УДАРНА ВЕСТ – СЕВЕРНОКОРЕЈСКА НУКЛЕАРНА РАКЕТА пала у Јапанско море!

UDARNA VEST – SEVERNOKOREJSKA NUKLEARNA RAKETA pala u Japansko more!

29 aprila 2017

Severna Koreja testrala je još jednu balistički raketu, saopštila je južnokorejska vojska. Američki zvaničnici tvrde da je testiranje završeno neuspešno.

Raketa je ispaljena sa teritorije u blizini Pjongjanga u jutarnjim satima po lokalnom vremenu.

CNN navodi da je verovatno u pitanju raketa srednjeg dometa KN-17. Lansirana je sa sa uzletišta Bukčang i letela je oko 30 do 40 kilometara pre nego što je pala u more.

Pojedini američki izvori su za “Rojters“ naveli da se testiranje završilo neuspešno. CNN prenosi potvrdu američkih zvaničnika da je raketa pala u Japansko more.

Do lansiranja rakete došlo je u momentu pojačanih tenzija između Pjongjanga i Vašingtona, a Pjongjang se još nije zvanično oglasio.

Državni sekretar SAD Reks Tilerson je samo nekoliko sati pre toga u SB UN naveo da je vojna opcija i dalje na stolu kada je u pitanju Pjongjang i nuklearni program Severne Koreje.

KOMENTARI7 komentara

 1. Radikal says:

  Kad rokne u fasington, onda ce proba biti uspesna.

 2. Miraš says:

  Pitanje je da li je ova vest tačna. Ko će odmah da poveruje Amerikancima kad oni nešto objave? Koliko puta su već slagali nešto i to baš krupno, a što im je bio povod za vojnu intervenicju? Biće problem da Amerikancima i kad budu govorili istinu niko im neće poverovati.

 3. goran says:

  Udri, udri, Brus Li, potepaj gi svi.................

 4. Kosovac says:

  Raketa pala u Japansko more. Da sam na mestu Japanaca, ja im je ne bih vratio.

 5. goran says:

  From Jim Stone Investigative Journalist: Anonymous sent: Iran declared that they will not buy any S-400 from Russia. Because they are useless against Israel and thereby USA and probably others. Israel keeps bombing Syria and the Russian S-400s there do nothing. Iranians changed the codes to identify friends. But Israelis found another way to neutralize the S-400. The S-400 was the only defence Russia had against attackers. Now that is proven useless. S-400s are manufactured by a privatized Soviet company, currently owned by Jewish Oligarch. The weapons designers are mostly Jewish. So, Israelis have all the inside secrets of all Russian weapons

 6. M says:

  TO NIJE NUKLEARNA RAKETA KAKO U NASLOVU KAŽETE,NEGO OBIČNA,EXPERIMENTALNA,VJEROVATNO BEZ IKAKVE BOJNE GLAVE!!!Nije dobro kuriti vatru!

  • Kosovac says:

   @ M, Ovi naši novinari su učili školu kod onih sa Zapada kod kojih važi pravilo da lažu ali i da te pri tome gledaju u oči. A ti ga pitaš „Gde gledaš kada lažeš?“ a on odgovara „U budalu koja me čita“. Tako je i ovaj mali što je stavio naslov „nuklearne“ privukao nas nekoliko. Mada ne verujem da će mu se to isplatiti zato što je svet pun propalih prevaranata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *