УДАРНА ВЕСТ! РУСИ ОТКРИЛИ: Ердоган је спреман да изађе из НАТО-а

УДАРНА ВЕСТ! РУСИ ОТКРИЛИ: Ердоган је спреман да изађе из НАТО-а

16 јула 2019

Лидер Либерално-демократске партије Русије (ЛДПР) Владимир Жириновски је рекао да му је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган током сусрета казао да је спреман да изађе из НАТО-а.

„Два пута сам се састао са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом. Он ми је лично рекао да је Турска спремна да изађе из НАТО-а. Они би желели да буду чланица ЕУ, али их не примају. Они испуњавају захтеве један за другим, али их не узимају. У НАТО су их међу првима примили, јер је њихова територија била погодна за акције против Русије“, написао је Жириновски на свом каналу на Телеграму.Турски лидер је раније изјавио да је Анкара испунила обећање и купила од Москве најмоћнији ПВО систем на свету — С-400.

„Долетело је осам авиона. И остали ће такође стићи. Шта су говорили о томе? Да их нећемо купити, да не можемо. Да ли смо их купили? Да! У априлу 2020. године ти системи ће бити у потпуности инсталирани. Ми Турци држимо речи. С-400 је најмоћнији одбрамбени систем и надамо се да ћемо га производити заједно са Русијом“, рекао је Ердоган на манифестацији организованој поводом треће годишњице покушаја државног удара у Турској.

KOMENTARI5 коментара

 1. теоретичар says:

  Друга половина истине или пола истине. То се зове лаж. Није лако то схватити јер не мислимо на том нивоу. Ако је веровати мојој баки, тј медијима, чини ми се да је Русија била та која је директно или индиректно упозорила Ердогана да се неки његови војни авиони, хеликоптери и тенкови преко ноћи товаре горивом, што је знак да се спремају за акцију. Наравно да су му успут рекли и где су то видли. Ердоган је ипак снажна личност, то нам је свима јасно, и није му требало дуго да схвати да је неким случајем далеко од могућности да се преко ТВ и радија обрати народу и онда лепо узме јајфон и позове народ да изађе и спречи тенкове да заузму град...или тако некако било, а народ стварно изашао и пружио подршку Ердогану у потпуности тако да је Ердоган до краја десетково пучисте који стварно изашли стенковима. Изашли, али нису смели преко народа а луди Турци јуришали на тенкове. Тенак нема шансе у градсој борби против пешадије. А ако је наш, онда не сме да пуца на народ и тако се пуч скончао. А после их ердоган набијао тајно на колце и чупао им нокте из прстију без анестезије и врло полако. Дакле, то је некако истина о том пучу на које су турчине наговорили неки ција провокатори и шире. То је метод ви њега убите ко гадафија а ми ћемо вам дати подршку и ви постанете турски прецедници. Примамљиво. Ни ја не бих два пута размишљао кад бих знао да бих постао као Вучић, Тадић или Николић па ми после пише кинески цар приватно писмо које ја отворим и фалим се. Дакле, наставак следи сада. Руси су изненада или не, задобили ердоганову људску захвалност коју чак ни он сам није очекивао да постоји у њему, али ето, Руси је нашли. И сада следи истина. РУСИ су већ очли толико далеко са Ердоганом и опростили му свашта и дали му свашта и везали га подршком и фалом, да су већ стигли до момента када су они, дакле Руси, спремни да Ердогана извуку из НАТО. Дакле, овај Рус каже само пола истине, мада се нама чини све свеједно иако није. Нама уопште НЕИДЕ у прилог Руско пријатељство било какве стратешке или друге врсте са турчинима. Турци су ипак српски крвни непријатељи. Турци ће добити од Руса још много тога. Већ су му обећали изградњу фабрика да праве заједно са турчинима тајне леворвере и слично. Дакле, Срби не радујте се. Ако Ердоган стварно заигра и казачок поред шиза, не пише нам се добро ни са те стране. Не верујете? Добро, онда сачекајте јер још увек америка није направила ни један практичан корак, јер су је Руси политички некоректно изненадили и испоручили топове са наварона преко ноћи у Турску.

  • Slobodanka says:

   "Dakle, Srbi ne radujte se. Ako Erdogan stvarno zaigra i kazačok pored šiza, ne piše nam se dobro ni sa te strane. Ne verujete?" - Naše viševekovno iskustvo je sledeće: Ako je Bliski istok zahvaćen ratovima i ovde na Balkanu pale bure baruta. Turska je dosad bila dosledna u pogledu palestinskog pitanja, a u slučaju napada na Irak nije to odobravala ali tada je bila veoma usamljena, najviše je zabrljala u pogledu Sirije ali i u tome pravi zaokret. Pravo pitanje je u obratnom pravcu. > U savremenim uslovima ratovanja ako bi se konačno dogodio mir narodima i državama Bliskog istoka da li to i nama na Balkanu donosi mir i stabilnost? i da i ne. Da jer neće nas moći uključivati ni na koji način u sukobe na Bliskom istoku. NE - jer NATO će zbog gubitka Turske nastojati da što bolje zategne svoje evropsko dvorište, posebno "Zapadni Balkan" i mogu i nas da pogode mere odmazde koje bi NATO preduzeo protiv Turske. Npr. ako ekonomski pritisnu Tursku da li će moći da izfinansira izgradnju puteva i podizanje nekih privrednih kapaciteta koje je Turska predvidjala za Balkan. U još gorem slučaju eventualnog većeg rasula u Turskoj nama najbliži turski grad je Istanbul sa 14 miliona stanovnika. Zamislite situaciju da usled težine preživljavanja samo pola stanovništva tog velikog grada odluči se da emigrira u Evropu. Oni bi morali da prodju kroz Bugarsku i Srbiju, a Madjarska i Hrvatska bi ih dočekala sve sa cvećem i sa kolačima. Veliki potresi na poluostrvu Mala Azija i na Bliskom Istoku nama nikako ne odgovaraju.

  • теоретичар says:

   Лепо сам написао "сачекајте". Јесте, турци су градили српске путеве и онда, али не баш за Србе, али ми се ипак далеко више и снажније сећамо Иве Андрића и На Дрини ћуприја, ако се сећам добро, и данка у крви, права прве брачне ноћи и осталих оргијања турчина по Србији, него што се сећамо турске калдрме. Ја се сећам, јер сам метузалем, али млађи је нису никад ни видели. Нема је више. Ипак, сачекајте јер ако Руси наставе овим путем и успеју да заокруже турског султана својом пажњом из стратешких разлога, е онда...Лепо сам написао, сачекајте. Зарад приајтељства Русије и турске, немам намеру да се заљубљујем у султане. На пример, турске смо се ослободили "самостално" што ипак није тачно, јер је било пре свега руско сечење турака. Али ако се данас спријатеље стратешки и прагматично, Србија лако може да се нађе у ситуацији да поново, овог пута прагматично, сачека султана у БГД пашалуку. Знам ја шта пишем, не секирајте се. Сдруге стране, ја нисам ни за кинеске ни за руске ни за америчке "пријатеље" да нам граде путеве и мостове и продају оружје, а још мање за турске и француске. Прво су нам уништили фабрике оружја и све наше војне лабораторије а данас нам гурају своје наоружање. То је пљачка, какогод окренете а уз њу долази и ропство. Нажалост, Србија је већ напола у дубоком ропству. Фали јој још само руски прагматични пријатељ Турска. То о седам милиона стамболаца који ће да населе Србију је већа теорија него све моје теорије до данас. У Европу је ушло једва 2 милиона азиланата мрке боје у задњих 20 година, а то је маса коју би ЕУ свеједно довела да им ради и чисти клозете. Није валда да сте поверовали европским медијима да су азиланти преплавили Европу??? Покушајте да пронађете бар једну слику са више од 50 азиланата фино дотераних за сликање. Нема! Нису европљани баш тако блесави као што ми мислимо. Нема 10 милиона арапских азиланата у Европи, али људи верују медијима. Нит ће стамболчани напустити стамбол јер су свесни да ће их Европа појести.

  • теоретичар says:

   А она халабука и силно писње о поплави азиланата које уствари никада није било, јесте из неких разлога. О томе нека мисле европљани зашто је тако. Успут, обраћајући се народу, Путин је рекао пре пешес година да Русија мора да се избори са својим народом за КОНКУРЕНТИЈЕ појављивање на светском тржишту, иначе неће успети. Знате шта то значи? Спрема Русе да раде за долар дневно. Није никакво чудо ако вам је познато да сви западни капиталисти гледају да иселе производњу где је јефтина радна снага као што је у Србији, Кини, Мексику, Индији и сличним државама. Како је Путин дошао до његовог прагматичног става о конкуретнијем изласку на светско тржиште? Па анализиријаћи шта ради Кина са стотинама милиона бедних радника и изнад свега, шта се ваља са Запада. А ваља се снижавање плата радницима запада да би капиталисти правили већи профит и производили јефтину робу. То се зове ГЛОБАЛИЗАМ а спроводе га готово све државе Запада а данас имамо још једну глобалистичку силу на свету а то је Кина. И ко да се радује доласку њиховог "капитала" у нашу државу, када знамо да га селе јер неће да ПЛАТЕ своје раднике. Зашто би онда плаћали Срспке или Кинеске раднике? Исто тако улази и кинески капитал у Србију али не да ми зарађујемо паре, него Кина. А нама остаје утеха да нас Кина није никад бомбардовала. Па ето, поглобализовала као и Запад и спроводи све снажније другу врсту бомбардовања света, по узору на Детрит Дизел. Јел вам сада мало јасније зашто сте погрешили када сте написали да би турска вероватно одустала од градње путева у Србији које је планирала? Нека одустане. Неће Кина што вам исти ђаво.А ако амерички радник неће да ради јефтиније, или још увек не схвата, онда ће му затварати радна места и исељавати производњу у сиромашне државе све док не схвати и не закука да му врате производњу па макар радио и за пола плате. То се Слободанка, зове глобализам. Сва мудрсот је баш у тим платама и како присилити државе и народе да раде за бедну надокнаду али на ГЛОБАЛНОМ нивоу. О томе је Путин говорио своме народу, само му није објаснио у танчине. Зато је страно улагање у Србију уствари пропаст Србије. А ако је Русија кренула тим путем да од своје државе направи радни логор као Кина што је, па се успут спријатељи са Турском, од Србије неће остати ни БГД пашалук овог пута. Остаће само Срби робови до неког новог Синђелића.

 2. Miroslav says:

  Turci prevaranti, znaju ko ce biti jaci, prelaze na stranu jaceg u buducnosti. Dobri odnosi vojno-ekonomski sa Rusijom i Kinom mogu joj doneti jos vecu moc.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u