УДАРНА ВЕСТ – Трампов драстични заокрет према Косову због ТАЈНОГ ПРОЈЕКТА ИСЛАМИСТА У СРБИЈИ

UDARNA VEST – Trampov drastični zaokret prema Kosovu zbog TAJNOG PROJEKTA ISLAMISTA U SRBIJI

23 avgusta 2018

Ovim rečima srpski šef diplomatije Ivica Dačić otkrio je pravi razlog drastičnog zaokreta američke spoljne politike i sve otvorenije podrške administracije Donalda Trampa podeli Kosova.

Naime, više je nego jasno da su u Vašingtonu shvatili da bi nezavisno Kosovo, u granicama u kojima ga Albanci zamišljaju, predstavljalo prečicu do ostvarenja tajnog projekta islamista o teritorijalnom povezivanju muslimana na celom Balkanu.Za “Zelenu transverzalu” šira javnost na području bivše Jugoslavije prvi put je čula u vreme Zimske olimpijade u Sarajevu 1984. godine. Tada se pronela informacija da je ime velike i tada supermoderne dvorane za zimske sportove u Sarajevu Zetra u stvari nastalo kao skraćenica od “Zelena transverzala”. O tome je svojevremeno govorio i Rajko Vasić, bivši ministar u Vladi Republike Srpske.

– Na realizaciji projekta “Zelene transverzale” radi se decenijama. Kreatori ovog tajnog plana kao celinu vide BiH, Sandžak, Albaniju, Kosovo, veći deo Makedonije i pojedine delove Bugarske i Grčke, a krajnji cilj je da se ta linija protegne do Turske – objašnjava jedan od sagovornika, konstatujući da je Dačić samo javno izgovorio ono o čemu se već duže priča među diplomatama.

Kako kaže ovaj diplomata, prethodne američke administracije, ponajviše ona u vreme Bila Klintona, bile su opsednute pridobijanjem islamskih zemalja, čak i radikalnih, na svoju stranu, pa im nisu pravile smetnje u sprovođenju ideje o “Zelenoj transverzali” od Turske ka srcu Evrope. Zauzvrat, Vašington je tražio podršku za dejstva na Bliskom istoku.

TRAMPOV ZAOKRET

Politički analitičar Branko Radun slaže se s ocenom da aktuelni američki predsednik nimalo nije naklonjen muslimanima, te da je moguće da zbog toga traži način da preseče “Zelenu transverzalu”:

– Dolazak Trampa je neka šansa za Srbiju i realno bi to moglo da se iskoristi. Verujem da se ministar Dačić odlučio da ovo iznese da bismo dobili podršku onih snaga u Evropi koje ne žele jačanje muslimanskog faktora.

Dok se Hašim Tači manje-više otvoreno zalaže za razgraničenje Albanaca i Srba, Ramuš Haradinaj poručuje da “niko nema pravo da razgovara o granicama Kosova jer bi se takav pokušaj smatrao nacionalnom izdajom”.

– Predsednik Tači ne bi trebalo da se usudi, premijer se ne usuđuje, a ni predsednik skupštine Veselji ne bi trebalo da govori o teritoriji. Nema dijaloga kada govorimo o teritorijama. To je poziv na rat – rekao je Haradinaj, uz ničim izazvanu poruku da će se “Albanci braniti ako srpski tenkovi uđu na Kosovo”.

Luka Karadžić, brat nekadašnjeg predsednika RS Radovana Karadžića, slaže se s ovom tezom:

– Istorijska ideja za muslimanskim povezivanjem definitivno će biti teško ostvariva ukoliko se ostvari zamisao o podeli Kosova. Uvek postoji opasnost od islamskog ekstremizma jer je to zacrtano u politici islamskih zemalja, koje će da guraju tu ideju bez obzira na sve.

Putanja “Zelene transverzale”

* BiH (od Sarajeva preko RS, u blizini Drine i Foče)
* Sandžak (uključujući delove Crne Gore i Srbije)
* Kosmet (zajedno sa opštinama na jugu Srbije)
* Albanija
* Makedonija (deo naseljen Albancima)
* Bugarska (oblasti u kojima žive muslimani)
* Grčka (deo koji gravitira ka Turskoj)
* Turska

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI19 komentara

 1. Nina says:

  Da Tramp ima nameru da se bori protiv ekstremnih islamista ne bi otimao od nas deo državne teritorije i nagradjivao šitarsko-narko-NATO Kosovo, a slabio državu Srbiju! KIM je celo naše i nalazi se pod okupacijom UČK, ali je i pod okupacijom pripadnika pet država članica NATO-a koji su se da bude gore ogrnuli i u odeću mirotvoraca. Jasno je da narod ne želi da Srbija izvrši predaju KIM te Dačić nama prodaje laži i manipuliše kako mi u tome imamo neke koristi. Dačić i nije u poziciji da može da zna o čemu sve Tramp razmišlja, a najmanje je verovatno da Tramp sada razmišlja o Kosovu. Baš tih 5 država čije su snage prisutne na Kosovu i koje su bile vodeće u NATO agresiji 1999.godine: SAD, V.B. Francuska, Nemačka i Italija u maju ove godine potvrdili su da je nezavisno Kosovo za njih gotova stvar i očekuju da se to završi do početka 2019 godine. PRAVO PITANJE JE ZAŠTO SE TOLIKO ŽURE? MOŽDA ZNAJU DA SRBIJU NIKAD NEĆE PRIMITI U EU. IZGLEDA DA PODVRGNUĆE EU i EVROPU NOVIM PROMENAMA KOJE BI PO SVOJOJ SUŠTINI ITEKAKO MOGLE UGROZITI NEDOVRŠENO KOSOVO. Da li će napraviti nešto što će sigurno demotivisati i samu Srbiju od EU integracija, pa onda da na vreme potpuno osamostale Kosovo? Moguće su drastične promene unutar EU ili čak i njen raspad, a moguće je i osipanje NATO članstva sa zadržavanjem samo onih država koje su spremne i da ga finansiraju. Planiraju i rast populizma u EU, a to znači da još neka EU članica može da povuče priznanje Kosova. KO ZNA ŠTA JOŠ ČEKA EVROPU ???

  • Miraš says:

   Zamislite da naprimer usled nedostatka novca Rumunija nije više u NATO-u - koliko bi se promenila naša situacija.

 2. dane says:

  kako se ONI zezaju sa narodima citavog sveta,pogotovo sa nama.ja,koji sam niko i nista,o zelenoj transverzali sam citao masu clanaka,delova knjiga nasih i stranih autora pre petnaest godina i gledao svojim ocima kako se projekat razvija iz godine u godinu.sad kao svi se iscudjavaju,toboze udarna vest,niko nije znao svi su iznenadjeni.hvala ti boze sto pored ovih demona svet jos postoji

  • Cp6a says:

   Tako je. Za Zetru se znalo odmah kad je nastala. Rat 90-tih je to i potvrdio. A koliko je Tramp protiv islamista vidimo u Siriji. Tako da nam je jadna država kad ima ovakvu diplomatiju. Dajte ljudi, ko može neka kaže Dačiću da postoji rezolucija 1244 i da je Jeljcin umro.

 3. PRVA LINIJA says:

  GDE SU SAD BOSKO JAKSIC, ZORAN OSTOJIC I OSTALA ELITA DRUGE SRBIJE... GDE SU TI SILNI STRUCNJACI KOJI SU RADNI VEK PROVELI PO SVETSKIM METROPOLAMA GLUMECI NOVINARE I ZA KRVAVI NOVAC GLUMILI OBJEKTIVNOST I NEZAVISNOST... GDE SU SVI ONI KOJI SU TVRDILI DA SE AMERICKA POLITIKA NECE PROMENITI... DA TRAMP NIKADA NECE POSTATI PREDSEDNIK AMERIKE... DA JE KOSOVO NEZAVISNO I DA JE TO GOTOV I NEPOVRATAN PROCES... DA EVROPSKA UNIJA NEMA ALTERNATIVU... DA SU DO 5 OKTOBRA SPAVALI KOD TETKE NA NJENOM KREVETU A DANAS SU MILIONERI UMESTO OSUDJENI KRIMINALCI I LOPOVI... TREBA IH SVAKI DAN POTSECATI NA NJIHOVE IZJAVE I NESUVISLE PROGNOZE... TREBA IM SE SMEJATI U LICE KAD GOD IH SRETNEMO...

  • Velika Metla says:

   PRVA LINIJA,to što su pomenuti proveli po svetu i metropolama toga sveta ti potvrđuje da "celog života možeš upravljati autom,a da nikada ne naučiš voziti"! U našem srbskom narodu imaš ogroman broj ljudi bez škole,ali im mudrosti ne fali! A pomenutima upravo fali mudrosti! Džaba si pametan,ako nisi i mudar!

 4. doktrina soka says:

  Haradinaj i drustvo iz, doba de jure Klintonovih, su se zajebali slaveci rodendan Bila Klintona javno u Pristini.Reakcija je ultrazvucno stigla do Trampa i odgovor je ocekivan. Dacic sa tim veze nema.

 5. Rodja says:

  "Ovim rečima srpski šef diplomatije Ivica Dačić otkrio je pravi razlog drastičnog zaokreta američke spoljne politike i sve otvorenije podrške administracije Donalda Trampa podeli Kosova." Ne mogu da shvatim da jedan ministar sp poslova bilo koje države u svetu "podržava podelu svoje teritorije u korist svojih okupatora, i da menja svoje za svoje". Ipak, kako reče moj komšija, on razume zašto podelu kosova zastupa naš bajni ministar Dačić već 10 godina!!! Setio se on afere koferče od 2006 ili 2007. te da je Dačić bio sklonjen od javnosti, ali je za uzvrat ostao dužan uslugu. Došlo je vreme za vraćanje duga!!! Aferu koferče nije mogao zataškati niko osim britanaca, amerikanaca, nemaca, i članice nato pakta. S toga je on, i njegov sps, uvek u vladajućoj koaliciji, uvek je biran kao potpresednik vlade, min unutr poslova, i zadnje vreme min spolj poslova. Jadni naš ministar, još jadnija Srbija. Zamajavanje javnosti i zamajavanje Rusije. Još će do kraja i Rusija biti kriva za podelu KiM, jer podržava stav vladajuće garniture!!! Svašta...

  • Milan says:

   Podrsku islamizaciji u bosni prvo preko izetbegovica su arapske zemlje vrsile preko turske tajne sluzbe sivi vukovi. Tako reci ta sluzba je stajala iza kosova a ona je debelo povezana sa cijom. Ta sluzba je sad u raspadu zbog prvo ubistva ruskog ambasadora a drugo zbog puca na erdogana.

 6. milorad says:

  šiptari će se braniti ako... pa nek se brane NEĆE se odbraniti, vreme je da šiptarskoj mafiji zavrnemo šiju i to SADA inače NIKADA u Srbiji neće biti boljeg života. Ako se pitate dragi moji zemljaci zašto živite ko PACOVI e pa verujte mi kad vam kažem da je jedan od najvećih razloga za to upravo šiptarska mafija, kosovske komedije, i sve što ide uz to, uključujući JAK izdajnički lobi u beogradu plaćen NARKO PARAMA.

  • Deda Micko says:

   Kosovo izgaziti i Arbanase bez papira proterati, a takvih je najmanje 90%.

 7. M says:

  Zelena transverzala nije(za) USA problem!To je problem za druge!

 8. Milan says:

  Pa zar ce tramp da ode u pristinu da se pokloni spomeniku bila klintona koji su ga tolko pljuvali. Ovde se radi o promeni odnosa sa turskom jer turska je ta koja je htela da intervenise u bosni i kosovu al da nebi sama to radila amerlika je odlucila da ide nato. Nemci i englezi to dobro znaju pa su oni usli na kosovo kako nebi dosli turci. A turska je sad pod pritiskom tako da im ameri saopstavaju napustamo vase intetese na balkanu. Tako da sad ostaje da se oko kosova dogovore rusija i nemacka. Ovde se javlja mogucnost da nas rusija opet zabode zbog neke trgovine sa zapadom. U ovakvim uslovima i podela samo kao neko privremeno resenje moze da se prihvati.

  • Milan says:

   Nije samo Turska u pitanju, u BIH sada dominira S.Arabija i UAE. Trampova Amerika je i dalje veoma dobra sa S. Arabijom te neće napustiti interese saudijaca na Balkanu. O Kosovu će i dalje čvrst zajednički stav imati SAD V.B. Francuska Nemačka Italija sve dok se ne smanji (oslabi) ili ne raspadne NATO.

  • Deda Micko says:

   Rusija ce nas prodati, u to sam siguran, oni samo vole novac, kao i Zapadnjaci.

   • doktrina soka says:

    Deda,ajd sta se sekiras,prodaje nas i preprodaje ko stigne,ali naj veci problem je u vlasti,pinka je uvek u igri.Gde gazda valja i drustvo ide napred.I ovoj vlasti je kriva predhodna,pa mesto da hapse oni im uzimaju pare.I vuk sit i koze na broju. Narod je kriv sto obecanja vlasti pre izbora ne reaguje,pa za usi i napolje iz Skupstine,rok od 100 dana,i cao Bela. SVE PO USTAVU.

   • Milica says:

    Dedice, ne boj se. Strpljenja sve će biti kad mu dodje vreme.

 9. Ivan Ilic says:

  Tramp gleda Siptare kao "ISIS-FAMILIJA"Nema podele Kosova sta vise ko hoce da zivi ostane toje Srbija I predlozice visoki zid prema Albanskoj granici!Sta vise Tramp je UCENIO EU zbog Migranata rokno Tarife Carine reko daih salju nazad odaklesu stigli ako ne Tarife ostaju na snazi!Takodjer UCENIO I NATO dase samoizdrzavaju nepiju jedu na Americki racun vamo kazu treba zbog Rusije a od Rusije energetiku uzimaju!kaze toje Sizofrenija!Vi uzivate Mi da placamo?Kome treba NATO neka placaga!Nije ovo 1960godina!Tramp nikada nece Siptarima oprostiti za popaljene manastire jakoga to rtazgnevilo I Papa cutio!Zatoje popiso i Papu!Tram zeli za Balkan I Srbiju NACIONALISTE poput VIKTORA ORBANA! Da Buduca vlada da narodu vlast!Da ona ispunjava narodne interese I volju naroda!Zato Globalisticke medije podjednako pljuju Putina I Trampa!Vucic je Globalistya ovde Demokrate postale komuniste u Srbiji komunist nikada nisu ni sisli sa vlasti samo promenuli kapute.

 10. Cp6a says:

  Auuu, al se ovde podgrevaju lažne nade u Trampa! Čuda su ti ovi interneti, pa i žbirovi se navukli na njega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *