačna slatka šargarepa EU te se zbog nje dobrovoljno hrli u novo zarobljeništvo. Ranije od 1941 pa nadalje naše ljude nasilno su odvodili u nemačko zarobljeništvo, a sada napravili su uslove da se u novo EU i nemačko zarobljeništvo trči sa zadovoljstvom.

 5. Miki says:

  Živela Rusija i Putin !!

  • persida says:

   Ziveo car Putin i supruga mu, Slobodanka.

   • Mile says:

    Persido, jesi li ti zbrinuta, ikako i ikad? Stalno ovde cviliš kao nezbrinuta Sofka.

  • Buba says:

   🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇺🇷🇺🇷🇺

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *