УДАРНА ВЕСТ! СУКОБ француске и турске морнарице! МАКРОН БЕСАН ТВРДИ ДА ЈЕ НАТО У МОЖДАНОЈ СМРТИ

UDARNA VEST! SUKOB francuske i turske mornarice! MAKRON BESAN TVRDI DA JE NATO U MOŽDANOJ SMRTI

23 juna 2020

Incident koji se nedavno dogodio sa turskim i francuskim brodovima je dokaz da se NATO nalazi u stanju moždane smrti, izjavio je predsednik Francuske Emanuel Makron.

On je ocenio da su takvi incidenti apsolutno nedopustivi.

Prethodno su francuski mediji saopštili da je 20. juna francuska fregata u blizini obala Libije pokušala da doplovi do turskog broda kako bi utvrdila da li se radi o nezakonitom prevozu oružja.U tom trenutku, prema tvrdnjama zvaničnog Pariza, tri turska vojna broda nanišanili su francusku fregatu i odbili da francuska mornarica izvrši pretres broda.

Francuska je takvo ponašanje turske mornarice ocenila kao „agresivno“, te odbacila sve optužbe da je francuski brod vršio bilo kakav „opasan manevar“.

Podsetimo, Makron je prošle godine izjavio da se Severnoatlantska alijansa nalazi u stanju moždane smrti, odnosno da ne postoji nikakva koordinacija unutar bloka.

Njegova izjava je izazvala burnu reakciju mnogih lidera zemalja-članica, dok je generalni sekretar Jens Stoltenberg odbacio tu tvrdnju kao neosnovanu.

KOMENTARI8 komentara

 1. milorad2 says:

  zanimljivo " nezakonit prevoz oružja" po čijem zakonu oni to pretresaju?Simpatično je to što će turci da im uzmu zapadnu libiju a onda će haftar da oslobodi CELU libiju i imaće ozbiljno naoružanu vojnu huntu na drugoj obali mediterana:)Izgleda da su u libiji shvatili koliko su se zajeb. kad su ubili gadafija.Turci su ušli u libiju da neutralizuju prozapadnu vladu koja postoji samo onoliko koliko postoji i NATO podrška.Kad turske trupe dobiju podršku svih onih koji sede izvan zgrade "vlade" u tripoliju onda će se stvri ozbiljno promeniti i sasvim druga pesma će se guslati tamo.Nešto o ujedinjenju i pomirenju i tako dalje.Kako ih stručo prc.ju turci i rusi to je neverovatno, ali to se zove HIBRIDNI RAT.Kao svadjamo se a u stvari rokamo ih zajedno,ista igra je odigrana pre par dana u belorusiji:)vrlo je simpatično dejstvo bombardera bez oznaka po snagama koje su KIČMA "vlade" u tripoliju a ostali koji su trenutno u njihovoj službi ali ne pod punom kontrolom, samo gledaju i razmišljaj:dali su se kladili na pravog konja?:)U libiji je nekoliko SLABIH plemena pokušalo da zajeb.ostale uz pomožć francuza italijana i engleza (amerikanci su i onako mirodjija u svakoj takovoj čorbi ali oni su odradili finansijski deo pljačke zajedno sa londonom,gospodski, a ostala sitna riba mora da krade naftu da bi dobila svoj deo plena)E sad preti gubitak tih naftnih polja i zato francuzi glume "policiju",sad su se setili da je izvoz oružj u libiji zabranjen:)Ne bih se začudio ržavnom udaru u tripoliju i sasvim drugoj priči tamo u roku od sledećih mesec dana:)ali da bi malo sporiji na mozak, u zapadnoj libiji shvatili potrebni su turci kao garant da neće biti pobijeni od strane istočnih plemen i rusi kao garant da će sigurno biti pobijeni ako ne izbace lešinare sa zapada iz libije :) E TO se zove hibridni rat , vrlo pametno,čekić i nakovanj , politički gledano zapadne grupacije su u takvoj veš mašini i to na centrifugi.

 2. Archelay says:

  A kako bi Francuzi reagovali na istu provokaciju od Turaka?Mislili da su Turci mutavi.Pa nisu oni koji su nadlezni da ispituju ko sta rradi u tudzem dvoristu.A NATO?Ma kakav NATO.Ma nije njemu prvi put da se njemu ovakvo nesto desava.Nemaju oni vremena da se backaju takvim stvarima nego,kako ce i od koga naci sredstava svog opstanka.

 3. padre says:

  Pa vi svog saveznika optužujete za šverc, pase onda čudite!Čik optužite Amere, pa da vidimo, koga čeka klinika!

 4. persida says:

  Pedofilu Makrone, previse si glup da bi se nosio sa cionistickim triom: Izrael-Rusija-Turska. Daj otkaz, gaji paradajiz.

 5. M says:

  Francuska,Engleska i Italija,a zapravo i cijela zapadna Europa,u konačnici Zapad,bi bili glupi ko noć i slabi ko nježna tratinčica,kada bi dozvolili da se u Libiji ušanči i ojača Turska,Rusija ili Kina,ili bilo koja druga daleka strana sila ili Koalicija,tu njima pred nosom u njihovom dvorištu i srcu!Taj film će svijet teško vidjeti,odnosno ako treba će Zapad prikriveno ili otvoreno ratovati protiv toga filma i vjerovatno pobijediti u konačnici!A ako Turci,Rusi,Kinezi itd. misle da će bez borbe dobiti Libiju,onda su se gradi prevarili,a ako misle za nju ratovati,samo nek izvole!To bi bilo popriluci kao da Zapad ide ratovati protiv njih u Ukrajinu,istočnu i jugoistočnu Europu,daklen pušiona!

 6. Slobodanka says:

  NATO saveznice bile su jedinstvene kad su 2011 izvršile agresiju na Gadafijevu Libiju. Ali nakon sloma Libije nisu jedinstvene nego sukobljavaju se medjusobno zbog podele libijskog naftnog plena. Najpre su se na suprotnim stranama našle Italija i Francuska. Italija podržava svoju naftnu kompaniju ENI i njene poslove u Siriji, zbog toga sklopila je sporazume sa Vladom Nacionalnog jedinstva Libije i podržava tu vladu koja je inače medjunarodno priznata. Francuska podržava svoju naftnu korporaciju Total, zatim podržava generala Haftara jer je on obećao da će zaštititi tu naftnu kopaniju u Libiji. Dakle Italija i Francuska svaki put kad u Libiji podržavaju svoje kandidate Saradža i njegovog protivnika Haftara, one zapravo nastoje da istisnu konkurentsku naftnu kompaniju francusku tojest italijansku. Francuska je dobila podršku Grčke (treća natovka u igri) koja takodje podržava Haftara. Na kraju pojavila se i Turska koja je potpisala sporazum sa medjunarodno priznatom vladom u Tripoliju i sa premijerom Saradžom, dovela je svoje trupe i nastoji da ostvari svoje naftne interese u Libiji. Sada rukovodstvo NATO-a ima problem da članice NATO-a mogu da zarate medjusobno. Da bi to prevazišli traže od pomenute 4 da pregovaraju. U Vašingtonu nisu odobrili dolazak Turske u Libiju mada je on legitiman zbog uvažavanja stavova koje je zauzeo Egipat. Opet to im baš ne odgovara zbog značaja Turske na Bliskom Istoku i zbog njenog sve većeg udaljavanja. Neko plasira priče kako je Rusija vojno prisutna u Libiji i da podržava Haftara, ali tim plasiranim lažima se sakriva sopstvena umešanost NATO članica i drugih saveznika na B.I. u konfrontacije u Libiji.

 7. Slobodanka says:

  Rusija je zvanično zauzela stav i pokrenula takvu medjunarodnu inicijativu da konflikt u Libiji ne može se rešiti vojnim putem zato što je zemlja iznutra duboko podeljena i da taj konflikt druge države ne treba da podržavaju. To nisu direktno rekli, ali praktično ispada da Rusija nije za dalje ratno stradanje Libije i Libijaca zbog interesa stranih naftnih korporacija.

 8. Slobodanka says:

  Dakle Makron bi da pritisne i potisne interese NATO-a na celom Bliskom istoku, da bi ostvario ciljeve Francuske u Libiji. Po svoj prilici NATO alijansa ušla je u fazu raspadanja. Vašington zasad poziva NATO članice da obustave medjusobne konfrontacije jer takvo stanje mogu da iskoriste rivali poput Rusije i Kine. Koliko će dugo proces raspadanja NATO-a trajati to ne znamo, ali uporedo sa slabljenjem Amerike vodeće članice NATO alijanse biće sve izraženiji pojedinačni interesi drugih NATO članica koji ih vode u medjusobne sukobe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *