УДАРНА ВЕСТ – РАСПАД АМЕРИКЕ НА ПОМОЛУ: Најављен референдум у ТЕКСАСУ

UDARNA VEST – RASPAD AMERIKE NA POMOLU: Najavljen referendum u TEKSASU

12 decembra 2020

Tvrdeći da savezna vlada SAD ne predstavlja vrednosti Teksašana, državni predstavnik iz Hil Kauntrija želi da se Teksašanima omogući otcepljenje od SAD.

Kajl Biderman rekao je svojim pristalicama da planira da podnese predlog zakona koji bi omogućio referendum o secesiji, preneo je portal Ksat.Biderman, koji je republikanac, kaže da se njegov predlog poklapa s Ustavom, te da Teksašani imaju pravo da reformišu ili ukinu vladu.

Biderman nije ponudio više detalja o zakonu, koji namerava da predloži.

Teksašani su i ranije imali ideje o secesiji, ali u stvarnosti je malo verovatno da će se to dogoditi. To bi bilo ne samo kontroverzno, već potencijalno ilegalno.

KOMENTARI10 komentara

 1. radmila says:

  Vidi molim te, "ilegalno". A Kosovo se ne odcjepljuje "ilegalno"!?!

  • opet ja says:

   oTcepljuje...nepismen si...

   • radmila says:

    .hr/pravopis/kako-se-pise/odcijepiti-ili-otcijepiti-2/ Pogledaj pravopis pametnjakovicu.

 2. Gagi says:

  Biderman ima odlicnu priliku da to uspesno izvede. Ima tu kod njega strucnjake od iskustva koji imaju odlicnu rezultate po celom svetu. Mozda ce njemu uciniti cenu i biti jeftiniji jer su zemljaci. Ova situacija ce biti veoma interesantna,ako se dogodi, sa paznjom cemo pratiti kako ce da reaguje drzava USA u slucaju koji je identican nasem.

 3. Miraš says:

  Ko drugome jamu kopa sam u nju pada. Navalili su da od Srbije otcepe KIM, a otcepiće im se ceo Teksas. Daj Bože.

 4. Miraš says:

  Ko traži veće izgubi iz vreće. Koliki bi bio gubitak? Po površini, veličini BDP.a i po broju stanovnika, on je druga savezna država. Teksas je veći od sve ijedne evropske države, izuzev Rusije. Ima 696.241 km2, a KIM je 10.887 km2, dakle 63,95 puta manji od Teksasa. Teksas se 1836 otcepio od Meksika i sve do 1845 bio je nezavisna država. Da nije bilo Meksika koji je protiv njega poveo još nekoliko ratova, pitanje je da li bi se i tada priključili državi SAD. Nekih 15-16 godina kasnije izbio je američki gradjanski rat. Naravno Teksas se priključio državama juga Konfederalnim američkim državama (KAD), ukupno bilo ih je 11. Dakle za primerom Teksasa, ako se otcepi, može biti još otcepljenih država. NA KRAJU pitanje: Ko će finansirati NATO? NATO KASICA PRASICA biće prazna.

 5. I Love persida says:

  Pa jeste, oni će da se otcepe, i onda? Odmah dobijaju sankcije od ostalih us. Neće moći da izvoze svoju naftu, tako da oni predebeli teksašani koji imajuu narodni običaj da jedu po pet steka u jednom sendviču neće moći da jedu ni jednu pileću salamu, e onda će da vidimo ima da mole da se vrate. Taj Tramp je napravio kolaps čitav us, opasan je za opstanak svoje države, inače fućka se njemu za ljudske živote. A Bide? E to je tek mutna priča.

 6. Milan says:

  U spoljnoj politici: globalna dominacija SAD u jednopolarnom svetu; najizuzetnija svetska nacija; SAD su blagoslovene položajem svetske sile, važnijim i od onoga koje je imalo Rimsko carstvo, te obaveza je SAD da upotrebi svoju moć kako bi osigurala i produžila razdoblje „američkog mira“, Amerika nije običan građanin sveta.. A na unutrašnjem planu: RASPAD. E nedostaje samo onaj obični momak Džon Vejn, da zajaše konja i potera što goveda, što ove današnje revolveraše.

  • da da says:

   95% te nacije su debili i žive gore nego mi sto puta,oni su jadni iskompleksirani kad vide kako je kod nas lepo,kad vide bele ljude.Oni su pink ili čamuge nisu beli,taj texas je pustinja,nema livadu zelenu bre.

 7. Rista says:

  Hehe..."potencijalno ilegalno". Visokonaučni političko korektni šraf. A raspadnuće amerike je vrlo zahvalno čekati. Ko to čeka pa da srećan umre, živeće...ne baš večno, ali u svakom slučaju duže nego što će se i njemu samom svideti. Nisu ameri crnogorci, be. A nisu ni istočni narodi. Iznenadne vesti o planiranom i potencijalno ilegalnom raspadnuću amerike su iste kao lek protiv bolova a da nije morfijum. Popiješ pa dokle traje. Ali nikad ne traje do kraja. Samo morfijum traje do kraja, ali kraj je isuviše blizu. Kad hoće da vam ga daju, znači da su vam jasno rekli koliko ćete još trajati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *