УДАРНА ВЕСТ СВЕТСКИХ МЕДИЈА – ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ! ИЗРАЕЛ РАСКРИНКАН! Бивши израелски министар СЛУЧАЈНО ПРИЗНАО И ШОКИРАО СВЕТ!

UDARNA VEST SVETSKIH MEDIJA – VELIKO PRIZNANJE! IZRAEL RASKRINKAN! Bivši izraelski ministar SLUČAJNO PRIZNAO I ŠOKIRAO SVET!

26 aprila 2017

Govoreći o široj izraelskoj politici „neutralnosti“ u Siriji, bivši ministar odbrane Moše Jalon slučajno je priznao da Izrael ima otvoren kanal komunikacije sa ćelijom Islamske države koja deluje na Golanskoj visoravni.

Tel Aviv ostaje „neutralan“ u sirijskom ratu, pa se teroristička organizacija Islamska država najmanje u jednoj prilici „izvinila“ Izraelu zbog slučajnog napada na njegove vojnike na okupiranoj Golanskoj visoravni, rekao je bivši izraelski ministar.

„To se dogodilo nedavno kada je Islamska država otvorila vatru i izvinila se“, rekao je Jalon, prenosi Times of Israel.

Upitan službeno da objasni ovu izjavu, Jalon je odbio, a izraelska vojska takođe nije želela da komentiriše, iako je prema izraelskom zakonu svaka komunikacija s teroristima nelegalna. Ova izjava Moše Jalona izazvala je interesovanje svih svetskih medija i šok širom sveta, jer predstavlja određeno priznanje.

Jalon je bio ministar odbrane od 2013. do ostavke u maju 2016. godine, a njegovi komentari odnose se, navodno, na prvi direktni incident koji je uključivao sukob Izraela i Islamske države. To se desilo prošlog novembra, kada je ćelija Šuhade al Jarmuka razmenila vatru s izraelskim snagama na Golanskoj visoravni.

(Al Jazeera)

KOMENTARI6 komentara

 1. kuka says:

  Ko o čemu gladan o pečenju, vojska o skraćenju, kurva o poštenju.

 2. Anđe says:

  Da, ali već je bilo reči da se islamska boji jedino i samo Izraela. Na neki način islamska čisti teren i palestinu možda upravo za Izrael. Znamo da već tradicionalno zapad podržava Izrael koji treba da zaposedne one granice iz doba Mojsija, odnosno koje im je Bog i dao u zemlji hananskoj. Velika je tendencija obnova Izraela i hrama za bogosluženje. Sve ovo podržava amerika i biće to ali neće biti volja Božija pa će biti sukoba sa vojskom nebeskom. Ko će tu da pobedi? Šta vi mislite?

  • padre says:

   Anđe, ti si malo pad uticajem zapadne propagande!Bogzna, zašto bi se oni bojali Izraela, kad za njega rade!To ti je kao, kadbi rekao, da se plaše amera, koji su jih stvorili!

 3. Miodrag says:

  "Trefilo se u djevojke dete",kaže jedna stara narodna izreka.Sada čekam još samo da Turci,koji su osvedočeno pomagali ISIS,poreknu svaki kontakt sa nima.U politici,avaj,nema mesta za iskrenost,postenje,istinitost i pravednost.Lova-bato-lova!

 4. goran says:

  Padre, nemas pojma ko vlada Amerikom. Prouci malo sta znaci AIPAC. Ima o tome ozbiljnih knjiga od akademika, a ne samo novinara. Americka politika je u sluzbi Izraela. Ako volis novine, prati malo www.veteranstoday.com za pocetak.

 5. Danko B. Marin says:

  Ne može se sakriti precizan rad velikih, moćnih zločinaca: po preciznosti se vidi KO stoji iza...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *