УДАРНА ВЕСТ! РУСИ ОТКРИЛИ: Ердоган је спреман да изађе из НАТО-а

UDARNA VEST! RUSI OTKRILI: Erdogan je spreman da izađe iz NATO-a

16 jula 2019

Lider Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) Vladimir Žirinovski je rekao da mu je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan tokom susreta kazao da je spreman da izađe iz NATO-a.

„Dva puta sam se sastao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. On mi je lično rekao da je Turska spremna da izađe iz NATO-a. Oni bi želeli da budu članica EU, ali ih ne primaju. Oni ispunjavaju zahteve jedan za drugim, ali ih ne uzimaju. U NATO su ih među prvima primili, jer je njihova teritorija bila pogodna za akcije protiv Rusije“, napisao je Žirinovski na svom kanalu na Telegramu.Turski lider je ranije izjavio da je Ankara ispunila obećanje i kupila od Moskve najmoćniji PVO sistem na svetu — S-400.

„Doletelo je osam aviona. I ostali će takođe stići. Šta su govorili o tome? Da ih nećemo kupiti, da ne možemo. Da li smo ih kupili? Da! U aprilu 2020. godine ti sistemi će biti u potpunosti instalirani. Mi Turci držimo reči. S-400 je najmoćniji odbrambeni sistem i nadamo se da ćemo ga proizvoditi zajedno sa Rusijom“, rekao je Erdogan na manifestaciji organizovanoj povodom treće godišnjice pokušaja državnog udara u Turskoj.

KOMENTARI5 komentara

 1. teoretičar says:

  Druga polovina istine ili pola istine. To se zove laž. Nije lako to shvatiti jer ne mislimo na tom nivou. Ako je verovati mojoj baki, tj medijima, čini mi se da je Rusija bila ta koja je direktno ili indirektno upozorila Erdogana da se neki njegovi vojni avioni, helikopteri i tenkovi preko noći tovare gorivom, što je znak da se spremaju za akciju. Naravno da su mu usput rekli i gde su to vidli. Erdogan je ipak snažna ličnost, to nam je svima jasno, i nije mu trebalo dugo da shvati da je nekim slučajem daleko od mogućnosti da se preko TV i radija obrati narodu i onda lepo uzme jajfon i pozove narod da izađe i spreči tenkove da zauzmu grad...ili tako nekako bilo, a narod stvarno izašao i pružio podršku Erdoganu u potpunosti tako da je Erdogan do kraja desetkovo pučiste koji stvarno izašli stenkovima. Izašli, ali nisu smeli preko naroda a ludi Turci jurišali na tenkove. Tenak nema šanse u gradsoj borbi protiv pešadije. A ako je naš, onda ne sme da puca na narod i tako se puč skončao. A posle ih erdogan nabijao tajno na kolce i čupao im nokte iz prstiju bez anestezije i vrlo polako. Dakle, to je nekako istina o tom puču na koje su turčine nagovorili neki cija provokatori i šire. To je metod vi njega ubite ko gadafija a mi ćemo vam dati podršku i vi postanete turski precednici. Primamljivo. Ni ja ne bih dva puta razmišljao kad bih znao da bih postao kao Vučić, Tadić ili Nikolić pa mi posle piše kineski car privatno pismo koje ja otvorim i falim se. Dakle, nastavak sledi sada. Rusi su iznenada ili ne, zadobili erdoganovu ljudsku zahvalnost koju čak ni on sam nije očekivao da postoji u njemu, ali eto, Rusi je našli. I sada sledi istina. RUSI su već očli toliko daleko sa Erdoganom i oprostili mu svašta i dali mu svašta i vezali ga podrškom i falom, da su već stigli do momenta kada su oni, dakle Rusi, spremni da Erdogana izvuku iz NATO. Dakle, ovaj Rus kaže samo pola istine, mada se nama čini sve svejedno iako nije. Nama uopšte NEIDE u prilog Rusko prijateljstvo bilo kakve strateške ili druge vrste sa turčinima. Turci su ipak srpski krvni neprijatelji. Turci će dobiti od Rusa još mnogo toga. Već su mu obećali izgradnju fabrika da prave zajedno sa turčinima tajne levorvere i slično. Dakle, Srbi ne radujte se. Ako Erdogan stvarno zaigra i kazačok pored šiza, ne piše nam se dobro ni sa te strane. Ne verujete? Dobro, onda sačekajte jer još uvek amerika nije napravila ni jedan praktičan korak, jer su je Rusi politički nekorektno iznenadili i isporučili topove sa navarona preko noći u Tursku.

  • Slobodanka says:

   "Dakle, Srbi ne radujte se. Ako Erdogan stvarno zaigra i kazačok pored šiza, ne piše nam se dobro ni sa te strane. Ne verujete?" - Naše viševekovno iskustvo je sledeće: Ako je Bliski istok zahvaćen ratovima i ovde na Balkanu pale bure baruta. Turska je dosad bila dosledna u pogledu palestinskog pitanja, a u slučaju napada na Irak nije to odobravala ali tada je bila veoma usamljena, najviše je zabrljala u pogledu Sirije ali i u tome pravi zaokret. Pravo pitanje je u obratnom pravcu. > U savremenim uslovima ratovanja ako bi se konačno dogodio mir narodima i državama Bliskog istoka da li to i nama na Balkanu donosi mir i stabilnost? i da i ne. Da jer neće nas moći uključivati ni na koji način u sukobe na Bliskom istoku. NE - jer NATO će zbog gubitka Turske nastojati da što bolje zategne svoje evropsko dvorište, posebno "Zapadni Balkan" i mogu i nas da pogode mere odmazde koje bi NATO preduzeo protiv Turske. Npr. ako ekonomski pritisnu Tursku da li će moći da izfinansira izgradnju puteva i podizanje nekih privrednih kapaciteta koje je Turska predvidjala za Balkan. U još gorem slučaju eventualnog većeg rasula u Turskoj nama najbliži turski grad je Istanbul sa 14 miliona stanovnika. Zamislite situaciju da usled težine preživljavanja samo pola stanovništva tog velikog grada odluči se da emigrira u Evropu. Oni bi morali da prodju kroz Bugarsku i Srbiju, a Madjarska i Hrvatska bi ih dočekala sve sa cvećem i sa kolačima. Veliki potresi na poluostrvu Mala Azija i na Bliskom Istoku nama nikako ne odgovaraju.

  • teoretičar says:

   Lepo sam napisao "sačekajte". Jeste, turci su gradili srpske puteve i onda, ali ne baš za Srbe, ali mi se ipak daleko više i snažnije sećamo Ive Andrića i Na Drini ćuprija, ako se sećam dobro, i danka u krvi, prava prve bračne noći i ostalih orgijanja turčina po Srbiji, nego što se sećamo turske kaldrme. Ja se sećam, jer sam metuzalem, ali mlađi je nisu nikad ni videli. Nema je više. Ipak, sačekajte jer ako Rusi nastave ovim putem i uspeju da zaokruže turskog sultana svojom pažnjom iz strateških razloga, e onda...Lepo sam napisao, sačekajte. Zarad priajteljstva Rusije i turske, nemam nameru da se zaljubljujem u sultane. Na primer, turske smo se oslobodili "samostalno" što ipak nije tačno, jer je bilo pre svega rusko sečenje turaka. Ali ako se danas sprijatelje strateški i pragmatično, Srbija lako može da se nađe u situaciji da ponovo, ovog puta pragmatično, sačeka sultana u BGD pašaluku. Znam ja šta pišem, ne sekirajte se. Sdruge strane, ja nisam ni za kineske ni za ruske ni za američke "prijatelje" da nam grade puteve i mostove i prodaju oružje, a još manje za turske i francuske. Prvo su nam uništili fabrike oružja i sve naše vojne laboratorije a danas nam guraju svoje naoružanje. To je pljačka, kakogod okrenete a uz nju dolazi i ropstvo. Nažalost, Srbija je već napola u dubokom ropstvu. Fali joj još samo ruski pragmatični prijatelj Turska. To o sedam miliona stambolaca koji će da nasele Srbiju je veća teorija nego sve moje teorije do danas. U Evropu je ušlo jedva 2 miliona azilanata mrke boje u zadnjih 20 godina, a to je masa koju bi EU svejedno dovela da im radi i čisti klozete. Nije valda da ste poverovali evropskim medijima da su azilanti preplavili Evropu??? Pokušajte da pronađete bar jednu sliku sa više od 50 azilanata fino doteranih za slikanje. Nema! Nisu evropljani baš tako blesavi kao što mi mislimo. Nema 10 miliona arapskih azilanata u Evropi, ali ljudi veruju medijima. Nit će stambolčani napustiti stambol jer su svesni da će ih Evropa pojesti.

  • teoretičar says:

   A ona halabuka i silno pisnje o poplavi azilanata koje ustvari nikada nije bilo, jeste iz nekih razloga. O tome neka misle evropljani zašto je tako. Usput, obraćajući se narodu, Putin je rekao pre pešes godina da Rusija mora da se izbori sa svojim narodom za KONKURENTIJE pojavljivanje na svetskom tržištu, inače neće uspeti. Znate šta to znači? Sprema Ruse da rade za dolar dnevno. Nije nikakvo čudo ako vam je poznato da svi zapadni kapitalisti gledaju da isele proizvodnju gde je jeftina radna snaga kao što je u Srbiji, Kini, Meksiku, Indiji i sličnim državama. Kako je Putin došao do njegovog pragmatičnog stava o konkuretnijem izlasku na svetsko tržište? Pa analizirijaći šta radi Kina sa stotinama miliona bednih radnika i iznad svega, šta se valja sa Zapada. A valja se snižavanje plata radnicima zapada da bi kapitalisti pravili veći profit i proizvodili jeftinu robu. To se zove GLOBALIZAM a sprovode ga gotovo sve države Zapada a danas imamo još jednu globalističku silu na svetu a to je Kina. I ko da se raduje dolasku njihovog "kapitala" u našu državu, kada znamo da ga sele jer neće da PLATE svoje radnike. Zašto bi onda plaćali Srspke ili Kineske radnike? Isto tako ulazi i kineski kapital u Srbiju ali ne da mi zarađujemo pare, nego Kina. A nama ostaje uteha da nas Kina nije nikad bombardovala. Pa eto, poglobalizovala kao i Zapad i sprovodi sve snažnije drugu vrstu bombardovanja sveta, po uzoru na Detrit Dizel. Jel vam sada malo jasnije zašto ste pogrešili kada ste napisali da bi turska verovatno odustala od gradnje puteva u Srbiji koje je planirala? Neka odustane. Neće Kina što vam isti đavo.A ako američki radnik neće da radi jeftinije, ili još uvek ne shvata, onda će mu zatvarati radna mesta i iseljavati proizvodnju u siromašne države sve dok ne shvati i ne zakuka da mu vrate proizvodnju pa makar radio i za pola plate. To se Slobodanka, zove globalizam. Sva mudrsot je baš u tim platama i kako prisiliti države i narode da rade za bednu nadoknadu ali na GLOBALNOM nivou. O tome je Putin govorio svome narodu, samo mu nije objasnio u tančine. Zato je strano ulaganje u Srbiju ustvari propast Srbije. A ako je Rusija krenula tim putem da od svoje države napravi radni logor kao Kina što je, pa se usput sprijatelji sa Turskom, od Srbije neće ostati ni BGD pašaluk ovog puta. Ostaće samo Srbi robovi do nekog novog Sinđelića.

 2. Miroslav says:

  Turci prevaranti, znaju ko ce biti jaci, prelaze na stranu jaceg u buducnosti. Dobri odnosi vojno-ekonomski sa Rusijom i Kinom mogu joj doneti jos vecu moc.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *