УДАРНА ВЕСТ! ШТА ТО АМЕРИКА РАДИ У ГРУЗИЈИ? 73 особе умрле на…

UDARNA VEST! ŠTA TO AMERIKA RADI U GRUZIJI? 73 osobe umrle na…

4 oktobra 2018

NAJMANJE 73 osobe preminule su tokom testiranja biološkog oružja u američkoj biomedicinskoj laboratoriji u Gruziji, a testiranje je predstavljeno kao ispitivanje lekova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Centar za istraživanje javnog zdravlja „Ričard Lugar“ je u gruzijskoj prestonici Tbilisiju otvoren 2013. godine. Bivši ministar u Vladi Gruzije nedavno je objavio da poseduje dokumente koji sadrže sve detalje o radu ove ustanove. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da ovi dokumenti ukazuju da je na toj lokaciji vršeno testiranje oružja za masovno uništenje.

U dokumentima je zabeležena smrt 73 osobe u kratkom vremenskom periodu, a indicije su da je do toga došlo usled izloženosti „veoma toksičnim hemijskim i biološkim agensima s visokom stopom smrtnosti“, rekao je Igor Kirilov, koji je u ruskoj vojsci zadužen za odbranu od radiološkog, hemijskog i biološkog oružja.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI7 komentara

 1. Nostalgicar says:

  Haha, jesu to oni isti koji vec desetljecima obozavaju Ameriku? Amerikancima vise ne trebaju bijeli misevi nego koriste retardirane Gruzijce kao pokusne kuniće za ispitivanje bojnih otrova. Jeli ovo isto ceka i sluganske vazalne drzavice ex-YU nakon sto Amerika pokori Rusiju u Kinu i osvoji čitav svijet?

 2. raikkonen says:

  a zasto ne kazete da je jedan akcionera firme koja sprovodi eksperimente u ovoj laboratoriji pentagona je i bivsi ministar odbrane donald ramsveld??..testirali su neki ''lek''-SOVALDI..firme ''gilead saenciz''...a gruzini neznaju da je ovo rezultat slobode i demokratije..trazili su dobili su!

 3. raikkonen says:

  cudno je sto ovakvih laboratorija i u kazahstanu ..uzbekistanu i po drugim postsovjetskim prostorima a rusija cuti i samo kevce, umesto da ih ultimativno dislocira..to jes razbuca..

 4. raikkonen says:

  cudno je sto ovakvih laboratorija ima i u kazahstanu ..uzbekistanu i po drugim postsovjetskim prostorima a rusija cuti i samo kevce, umesto da ih ultimativno dislocira..to jes razbuca..

 5. Klempavi Kučuk says:

  Slične strai rade po celoj planeti, pa i u Srbiji. Ne kapiramo jer nas lažu 24 sata na dan, ali ako stavite prst na čelo i razmislite, grdno razočarenje sledi.

 6. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Na američke laboratorije pobacati Kinžale i tako rešiti to.

 7. Taipova Češma says:

  Novičok - made in usa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *