УДАРНА ВЕСТ! Руске трупе са великом војном техником примећене на 40 км од…

UDARNA VEST! Ruske trupe sa velikom vojnom tehnikom primećene na 40 km od…

9 novembra 2021

Na satelitskim snimcima uočeni su ogromni kontigenti ruske vojske u blizini granica samoproglašene Luganske Narodne Republike.Na teritoriji poljskog logora koji se nalazi na području grada Bogučara, viđeno je nekoliko desetina grupacija vojne tehnike.

Udaljenost do granice samoproglašene Luganske Narodne Republike je manja od 40 kilometara, što navodi na zaključak da je Rusija sprema da pruži pomoć republikama Donbasa u slučaju vojne invazije ukrajinskih oružanih snaga.

Na satelitskim snimcima uočen je terenski kamp sa vojnom opremom koji se nalazi na njegovoj teritoriji. Još uvek nema tačnih podataka o opremi, međutim, kako napominju izvori, reč je ne samo o vojnim kamionima, već i o oklopnim vozilima.

Ranije su u Ukrajini saopštili da ne vide nikakvu opasnost od Rusije. Ukrajinsko rukovodstvo i dalje smatra da je pokreuta vojska unutar ukrajinske teritorije bez obzira na sve obaveze u potpisanim sporazumima.

Očigledno je da postoje prilično veliki rizici za građane Ruske Federacije koji žive na teritoriji samoproglašenih republika Donbasa.

Vojni analitičari tvrde da će Rusija vojno intervenisati u slučaju da vojska Ukrajine frontalno krene na Donbas.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

    Koliko se može izračunati,Rusi se primiču Rusima u ruskojezičnom Donbasu oko sedam godina.Ide to!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *