УДАРНА ВЕСТ! Русија вечерас у СБ УН бранила Републику Српску!

UDARNA VEST! Rusija večeras u SB UN branila Republiku Srpsku!

9 novembra 2016

vitaly-churkin-4565

Visoki predstavnik BiH Valentin Incko pred Savetom bezbednosti UN kritikovao je Republiku Srpsku, koju je optužio da ugrožava stabilnost u BiH, posebno održavanjem referenduma o Danu Republike, prenosi RTRS.

Incko je rekao da je Srpska efektivno odustala od državnog pravnog sistema u BiH, i u osnovi odbacila suverenitet BiH. Konstatovao je i da predsednik Srpske Milorad Dodik direktno krši Dejtonski mirovni sporazum.

Tvrdi da su referendumom narušene dve odluke Ustavnog suda BiH i da osim problema po suverentitet zemlje, referendum treba videti u kontekstu ponašanja političkih partija, koje, kako tvrdi, negiraju juriskdikciju državnih institucija i lagano zagovaraju raspad BiH, prenosi RTRS.

„Osim tog velikog problema po suverentitet zemlje, referendum treba videti u kontekstu ponašanja političkih partija u Republici Srpskoj i da negiraju juriskdikciju državnih institucija i da lagano zagovaraju disoluciju BiH. Izjave predsednika Republike Srpske i zvaničnika njegove stranke ukazuju na buduće korake secesije od Bosne i Hercegovine i da će se verovatno organizovati referendumi o članstvu BiH u EU, NATO. Ako bi se tako nešto dalje tolerisalo, to ne bi bilo dobro“, naveo je Incko.

Da u BiH nije dobro ponašanje visokog predstavnika, u Savetu bezbednosti podvukao je ruski ambasador Vitalij Čurkin.

Braneći stavove Republike Srpske, naveo je primer kako visoki predstavnik zagovara smenu legalno izabranog predsednika Srpske.

„Valentin Incko je u izjavi Volstrit džornalu rekao da predsednik Republike Srpske stvara svoju imperiju i da ‘Zapadna zajednica’ treba da razmotri mogućnost da ga smeni“, rekao je Čurkin, prenosi RTRS.

Potpredsednik NSRS Nenad Stevandić kaže da Incko nastavlja kontinuitet negativnog stava prema Srpskoj i zanemarivanja činjenica u korist svojih ličnih frustracija i obračuna sa rukovodstvom RS, prenosi RTRS.

Potpredsednik SNSD-a Nebojša Radmanović rekao je da izveštaji visokog predstavnika gube smisao, jer se u njima svakih šest meseci smenjuju iste ocene uperene uglavnom protiv Republike Srpske i njenih institucija.

KOMENTARI17 komentara

 1. Vanja says:

  Hvala i slava Rusiji, nasem jedinom prijatelju na svetskoj politickoj i medjunarodnoj sceni. Dace Bog da srpski narod dobije nacionalno osvescenu vladu, da bi mogli svom jatu da se vratimo.

  • Zoran Nikolić (Valjevo) says:

   Daće Bog Svemilosni da bude tako...

   • TADZA says:

    BRAVO ZA RUSE -KOGA RUSI BRANE I KINEZI BRANE IMA DA ,,,, SAD JOS I TRAMP ON JE DONATOR VELIKI -GLADNIMA U ETIJOPIJI DONIRO VISE HILJADA KRAMPOVA I BUDAKA . MEDIJI KLEVECU DA JE TREMP REKO DA GA INTERESUJE SAMO INTERES AMERIKE DACE I NAMA NAPUNICE NAM FRIZIDERE A OTPISATI 24M5 MILIJARDI DUGA A KOSOVO POVRATITI I MOM UJAKU KUCU STO PRODADE 1988 GODINE ZA TRICAVI MILJU MARAKA

    • Marko says:

     tvog ujaka niko nije terao da proda imanje na kosovu pa da troskari dolarcice.A sad kad se sve pojelo,tvoj ujak bi opet da preproda kucu za dobru sumu dolara pa da kupi vile i stanove po bg-u jel tako? Pa da ih iznajmljuje i zgrce lovu? E pa kosovari ne ide to tako! Vratite se vi lepo u vasu ''drzavu kosovo'' kod vaseg predsednika tacija i zamenika mu haradinaja,pa se njima zalite! Oni imaju ''ugled'' bizmismana i veze sa vasingtonom i briselom,pa ce pomoci tvom ujaku. Samo nek kaze kako mrzi srbe i da je sciptar odmah ce mu pomoci! Bagre kosovarske!

 2. Trifun says:

  Rusija stoji iza RS 100%! Zapadne genocidne hijene i njihove islamske glavosece nece proci. Puna podrska Rusiji i RS u odbrani svojih nacionalih interesa na Balkanu, Siriji i Ukrajini! Nema nazad.

 3. Trifun says:

  Ako se te hijene usude krenuti na RS, mogu samo gledati kako Rusija munjevitom brzinom siri svoj uticaj na Balkanu a Kalibri, Iskanderi i PVO sistemi S-300 zauzimaju pozicije na planinama RS!

 4. Batina says:

  Gdje je onaj retard Vojvodina, jel ti sada jasno.

 5. Bajetina says:

  Svi ste vi kukavice !!!!!!

  • radojica says:

   Bajetina,šta je bilo,pustio si malo u tangiceice....ako,ako nije to ništa strašno,operi guѕu i stani u red,jerbo biće golemoga seksa!!! he he heeeeeee!!!!

 6. punca says:

  Slava Rossiя. BOG JE NA NEBU A RUSIJA NA NEBU, NA ZEMLjI I U VODI !!! Putin je CAR . Rusijo sveta naša državo, Rusijo voljena naša zemljo. Snažna volja, velika slava Tvoja su blaga za sva vremena! Slavna budi, naša slobodna Otadžbino, Bratskih naroda saveze večni, Precima prenošena mudrost narodna! Slavna budi, državo! Ponosimo se tobom! Od južnih mora do polarnih krajeva Prostiru se naše šume i polja Ti si jedina na svetu si takva!, Štićena Bogom, rođena zemljo! Slavna budi, naša slobodna Otadžbino, Bratskih naroda saveze večni, Precima prenošena mudrost narodna! Slavna budi, državo! Ponosimo se tobom! Široki prostor za snove i za život Otvaraju nam dolazeća leta. Snagu nam daje vernost Otadžbini. Tako je bilo i jeste, i uvek će biti! Slavna budi, naša slobodna Otadžbino, Bratskih naroda saveze večni, Precima prenošena mudrost narodna! Slavna budi, državo! Ponosimo se tobom!

  • TADZA says:

   TO BRATE TO I RUSKI PUTIN NI NA NEBU NI NA ZEMLJI VEC NA STIKLAMA OD 7 CM DA BUDE VECI OD MEDVEDEVA GLAVONJE . BETMEN MORA DA BUDE VECI OD ROBINA. RUSI VEC RADE TUNEL ISPOD UKRAINE POLJSKE I MADJARSKE 5000KM DA POVEZU SA SRBIJOM JEL KAKO CE DA IZVOZIMO SVINJSKA CREVA I JABUKE KOLACARE . A CUJE SE DA CE RUSI TUNELOM OD POLA JADRANA IZ MEDJUNARODNI VODA ISPOD CRNE GORE TUNELOM DO FAPA IZ PRIBOJA KOJI ZATO NIJE PRODAT DVEDJANIMA I TURCIMA

   • Marko says:

    TADZA tisina kosovaro sciptar!

 7. rema srbin says:

  BOG je na nebu, a RUSIJA na zemlji i u vodi!

 8. Jovica says:

  I jes im rekao taj Čurkin..baš im je sprašio u jednoj prostu suženoj rečenici. Bože čuvaj nas, spasi i poštedi prijateljstva i zaštite od Rusa.

 9. Republika bivsa Juzna Srbija says:

  Amerikanci su nasi pravi prijatelji! Rusi su okupatori i varvarski psi! Sad trebamo svi zajedno slozno da napadnemo smrdljive ruse pod vodjstvom i zastitom NATO-a i da ih bacimo na kolena! Da dovrsimo ono sto su zapoceli veliki Napoleon i Hitler! Trebamo da napadnemo sa Hrvatima,Kosovarima,Vojvodjanima,Albancima i ostalima i da zgazimo rusku gamad!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *