УДАРНА ВЕСТ – РАСПАД АМЕРИКЕ НА ПОМОЛУ: Најављен референдум у ТЕКСАСУ

УДАРНА ВЕСТ – РАСПАД АМЕРИКЕ НА ПОМОЛУ: Најављен референдум у ТЕКСАСУ

12 децембра 2020

Тврдећи да савезна влада САД не представља вредности Тексашана, државни представник из Хил Kаунтрија жели да се Тексашанима омогући отцепљење од САД.

Kајл Бидерман рекао је својим присталицама да планира да поднесе предлог закона који би омогућио референдум о сецесији, пренео је портал Kсат.Бидерман, који је републиканац, каже да се његов предлог поклапа с Уставом, те да Тексашани имају право да реформишу или укину владу.

Бидерман није понудио више детаља о закону, који намерава да предложи.

Тексашани су и раније имали идеје о сецесији, али у стварности је мало вероватно да ће се то догодити. То би било не само контроверзно, већ потенцијално илегално.

KOMENTARI10 коментара

 1. radmila says:

  Vidi molim te, "ilegalno". A Kosovo se ne odcjepljuje "ilegalno"!?!

  • opet ja says:

   oTcepljuje...nepismen si...

   • radmila says:

    .hr/pravopis/kako-se-pise/odcijepiti-ili-otcijepiti-2/ Pogledaj pravopis pametnjakovicu.

 2. Gagi says:

  Biderman ima odlicnu priliku da to uspesno izvede. Ima tu kod njega strucnjake od iskustva koji imaju odlicnu rezultate po celom svetu. Mozda ce njemu uciniti cenu i biti jeftiniji jer su zemljaci. Ova situacija ce biti veoma interesantna,ako se dogodi, sa paznjom cemo pratiti kako ce da reaguje drzava USA u slucaju koji je identican nasem.

 3. Miraš says:

  Ko drugome jamu kopa sam u nju pada. Navalili su da od Srbije otcepe KIM, a otcepiće im se ceo Teksas. Daj Bože.

 4. Miraš says:

  Ko traži veće izgubi iz vreće. Koliki bi bio gubitak? Po površini, veličini BDP.a i po broju stanovnika, on je druga savezna država. Teksas je veći od sve ijedne evropske države, izuzev Rusije. Ima 696.241 km2, a KIM je 10.887 km2, dakle 63,95 puta manji od Teksasa. Teksas se 1836 otcepio od Meksika i sve do 1845 bio je nezavisna država. Da nije bilo Meksika koji je protiv njega poveo još nekoliko ratova, pitanje je da li bi se i tada priključili državi SAD. Nekih 15-16 godina kasnije izbio je američki gradjanski rat. Naravno Teksas se priključio državama juga Konfederalnim američkim državama (KAD), ukupno bilo ih je 11. Dakle za primerom Teksasa, ako se otcepi, može biti još otcepljenih država. NA KRAJU pitanje: Ko će finansirati NATO? NATO KASICA PRASICA biće prazna.

 5. I Love persida says:

  Pa jeste, oni će da se otcepe, i onda? Odmah dobijaju sankcije od ostalih us. Neće moći da izvoze svoju naftu, tako da oni predebeli teksašani koji imajuu narodni običaj da jedu po pet steka u jednom sendviču neće moći da jedu ni jednu pileću salamu, e onda će da vidimo ima da mole da se vrate. Taj Tramp je napravio kolaps čitav us, opasan je za opstanak svoje države, inače fućka se njemu za ljudske živote. A Bide? E to je tek mutna priča.

 6. Milan says:

  У спољној политици: глобална доминација САД у једнополарном свету; најизузетнија светска нација; САД су благословене положајем светске силе, важнијим и од онога које је имало Римско царство, те обавеза је САД да употреби своју моћ како би осигурала и продужила раздобље „америчког мира“, Америка није обичан грађанин света.. А на унутрашњем плану: РАСПАД. Е недостаје само онај обични момак Џон Вејн, да зајаше коња и потера што говеда, што ове данашње револвераше.

  • da da says:

   95% te nacije su debili i žive gore nego mi sto puta,oni su jadni iskompleksirani kad vide kako je kod nas lepo,kad vide bele ljude.Oni su pink ili čamuge nisu beli,taj texas je pustinja,nema livadu zelenu bre.

 7. Риста says:

  Хехе..."potencijalno ilegalno". Високонаучни политичко коректни шраф. А распаднуће америке је врло захвално чекати. Ко то чека па да срећан умре, живеће...не баш вечно, али у сваком случају дуже него што ће се и њему самом свидети. Нису амери црногорци, бе. А нису ни источни народи. Изненадне вести о планираном и потенцијално илегалном распаднућу америке су исте као лек против болова а да није морфијум. Попијеш па докле траје. Али никад не траје до краја. Само морфијум траје до краја, али крај је исувише близу. Кад хоће да вам га дају, значи да су вам јасно рекли колико ћете још трајати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u