УДАРНА ВЕСТ! Шиптари спремају терористички напад због Харадинаја

UDARNA VEST! Šiptari spremaju teroristički napad zbog Haradinaja

9 januara 2017

siptari-657

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upozorio je danas da se, prema bezbednosnim informacijama, u albanskoj dijaspori planira zauzimanje nekog od naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u SAD-u ili Evropi kako bi se Srbija prinudila da odustane od zahteva za suđenje Haradinaju.

– To pokazuje na šta su sve albanski političari spremni – pa čak i na terorizam – ocenio je šef srpske diplomatije.

Prema njegovim rečima, izjava albanskog ministra inostranih poslova Ditmira Bušatija pokazuje da je suština albanske politike da su zločini protiv Srba dozvoljeni i da je dijalog samo u cilju daljeg afirmisanja kosovske nezavisnosti.

– To je uvreda za sve žrtve OVK-a, zbog čijih zločina je nedavno osnovan i Specijalni sud – rekao je Dačić.

Srbija, istakao je, jeste za konstruktivni dijalog, ali se ne plaši i ne dozvoljava da je niko uslovljava i ponižava.

– Uvrede na račun Aleksandra Vučića, zbog stava o Haradinaju, pokazuju koliko Albaniji nije stalo do dobrih odnosa sa Srbijom. Ako Vučić, kako kaže Bušati, živi u prošlosti, u kakvom li tamnom vilajetu žive albanski političari u Albaniji i na Kosovu? -upitao je Dačić.

Zato su, kako navodi, rešili da daju nalog albanskoj emigraciji da demonstrira ispred naših i francuskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u svetu, kao što su danas učinili u Njujorku.

– Isto tako, u posedu smo bezbednosnih informacija da se u albanskoj dijaspori planira da se zauzimanjem nekog od naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u SAD-u ili Evropi, Srbija prinudi da odustane od zahteva za suđenje Haradinaju – rekao je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On kaže da su o tim saznanjima obaveštene su policije i bezbednosne službe tih zemalja i sva naša diplomatsko-konzularna predstavništva i date instrukcije i preduzete mere u cilju preventivne zaštite.

To pokazuje na šta su sve albanski političari spremni – pa čak i na terorizam, ocenio je šef srpske diplomatije.

– Srbija upozorava sve zemlje da su odgovorne za bezbednost naših DKP-ova, a albanskim političarima skreće pažnju da se ne igraju vatrom i da će Srbija zaštititi svoje interese. A Srbija neće odustati od gonjenja Haradinaja niti bilo koga ko je počinio zločine protiv srpskog naroda. I srpski narod, kao i svaki drugi, zaslužuje pravdu – zaključio je Dačić.

KOMENTARI2 komentara

  1. ilija says:

    hrvati i bosnjaci i albanci ce napasti vucica i srbiu i bez hapsenja njemackog agenta i borca srbiji otkucavju i srbima minuti samo u crnoj gori i srbskoj i kosovu i sandzaku izdajnicka vlast u beogradu suti nista ne objavljuju srbima u srbiji cak i seselj suti samo se bosko obradovic protivi srbiju vode jos komunisti titini i srbiji ljube u veruju ko u drugom sv, ratu

  2. Mi says:

    Šef diplomatije upozorava....... Drugi mu je mandat u diplomatiji, a iz pelena je u politici.. Pa premijeru valjda ste gradili državu koja se može i da braniti i odbraniti. Zapravo vi ste je dobili odbranjivu, a ako ste je doveli do toga da vam sada preti opasnost, okrenite se kadru koji je zapošljavan . Možda neka hrabra starleta, ili sin, zet "viđenijeg" parlamentarca', političara iznedri rešenje....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *