УДАРНА ВЕСТ СВЕТСКИХ МЕДИЈА – ХАОС У НАТО ПАКТУ! ЕРДОГАН САОПШТИО: Турска повлачи амбасадоре из САД и Израела!

UDARNA VEST SVETSKIH MEDIJA – HAOS U NATO PAKTU! ERDOGAN SAOPŠTIO: Turska povlači ambasadore iz SAD i Izraela!

15 maja 2018

U vezi sa situacijom u pojasu Gaze, u kome je poginulo više od 50 Palestinaca, Turska povlači svoje osoblje iz Sjedinjenih Američkih Država i Izraela. Ovo je saopštio turski lider Redžep Tajip Erdogan.

„U ime solidarnosti sa našim palestinskom braćom za sutra je u Turskoj proglašena trodnevna žalosti za poginulima u sukobu sa izraelskim vojnicima u pojasu Gaze“ – citira agencija Anadolija Erdogana.Pored toga, Ankara je povukla svoje ambasadore iz Vašingtona i Tel Aviva na konsultacije.

Erdogan je takođe najavio svoju nameru da održi razgovore sa velikim brojem svetskih lidera, na prvom mestu sa predsednikom Palestine Mahmudom Abasom i generalnim sekretarom UN-a Antonijom Guterešom.

Turski predsednik je najavio sazivanje samita Organizacije islamske saradnje.

Ranije je Erdogan nazvao Izrael „terorističkom državom“.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. Maximus says:

  Pa Erdogane svaka ti cast.

 2. Velika Metla says:

  Zapadnjaci,zlo ste radili,zlo ćete i dočekati! Nema vam druge!

 3. Vreme says:

  Turcima je obećana ključna uloga u izgradnji hrama i novoj sv. vladi, kako bi držali arape na uzdi, a onda ih us igurala.

  • Roy says:

   Hram ce zidati Trump i Putin. Trump je to obecao jos u predizbornoj kampanji da ce zidati hram, a Putin je izjavio da je to nesto najljepse sto je cuo i da jedva ceka da se pridruzi u izgradnji. Zato ovo sve i rade po Siriji i razgone balijanere i jedni i drugi da ih svedu na minimum.

 4. Miraš says:

  Kad Amerika radi na blještavoj gradjevini "Israel" onda im odgovara i teško nasilje koje uz to ide. Kad pritiskaju u Palestini onda samo čekaju reakcije drugih u susedstvu s kojima će se sa zadovoljstvom obračunati; daj što više haosa pa da se mi uključimo i napravimo im još veći haos. Sjaj i bezdušno naličje najmoćnijih: U isto vreme videli smo elegantni beli komplet Ivanke Tramp u Jerusalimu i stižu crne vesti o 59 mrtvih Palestinaca u Pojasu Gaze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *