УДАРНА ВЕСТ СВЕТСКИХ МЕДИЈА: Трамп дао отказ БОЛТОНУ!

UDARNA VEST SVETSKIH MEDIJA: Tramp dao otkaz BOLTONU!

10 septembra 2019

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je na Tviteru da je izvestio svog specijalnog savetnika za odbrambenu politiku da njegove usluge više nisu potrebne.

“Obavestio sam sinoć DžonaBoltona da njegove usluge više nisu potrebne u Beloj kući. Imao sam velika neslaganja sa njegovim predlozima, kao i drugi u administraciji. Zato sam tražio njegovu ostavku, koju mi je uručio jutros. Zahvaljujem se Džonu na njegovim uslugama”, napisao je Tramp na Tviteru.Kako je dodao američki predsednik, sledeće nedelje objaviće ko je naslednik na Boltonovoj funkciji.

Na Tviteru se oglasio i Bolton: “Ponudio sam ostavku sinoć i predsednik Tramp je rekao: ‘Pričaćemo o tome sutra.’”

(B92)

KOMENTARI3 komentara

  1. Miraš says:

    Odleteo jastreb. Posle njega koja "tica" stiže? Golubovi tamo izgleda ne lete. Bolton je bio za dalje jačanje vojnog prisustva SAD u celom svetu. Protivio se povlačenju američkih snaga iz Avganistana. Mediji pišu da stavovi Boltona i Trampa razlikovali su se i po pitanjima Irana i Severne Koreje. Jastreb Bolton je imao radikalnije stavove.

  2. milorad2 says:

    To se očekivalo, sad će pompeo da zagrize ledinu u dogledno vreme.Jer on i bolton su igrali igru...dobar policajac-loš policajac ali to kod trampa ne prolazi.Tramp ih OTPUŠTA zbog dosijea, NIKO ko je otpušten sa bilo koje funkcije u USA vladi više ne može da računa da će IKADA dobiti bilo kakvo odgovorno mesto u nekoj drugoj administraciji.Tramp ih otpušta a birokratsk močvara ubacuje na lopate nove trolove....ali za izbore oni nemaju koga da ponude, plaše se barnija sandersa a ostalo je fukara koju i u americi preziru masovno, sem stranačke mašine teško da će dobiti glasove a mašina je nedovoljna ako se narod uskomeša:)a sitna soka u americi se USKOMEŠALA definitivno.Ovo su dobre vesti za nas kao i budalaštine od naslova koji su se ovih dana vuki po netu ovde,te more, te fantomi , ma mislim neverovatno koje polu-lude izjave se čitaju i ovde i po srpskoj štampi.Jedina greška a utora je što mi nismo na sedativima masovno, kao u americi,pa tamo ni naslov ne mogu da pročitaju a kamoli da razumeju o čemu se radi.Ovde ljud ijoš uvek misle koliko-toliko :)

  3. Miraš says:

    Godine 2008 Bolton je bio protivnik nezavisnosti tkzv. Kosova. Za razliku od zvanične administracije u Vašingtonu, Bolton je tada rekao da ne preporučuje državama u regionu da priznaju Kosovo, "jer je u pitanju zaštita suštinskog koncepta da ljudi različitog etničkog porekla žive zajedno u okviru granica heterogenih zemalja". - Kosovski presedan bi mogao da bude problem za zemlje bivše Jugoslavije i Evrope, koje su multietničke - govorio je tada Bolton.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *