УДАРНА ВЕСТ СВЕТСКИХ МЕДИЈА – ТРАМП СЕ ИЗЈАСНИО О ИЗРАЕЛУ! БЕСНИ ИРАН, ТУРСКА…. Да ли је ово oокидач за почетак СВЕТСКОГ РАТА!?

UDARNA VEST SVETSKIH MEDIJA – TRAMP SE IZJASNIO O IZRAELU! BESNI IRAN, TURSKA…. Da li je ovo ookidač za početak SVETSKOG RATA!?

6 decembra 2017

Američki predsednik Donald Tramp proglasio je Jerusalim glavnim gradom Izraela, prenose svetski mediji. Osim toga, Tramp je naveo i da će SAD prebaciti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim.

Kako se navodi, predsednik SAD je rekao da je ovo priznanje početak novog pristupa sukobu Izraela i Palestine.

Tramp je naveo da je došao na mesto predsednika SAD da na novi način gleda ka svetskim problemima, a svi izazovi zahtevaju „novi pristup“.

Kako kaže, prethodnim predsednicima SAD priznanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela bilo je obećanje tokom izbornih kampanja, ali da to niko nije uradio.

– Izrael je suverena nacija sa pravima kao svaka druga da odluči koji je njen glavni grad. Prihvatanje toga je neophodno za postizanje mira. Pre 70 godina pod Trumanom smo priznali Izrael. Jerusalim je sedište izraelske vlade, izraelskog parlamenta, kao i izraelskog Vrhovnog suda – naveo je Tramp.

KOMENTARI5 komentara

 1. jaja ture says:

  Nov nacin gledanja na svetske probleme???? Jedino Srbija i problem sa siptarima zasluzuje stari pogled, jel tako??

 2. Hruscov says:

  Boze spasi ovog jadnika i posalji ga u manastir.

 3. goran says:

  Pa ako je Izrael suverena nacija, zasto joj ti, predesdnik druge zemlje, odredjuje ime glavnog grada?

 4. E.Lirsch says:

  Nema rata bez Jasara Arafata...

 5. M says:

  Tramp samo misli da je odredio Jeruzalem glavnim gradom Izraela!Zapravo su time glavonje svijeta odredile Jeruzalem i glavnim gradom Novog Svjetskog Poretka(Svijeta)!Znači se finale gadno približilo,a kad Židovi počnu ponovo graditi Hram(Dom Jahvin) u Jeruzalemu,značit će to da je kucnuo čas...!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *