УДАРНА ВЕСТ! ШИПТАРИ ОТЕЛИ ТРЕПЧУ

UDARNA VEST! ŠIPTARI OTELI TREPČU

8 marta 2019

Preduzeće „Trepča“ registrovano je danas u Kosovskoj agenciji za registraciju kao akcionarsko društvo, što, prema ranije usvojenom Statutu te kompanije, znači da su privremene prištinske institucije postale vlasnik 80 odsto, a zaposleni 20 odsto akcija tog kombinata.

Kako je preneo Kljan Kosova, to je potvrdio kosovski ministar za ekonomski razvoj Valdrin Ljuka i ocenio da je to „istorijski trenutak“ zato što su zaposleni postali vlasnici dela ovog preduzeća.



„Historical Moment!… Čestitamo“, napisao je Ljuka na svom profilu na Fejsbuku.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji potpisao je u sredu odluku kojom je kombinat „Trepča“ postao 100 odsto vlasništvo Kosova.

Potpisivanjem te odluke, prenela je Koha, potvrđeno je stoprocentno vlasništvo Kosova u „Trepči“.

Prištinska vlada je predlog Statuta „Trepče“ usvojila 30. maja prošle godine, koji je predviđao da taj nekadašnji jugoslovenski gigant postaje akcionarsko društvo transformacijom poslovnih jedinica: „Trepča“ — Stari trg, Kišnica i Novo Brdo, Kopaonik — Leposavić.

Zakon o „Trepči“, kojim kosovska vlada postaje vlasnik 80 odsto kombinata, usvojen je 7. oktobra 2016. u kosovskoj skupštini.

Četri dana kasnije Vlade Srbije je donela odluku kojom se poništava ovaj zakon, to jest, „sve pravne posledice akata i radnji“ kosovskih institucija, preneo je Tanjug.

Ustavni sud Kosova je, u međuvremenu, ovaj zakon proglasio ustavnim.

(Sputnjik)

KOMENTARI



13 komentara

 1. Ivana says:

  Ma bravo šiftari samo tako podržavaju vas svi pravi Srbi. Koga da se bojite zapadnog namesnika koji upravlja Srbijom ili naroda koji su većina kukavice i naivci. Sad će Vučić, Amerika i EU po ko zna koji put pozvati Srbe da se smire u zdrav mozak. Baš zato šiftari udri do Beograda. Kad četri pravoslavna naroda Srbi, Crnogorci, Makedonci i Grci strepe od Albanjie umesto da se ujedine i uz pomoć Rusije izbrišu pojam velike albanije s lica zemlje. Kad ono ne svi imaju izdajničku vlast i slušaju dušebrižnike sa zapada.

 2. test01 says:

  Gluposti ali sve se to radi u dogovoru sa vucicem, Srbija ne reaguje adekvatno. To je vlasnistvo Srbije po svim zakonima i ovo je tipican pokusaj pljacke kome Srbija treba da se suprostavi ali zato je tu vucic koji radi za albance i svoj dzep !!!

 3. Gardista says:

  Vucic na potezu

  • opet ja says:

   Ha ha ova ti je odlična ha ha

 4. Miroslav says:

  Prisvojiće sebi Šiptari i Beograd ako se ne zaustavi trenutna vlast. Ali ne, Vučić gradi Šiptarima autoput. Bravo mali, dobro si se ispraksao za vreme Krajine obećavajući Srbima spajanje sa Srbijom a istovremeno je davao Krajinu Hrvatima.

 5. Slobodanka says:

  Ili "Amerikanci šiptarskim rukama oteli su Trepču", jer rudno blago Kosova je jedan od više glavnih razloga zašto su konjokradice došle na Kosovo.

 6. Alex says:

  Malo po malo otece oni cijeli sijever kosova, pa nek presijednik govori kako se bori za mir I stabilnost u regionu I kako je srbija samo posvecena miri, I kako je bolje 100 godina pregovarati nego 1 dan ratovati.

 7. Slobodanka says:

  Svetski poznat lutkar novog svetskog poretka Džordž Soroš, a i opasni berzanski mešetar, uoči bombardovanja Srbije 1999. godine, jako se zanimao za rudnik „Trepča“. Kažu da je zbog toga preko Međunarodne krizne grupe diktirao nezavisnost Kosova, a ranije su pisali i domaći i strani novinari da je Soroš lično zainteresovan da kupi Trepču za skromnu-simboličnu sumu sredstava. Gledano iz Amerike Trepča može da bude i dedovina dedovina vrlog tinejdžera iz Majdarkse koji je tokom drugog svetskog rata saradjivao sa nacistima. Elem vidovanjaci kažu da će Soroš umreti tokom 2020 godine, pa da li se konjokradice i zbog toga žure da postignu konačnu nezavisnost Kosova i da otmu Trepču. Taman posla da Soroš umre, a takav "poslić" da bude nezavršen. Uh, sunce mu… Nešto slično pokušao je u Rusiji i Kini, ali nije uspeo. Cvrc.

 8. Za Srbiju says:

  Šta ćete da uradite osim ovih komentara? Niste potpisali ni Narodnu Rezoluciju! Kda ste bili na nekom rodoljubnom protestu? Samo znate da palamudite.

 9. Plači, mala, plači says:

  Zašto otimaju?Zato što na suprotnoj strani imaju pajaca, kilostera i palčifičku koja im ide na ruku.Pa eno ga i Ugljanin otima Rašku, a ovaj vrhovni komandant oružanih snaga se češlja i pravi blesav.Trepča se ne brani tamo, već u Beogradu,Kad sklonimo one koji poklanjaju širom sveta našu zemlju, naše evre, naše dolare.Hajde da vidimo koliko će glumac proliti krokodilskih suza, a ustvari je to njegovo maslo.Dok on plače, Šiptari rade.

 10. Anti Bot says:

  Vuciceve sarade za matore yugoslovene koji su mu biracko telo i misle da je on patriota. Pa ko je jos mislio da ce siptari dati Trepcu ako vec drze celo Kosovo. Boze svasta. Koliko glup neko mora biti da u to veruje. Trepca ce biti nasa kad krenemo da vratimo RSK, pa sve redom do Kosova. Onim redom kako su prodavali izdajnici iz Beograda.

  • Ivana says:

   Prvo treba povešati izdajnike i razne NVO koji ruše zemlju ali nema ko možda šiftari kao osvoje Beograd jer Srbi nemaju mu.a

  • Pravda says:

   Istinu zboris.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *