УДАРНА ВЕСТ! СВЕТСКИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ – НИГДЕ НЕМА БАЈДЕНА: Камала Харис обавља све!

UDARNA VEST! SVETSKI MEDIJI JAVLJAJU – NIGDE NEMA BAJDENA: Kamala Haris obavlja sve!

6 marta 2021

Potpredsednica SAD Kamala Haris razgovarala je sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom bez prisustva predsednika Džoa Bajdena. To je bio samo jedan u seriji njenih kontakata sa svetskim državnicima u poslednje vreme, a zašto sa njima nije razgovarao Bajden nije objašnjeno.

Odsustvo Džoa Bajdena u važnim razgovorima sa svetskim državnicima veoma je upadljivo, piše RT.Bajden je sa Netanijahuom razgovarao u februaru, a poslednji njegov razgovor sa nekim od svetkih lidera bio je sa predsednikom Gvatemale Alehandrom Džamateijem Faljom pre nekoliko dana.

​Međutim, Harisova je, pored Netanijahua, razgovarala sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom, francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, australijskim premiojerom Skotom Morisonom, šefom Svetske zdravstvene organizacije Tedrosom Gebrejesusom.

Neuobičajeno je što Kamala Haris, koja pre izbora nije imala diplomatskog iskustva, vodi razgovore koji su inače rezervisani za predsednika, a pogotovo što je Bajden bio potpredsednik SAD u dva mandata i ima decenijsko iskustvo diplomatije kao senator.

Kako piše „Politiko“, to je mogući signal da Bajden želi da joj pruži neophodno iskustvo u međunarodnim poslovima, ali i da je istakne kao svoju moguću naslednicu, budući da će imati 82 godine kada mu se završi prvi predsednički mandat.

Bajdenovo prvi meseci predsedničkog mandata neuobičajeni su u još mnogo čemu. Još nije održao nijednu predsedničku konferenciju za štampu, iako je inaugurisan 20. januara, već se umesto njega u Beloj kući pojavljuje portparolka Džen Psaki. Njegovi nastupi u javnosti su retki i uglavnom su po unapred određenom scenariju. Kada je nedavno ponudio da odgovara na pitanja novinara tokom onlajn konferencije, ona je prekinuta, a taj njegov poziv kasnije je izbačen.

​Rastuća uloga Kamale Haris u administraciji i Bajdenovo izbegavanje javnosti obnovili su kritiku sa republikanske strane, koja je bila česta tokom predizborne kampanje, da su njegove mentalne sposobnosti upitne i da zbog toga dozvoljava da Harisova „preuzme šou“, navodi RT.

„Bajdenov tim ne veruje da ovaj predsednik može da odgovori na pitanja, osim onih koja postavljaju probrani novinari“, naveo je saradnik Foks njuza i „Hila“ Džo Konča.

Šin Heniti, takođe novinar Foksa, u razgovoru sa republikanskim senatorom Markom Rubijom konstatovao je da se Bajden „muči kognitivno“. Rubio je dodao da je Bajden „instrument i lutka za radikalno, nekontrolisano ludilo ekstremnih levičara u njegovoj partiji“.

KOMENTARI12 komentara

 1. Ivke says:

  To je bio i plan . Ko je hteo znao je, a ona je udata za jevreja/ pripadnik vladara iz senke

  • Sax says:

   Ma dajte ljudi, nije sve u senci, a i šta će vam taj Bajden kada Kamala može i da duva kada treba.

  • jovan says:

   Plan. Svi smo znali. Pa sad nije 1989. kada su im verovali ppneki neobavesteni, a sada i malo dete cita Zapad ko bukvar!LAZ, PREVARA I ZLO. Drugo i nemaju.

  • persida says:

   Cionisti sa Kamalinim muzem, Jevrejinom, svraju kolo, a glupi Ameri igraju i podvriskuju.

 2. milorad 5 says:

  umro je bre početkom januara,ja već nedeljama to lepo objašnjavam narodu:)ali me ovaj moderator briše.Zveknut je papak i overen.

 3. persida says:

  Srajden je odavno mrtav. Ali, sve ce biti kao da je ziv.

  • I Love persida says:

   Neki kažu da čak i nije umro već samo čudno miriše, ali se zna da su od japanaca naručili puno istovetnih robota androida sa programom Bajden.

 4. Rista says:

  Pa ne znam, ali ja sam obavešten(kao i vi) da je rekao da će dide u Tehas posle nekog snega od 15 santimeteri, ali nije mi javljeno jel bio. Takođe sam obavešten da je tehaski precednik ukino obavezu nošenja maski. Valda kao dobrodošlicu. E, sad to iskustvo toj lejdi se ne gradi baš tako. Ima to i neke druge poruke ali ko je nju bez iskustva postavio tako visoko, pa ne znam. Takođe sam obavešten i to nekoliko puta, da je umro još u januaru a da se ponegde pojavljuje kombinacijom televizije, nameštaljki i pokimon programima. E sad, to što sam ja obavešten nije uvek baš najpreciznije i zato ja samostalno nastavljam i donosim zaključak - Nije umro, ali treba mu uvek odmor koji traje nekoliko dana ili meseci da bi se povratio od prethodnog intelektualnog napora. Ja znam, ja sam tu negde kao i on, mada ne baš, pa kada se jako intelektno naprežem, pomalo mi zlo a nemam zamenika. I to samo kada jako mislim, pa se najčešće uzdržavam od tako napornih radnji. Ali ja nisam precednik pa mi se može. A nadalje, ako je umro, to be velika strategija. Verovatno je mumificiran pa ga odmumificiraju kad zatreba neki fotošop.

 5. petrovgrad says:

  Živ je,ali je izjavio da je izabran za senatora. On nezna da su bili izbori za predsednika SAD.

 6. persida says:

  Jedini koji trenutno ima kljuceve od Bele kuce je Vucic. A lepo sam rekla Trampu, pazi kome dajes kljuc.

 7. Zorana says:

  Koga briga. Realno nama ne igra ulogu ko glumi da vodi Ameriku. Imamo mi na vlasti debelousnog polusiptara kkoji nas ubija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *