УДАРНА ВЕСТ – ШИПТАРИ СУСПЕНДУЈУ ТАКСЕ: Нећете веровати ко их је натерао!

UDARNA VEST – ŠIPTARI SUSPENDUJU TAKSE: Nećete verovati ko ih je naterao!

3 maja 2019

Tzv.predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji, izjavio je da je uvozna taksa za srpsku robu jedna od najvažnijih odluka vlasti u Prištini, ali da ona sada treba da bude suspendovana, zbog zahteva iz Vašingtona.

„Zato što je to zahtev koji dolazi iz SAD, predsednika Donalda Trampa, a ne zbog Srbije i predsednika Aleksandra Vučića“, rekao je Kadri Veselji prištinskoj TV Klan.

Tvrdi da se odluka o tarifi sada koristi za internu upotrebu.

„Ja sam bio taj koji je predložio odluku. I nakon pisma i zahteva od SAD, predsednika Donalda Trampa, rekao sam da tarifa neće biti ukinuta, ali da ona treba da bude suspendovana na 120 dana. Ne treba da se protivimo SAD“, rekao je Veselji.

(Tanjug)

KOMENTARI13 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  ne verujem, da je to tako to bi bilo pre ovih pregovora jučer.

  • Ivana says:

   Ma ajte uspeha velikog vođe a šta je sa vojskom kosova, carinom, sudovima i svim ostalim šta je vođa predao šiftarima?

   • Nebeska Srbija says:

    Takse sluze da zamaskiraju cinjenicu da je vojska kosova vec formirana i kakve smo srece izgleda da ce da preda kosovo.

  • Slobodanka says:

   GLAVNI Gazda (skr. GG) traži da Šiptari povuku takse da bi se nastavili pregovori u kojima Srbija priznaje Kosovo i konačno kapitulira. GG već ima Šiptare, ali nema tkzv. Kosovo kao pravu državu, a za postizanje toga najbolje bi im odgovaralo priznanje Kosova od strane Srbije. GG ima Kosovo samo na silu i dok traje misija KFOR, a šta posle?

  • Slobodanka says:

   Dakle nastoje da Beograd i Priština što pre vrate se za tobožnji "pregovarački sto". Zapravo Beograd je sada jedino bitan ili drugačije rečeno zvanični Beograd treba vratiti za sto jer on je taj koji treba da im da nešto što im treba. Tobožnji pregovori treba da se završe time da Srbija konačno potpiše famozni pravno obavezujući sporazumom kojim priznaje nezavisno Kosovo.

 2. rajko says:

  Kakve su to igrarije!? Suspendovane na 4 meseca?! Šta oni misle, šta je Srbija? Manipulanti belosvetski i primitivni! Pregovore treba trajno prekinuti. Za uvek!!! Pa neka se puše svi zajedno!!!

 3. Zoran says:

  E sad mozes d apregovaras, BUDALO.

 4. Velika Metla says:

  Ne postoji na svetu primitivnije i servilnije marve do šlihtara! Ovakvi su UVEK bili! I kad su osmanlije vladale,i kad su germani vladali,i evo sada kada je naci-amerika prisutna u Srbiji!

 5. Milan says:

  Kosovska vlast je takse ukinula jer, kad su se preracunali, videli su da ipak gube. Nisu Albanci srpsku robu kupovali iz ljubavi prema Srbima, vec iz interesa. To sto tvrde da su takse ukinuli po nagovoru Amerike je samo izgovor. Sto su takse toliko dugo ostale krivi su iskljucivo srpski politicki prvaci, koji su neprekidno ponavljali, kako Srbija ima katastrofalne gubitke zbog taksi, sto je tkzv. Kosovsku vladu motivisalo da takse ostanu. Da su srpski politicari govorili kako kosovske takse nemaju efekta, da je kvalitetna srpska roba nasla nova trzista u Turskoj, Egiptu, Rusiji, Izraelu itd.takse bi odmah bile ukinute.

 6. Gardista says:

  Naljutiti Makaronu da bi dobio po nosu?

 7. arci tridesetih godine srednje =g says:

  Suspenzija i povlacenje taksi nije isto.Znaci da nas forsiraju da za tri meseca zavrsimo pregovore, ako ne opet takse.Nas Predsednik trazi povlacen je jer su NEZAKONITE.

 8. samostalan says:

  Kakva bajka za naivne Srbe.

 9. DonDon says:

  Ma koga briga za takse. Prodavnice pune robe iz Srbije po istim cenama kao i ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *