УДАРНА ВЕСТ! Русија пружила руку помирења Лукашенку!

UDARNA VEST! Rusija pružila ruku pomirenja Lukašenku!

22 februara 2017

csm_lukasenko-presidentgovby_putin b27a95d64a

Moskva je uvek spremna da razgovara o bilo kakvim pitanjima sa Minskom, uključujući i teška, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa svojim beloruskim kolegom Vladimirom Makejem.

„Današnji kontakt naglašava da smo uvek spremni da diskutujemo o svim pitanjima, uključujući i teška, kako bismo pronašli rešenje“, istakao je ruski ministar.

Početkom februara predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je na konferenciji za novinare koja je poprimila prilično neičekivan tok, izneo žestoke optužbe na račun Moskve, okrivivši je za zaoštravanje rusko-beloruskih odnosa.

Kremlj je to nazvao nekorektnim i dodao da sporna pitanja, uključujući i trgovinske, Moskva i Minsk treba da rešavaju na miran način, poslovnim pregovorima.

Otvarajući sastanak sa svojim beloruskim kolegom, Lavrov je rekao da se saradnja Rusije i Belorusije razvija u radnom režimu, poslovno.

„I siguran sam da će nam današnji sastanak pomoći da idemo napred, i ka sprovođenju programa koordiniranih akcija u oblasti spoljne politike federativne države za 2016⁄2017. godinu“, rekao je Lavrov.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI5 komentara

 1. marinko says:

  tesko sa komunistima izaci na kraj rusija puna komunista i staljina ko i srbija oni su nepretelji zemlje de zive

  • Pero Joksimovic says:

   Marinko, viteže, pošaljite svog Sančo Pansu u Rusiju da reši taj problem.

  • Car Dušan says:

   Staljin nije Rus, intelektualcu.

  • Nikola says:

   Ajde vise prestanite jasiti po komunistima. Njih vise nema. Izmedju ostalog jos uvek krecite i rasprodajete ono sto su oni izgradili. Predsjednik i premijer su deklarisani "cetnici". Bivsi premijeri su deklarisane "demokrate". I svi se trude da radprodaju sto vise i brze mog,te napune dzepove.

 2. Mihajlo says:

  Ako sam dobro razumeo njima po tvome bi trebali milosrdni anđeli da eliminišu razne Slobe,Sadame i Gadafije. Da narodu donesu proleća i uvedu ih u leto u kojem će da se istope od miline u bukvalnom smislu, sve ih manje ima jer svaki dan lete u vazduh i žale za diktatorima koji su om delili "nepravedno" delili dohodak njihovih zemalja. Sada imaju oslobodioce koji su ih oslobodili dohodka,mira i svega ostalog. Da li bi to želo da vidiš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *