УДАРНА ВЕСТ! Руске трупе са великом војном техником примећене на 40 км од…

УДАРНА ВЕСТ! Руске трупе са великом војном техником примећене на 40 км од…

9 новембра 2021

На сателитским снимцима уочени су огромни контигенти руске војске у близини граница самопроглашене Луганске Народне Републике.На територији пољског логора који се налази на подручју града Богучара, виђено је неколико десетина групација војне технике.

Удаљеност до границе самопроглашене Луганске Народне Републике је мања од 40 километара, што наводи на закључак да је Русија спрема да пружи помоћ републикама Донбаса у случају војне инвазије украјинских оружаних снага.

На сателитским снимцима уочен је теренски камп са војном опремом који се налази на његовој територији. Још увек нема тачних података о опреми, међутим, како напомињу извори, реч је не само о војним камионима, већ и о оклопним возилима.

Раније су у Украјини саопштили да не виде никакву опасност од Русије. Украјинско руководство и даље сматра да је покреута војска унутар украјинске територије без обзира на све обавезе у потписаним споразумима.

Очигледно је да постоје прилично велики ризици за грађане Руске Федерације који живе на територији самопроглашених република Донбаса.

Војни аналитичари тврде да ће Русија војно интервенисати у случају да војска Украјине фронтално крене на Донбас.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Kulak says:

    Koliko se može izračunati,Rusi se primiču Rusima u ruskojezičnom Donbasu oko sedam godina.Ide to!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u