УДАРНА ВЕСТ СВЕТСКИХ МЕДИЈА – ИТАЛИЈА ЛУПИЛА ШАМАР АМЕРИЦИ И ЕУ: Блокирали ЕУ да призна Гваида за председника Венецуеле!

UDARNA VEST SVETSKIH MEDIJA – ITALIJA LUPILA ŠAMAR AMERICI I EU: Blokirali EU da prizna Gvaida za predsednika Venecuele!

4 februara 2019

Italija je blokirala saopštenje EU o priznanju predsednika parlamenta Venecuele Huana Gvaida za privremenog predsednika države, saopštio je Sputnjiku diplomatski izvor u Briselu.

„Italija je na neformalnom sastanku šefova diplomatija država članica EU, koji je održan od 31. januara do 1. februara u Bukureštu, stavila veto na saopštenje EU, koje je trebalo da pročita šefica evropske diplomatije Federika Mogerini i u kojem se govorilo da će EU priznati Gvaida ako ne budu organizovani predsednički izbori“, saopštio je sagovornik agencije.Po njegovim rečima, nakon toga EU i Urugvaj su zakazali prvi ministarski sastanak međunarodne kontakt grupe o Venecueli za 7. februar u Montevideu.

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Predsednik parlamenta Huan Gvaido se 23. januara proglasio za privremenog šefa države. Sjedinjene Američke Države i niz drugih zemalja su priznale Gvaida i zahtevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura, kog ne smatraju legitimnim šefom države, da ne dozvoli nasilne akcije protiv opozicije. Maduro je Gvaida nazvao američkom marionetom.

(Sputnjik)

KOMENTARI9 komentara

 1. Miraš says:

  Svako da obuzda svoje kao što su Italijani obuzdali Federiku Mogerini. Ali iz Evrope pljušte priznanja Guaida za privremenog predsednika od strane V.Britanije, Francuske, Španije, Austrije, itd. zato što na njihov raniji zahtev u Venecueli nisu raspisani vanredni PREDSEDNIČKI izbori, koji su inače održani u maju prošle godine i Maduro je tada ubedljivo pobedio sa 67,8% glasova. NAROd Venecuele bira predsednika, ne mogu ga birati lideri stranih država. Dok poslednji parlamentarni izbori u Venecueli održani su krajem 2015 godine. U ime rešavanje venecuelanske krize nisu se zabunili da predlože da se obnove ti pre 3 godine održani PARLAMENTARNI izbori.

 2. Željko says:

  Ako je vijest točna, jer Sputnjik je to, pitanje do kada će Italija to učiniti, ja mislim danas poslije podne da će Italija pristati na novog predsjednika Venezuele!

  • Velika Metla says:

   željko,od pripadnika jedne ljigave i snishodljive grupacije drugačiji komentar ja i ne očekujem! Da vam naci-amerika naredi da priznate da je voda suva vi bi to bez imalo obraza,stida,ili srama,priznali! Na sve pristajete samo da vas makar malo primtete da postojite! Jednom konjušar,uvek konjušar! Samo se vi ulizujte nacistima sa zapada,samo nemoj posle da bude QQ-lele,nismo znali!

 3. Velika Metla says:

  Licemeri eu-rajhovski,imate MIkrona i "žute prsluke",pa što ne priznate vođu prsluka za predsednika Francuske? Licemeri odvratni eu-rajhovski,ološi jedna neopevana!

 4. Vesko says:

  Bravissimo Italija!! Italija preuzima sudbinu svoje drzave i nacije u svoje ruke! Nemacki EU Rajh zlotvori moraju biti obuzdani PO SVAKU CIJENU. EU Rajh sudovi sjede na TONAMA dokaza o kriminalnosti Dukanovica i namjestanju izbora ali umjesto da se pozabave time oni izdaju politicke ultimatume legitimno izabranom predsjedniku i poksavaju da direktno smnjenjuju legitimno izabrane predstanike jednog naroda mijesanjem i pritiscima!! Ovo je DALEKO OPASNIJE i razornije za svijet nego sto smo do sada vidjeli, UPOZORAVAM sve redom da ako ovo prode, a nece, to ce dovesti do DIREKTNOG RATA velikih sila uskoro.

 5. Kulak says:

  Maduro je tip skromnih intelektualnih mogućnosti.On nema znanja,moći ni sredstava da se dugoročno održi na vlasti.Ameri će ga uskoro maknuti i instalirati svog trabanta.A Rusi? Oni ga sigurno neće braniti. Rusi će po običaju govoriti da nije dobro da se Ameri mešaju u unutrašnje stvari drugih država i sakriti se u mišju rupu.

  • Miraš says:

   SAD ne želi da vidi u Venecueli kineske i ruske investicije i privrednu saradnju, oni smatraju da su time Rusija i Kina bacile SAD-u izazov u lice. Zato sad vode pojačan hibridni rat protiv Venecuele i ifraju na što bržu smenu vlasti u Venecueli. Venecuela će se stabilizovati ekonomski i politički u narednih nekoliko meseci.

 6. Ludodoba says:

  Ako to tako funkcionise,onda bi trebalo priznati vodju zutih prsluka za predsednika Francuske.A mi cemo novog predsednika Francuske rado priznati jer je to izgleda "normalno" na zapadu!!!

 7. Pastrovic says:

  Jedno veliko bravissimo za "zabare"! Zasad'!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *