УДАРНА ВЕСТ – Трампов драстични заокрет према Косову због ТАЈНОГ ПРОЈЕКТА ИСЛАМИСТА У СРБИЈИ

УДАРНА ВЕСТ – Трампов драстични заокрет према Косову због ТАЈНОГ ПРОЈЕКТА ИСЛАМИСТА У СРБИЈИ

23 августа 2018

Овим речима српски шеф дипломатије Ивица Дачић открио је прави разлог драстичног заокрета америчке спољне политике и све отвореније подршке администрације Доналда Трампа подели Косова.

Наиме, више је него јасно да су у Вашингтону схватили да би независно Косово, у границама у којима га Албанци замишљају, представљало пречицу до остварења тајног пројекта исламиста о територијалном повезивању муслимана на целом Балкану.За “Зелену трансверзалу” шира јавност на подручју бивше Југославије први пут је чула у време Зимске олимпијаде у Сарајеву 1984. године. Тада се пронела информација да је име велике и тада супермодерне дворане за зимске спортове у Сарајеву Зетра у ствари настало као скраћеница од “Зелена трансверзала”. О томе је својевремено говорио и Рајко Васић, бивши министар у Влади Републике Српске.

– На реализацији пројекта “Зелене трансверзале” ради се деценијама. Креатори овог тајног плана као целину виде БиХ, Санџак, Албанију, Косово, већи део Македоније и поједине делове Бугарске и Грчке, а крајњи циљ је да се та линија протегне до Турске – објашњава један од саговорника, констатујући да је Дачић само јавно изговорио оно о чему се већ дуже прича међу дипломатама.

Како каже овај дипломата, претходне америчке администрације, понајвише она у време Била Клинтона, биле су опседнуте придобијањем исламских земаља, чак и радикалних, на своју страну, па им нису правиле сметње у спровођењу идеје о “Зеленој трансверзали” од Турске ка срцу Европе. Заузврат, Вашингтон је тражио подршку за дејства на Блиском истоку.

ТРАМПОВ ЗАОКРЕТ

Политички аналитичар Бранко Радун слаже се с оценом да актуелни амерички председник нимало није наклоњен муслиманима, те да је могуће да због тога тражи начин да пресече “Зелену трансверзалу”:

– Долазак Трампа је нека шанса за Србију и реално би то могло да се искористи. Верујем да се министар Дачић одлучио да ово изнесе да бисмо добили подршку оних снага у Европи које не желе јачање муслиманског фактора.

Док се Хашим Тачи мање-више отворено залаже за разграничење Албанаца и Срба, Рамуш Харадинај поручује да “нико нема право да разговара о границама Косова јер би се такав покушај сматрао националном издајом”.

– Председник Тачи не би требало да се усуди, премијер се не усуђује, а ни председник скупштине Весељи не би требало да говори о територији. Нема дијалога када говоримо о територијама. То је позив на рат – рекао је Харадинај, уз ничим изазвану поруку да ће се “Албанци бранити ако српски тенкови уђу на Косово”.

Лука Караџић, брат некадашњег председника РС Радована Караџића, слаже се с овом тезом:

– Историјска идеја за муслиманским повезивањем дефинитивно ће бити тешко остварива уколико се оствари замисао о подели Косова. Увек постоји опасност од исламског екстремизма јер је то зацртано у политици исламских земаља, које ће да гурају ту идеју без обзира на све.

Путања “Зелене трансверзале”

* БиХ (од Сарајева преко РС, у близини Дрине и Фоче)
* Санџак (укључујући делове Црне Горе и Србије)
* Космет (заједно са општинама на југу Србије)
* Албанија
* Македонија (део насељен Албанцима)
* Бугарска (области у којима живе муслимани)
* Грчка (део који гравитира ка Турској)
* Турска

(Српски Телеграф)

KOMENTARI19 коментара

 1. Nina says:

  Da Tramp ima nameru da se bori protiv ekstremnih islamista ne bi otimao od nas deo državne teritorije i nagradjivao šitarsko-narko-NATO Kosovo, a slabio državu Srbiju! KIM je celo naše i nalazi se pod okupacijom UČK, ali je i pod okupacijom pripadnika pet država članica NATO-a koji su se da bude gore ogrnuli i u odeću mirotvoraca. Jasno je da narod ne želi da Srbija izvrši predaju KIM te Dačić nama prodaje laži i manipuliše kako mi u tome imamo neke koristi. Dačić i nije u poziciji da može da zna o čemu sve Tramp razmišlja, а najmanje je verovatno da Tramp sada razmišlja o Kosovu. Baš tih 5 država čije su snage prisutne na Kosovu i koje su bile vodeće u NATO agresiji 1999.godine: SAD, V.B. Francuska, Nemačka i Italija u maju ove godine potvrdili su da je nezavisno Kosovo za njih gotova stvar i očekuju da se to završi do početka 2019 godine. PRAVO PITANJE JE ZAŠTO SE TOLIKO ŽURE? MOŽDA ZNAJU DA SRBIJU NIKAD NEĆE PRIMITI U EU. IZGLEDA DA PODVRGNUĆE EU i EVROPU NOVIM PROMENAMA KOJE BI PO SVOJOJ SUŠTINI ITEKAKO MOGLE UGROZITI NEDOVRŠENO KOSOVO. Da li će napraviti nešto što će sigurno demotivisati i samu Srbiju od EU integracija, pa onda da na vreme potpuno osamostale Kosovo? Moguće su drastične promene unutar EU ili čak i njen raspad, a moguće je i osipanje NATO članstva sa zadržavanjem samo onih država koje su spremne i da ga finansiraju. Planiraju i rast populizma u EU, a to znači da još neka EU članica može da povuče priznanje Kosova. KO ZNA ŠTA JOŠ ČEKA EVROPU ???

  • Miraš says:

   Zamislite da naprimer usled nedostatka novca Rumunija nije više u NATO-u - koliko bi se promenila naša situacija.

 2. dane says:

  kako se ONI zezaju sa narodima citavog sveta,pogotovo sa nama.ja,koji sam niko i nista,o zelenoj transverzali sam citao masu clanaka,delova knjiga nasih i stranih autora pre petnaest godina i gledao svojim ocima kako se projekat razvija iz godine u godinu.sad kao svi se iscudjavaju,toboze udarna vest,niko nije znao svi su iznenadjeni.hvala ti boze sto pored ovih demona svet jos postoji

  • Cp6a says:

   Тако је. За Зетру се знало одмах кад је настала. Рат 90-тих је то и потврдио. А колико је Трамп против исламиста видимо у Сирији. Тако да нам је јадна држава кад има овакву дипломатију. Дајте људи, ко може нека каже Дачићу да постоји резолуција 1244 и да је Јељцин умро.

 3. PRVA LINIJA says:

  GDE SU SAD BOSKO JAKSIC, ZORAN OSTOJIC I OSTALA ELITA DRUGE SRBIJE... GDE SU TI SILNI STRUCNJACI KOJI SU RADNI VEK PROVELI PO SVETSKIM METROPOLAMA GLUMECI NOVINARE I ZA KRVAVI NOVAC GLUMILI OBJEKTIVNOST I NEZAVISNOST... GDE SU SVI ONI KOJI SU TVRDILI DA SE AMERICKA POLITIKA NECE PROMENITI... DA TRAMP NIKADA NECE POSTATI PREDSEDNIK AMERIKE... DA JE KOSOVO NEZAVISNO I DA JE TO GOTOV I NEPOVRATAN PROCES... DA EVROPSKA UNIJA NEMA ALTERNATIVU... DA SU DO 5 OKTOBRA SPAVALI KOD TETKE NA NJENOM KREVETU A DANAS SU MILIONERI UMESTO OSUDJENI KRIMINALCI I LOPOVI... TREBA IH SVAKI DAN POTSECATI NA NJIHOVE IZJAVE I NESUVISLE PROGNOZE... TREBA IM SE SMEJATI U LICE KAD GOD IH SRETNEMO...

  • Velika Metla says:

   ПРВА ЛИНИЈА,то што су поменути провели по свету и метрополама тога света ти потврђује да "целог живота можеш управљати аутом,а да никада не научиш возити"! У нашем србском народу имаш огроман број људи без школе,али им мудрости не фали! А поменутима управо фали мудрости! Џаба си паметан,ако ниси и мудар!

 4. doktrina soka says:

  Haradinaj i drustvo iz, doba de jure Klintonovih, su se zajebali slaveci rodendan Bila Klintona javno u Pristini.Reakcija je ultrazvucno stigla do Trampa i odgovor je ocekivan. Dacic sa tim veze nema.

 5. Rodja says:

  "Ovim rečima srpski šef diplomatije Ivica Dačić otkrio je pravi razlog drastičnog zaokreta američke spoljne politike i sve otvorenije podrške administracije Donalda Trampa podeli Kosova." Ne mogu da shvatim da jedan ministar sp poslova bilo koje države u svetu "podržava podelu svoje teritorije u korist svojih okupatora, i da menja svoje za svoje". Ipak, kako reče moj komšija, on razume zašto podelu kosova zastupa naš bajni ministar Dačić već 10 godina!!! Setio se on afere koferče od 2006 ili 2007. te da je Dačić bio sklonjen od javnosti, ali je za uzvrat ostao dužan uslugu. Došlo je vreme za vraćanje duga!!! Aferu koferče nije mogao zataškati niko osim britanaca, amerikanaca, nemaca, i članice nato pakta. S toga je on, i njegov sps, uvek u vladajućoj koaliciji, uvek je biran kao potpresednik vlade, min unutr poslova, i zadnje vreme min spolj poslova. Jadni naš ministar, još jadnija Srbija. Zamajavanje javnosti i zamajavanje Rusije. Još će do kraja i Rusija biti kriva za podelu KiM, jer podržava stav vladajuće garniture!!! Svašta...

  • Milan says:

   Podrsku islamizaciji u bosni prvo preko izetbegovica su arapske zemlje vrsile preko turske tajne sluzbe sivi vukovi. Tako reci ta sluzba je stajala iza kosova a ona je debelo povezana sa cijom. Ta sluzba je sad u raspadu zbog prvo ubistva ruskog ambasadora a drugo zbog puca na erdogana.

 6. milorad says:

  šiptari će se braniti ako... pa nek se brane NEĆE se odbraniti, vreme je da šiptarskoj mafiji zavrnemo šiju i to SADA inače NIKADA u Srbiji neće biti boljeg života. Ako se pitate dragi moji zemljaci zašto živite ko PACOVI e pa verujte mi kad vam kažem da je jedan od najvećih razloga za to upravo šiptarska mafija, kosovske komedije, i sve što ide uz to, uključujući JAK izdajnički lobi u beogradu plaćen NARKO PARAMA.

  • Deda Micko says:

   Kosovo izgaziti i Arbanase bez papira proterati, a takvih je najmanje 90%.

 7. M says:

  Zelena transverzala nije(za) USA problem!To je problem za druge!

 8. Milan says:

  Pa zar ce tramp da ode u pristinu da se pokloni spomeniku bila klintona koji su ga tolko pljuvali. Ovde se radi o promeni odnosa sa turskom jer turska je ta koja je htela da intervenise u bosni i kosovu al da nebi sama to radila amerlika je odlucila da ide nato. Nemci i englezi to dobro znaju pa su oni usli na kosovo kako nebi dosli turci. A turska je sad pod pritiskom tako da im ameri saopstavaju napustamo vase intetese na balkanu. Tako da sad ostaje da se oko kosova dogovore rusija i nemacka. Ovde se javlja mogucnost da nas rusija opet zabode zbog neke trgovine sa zapadom. U ovakvim uslovima i podela samo kao neko privremeno resenje moze da se prihvati.

  • Milan says:

   Nije samo Turska u pitanju, u BIH sada dominira S.Arabija i UAE. Trampova Amerika je i dalje veoma dobra sa S. Arabijom te neće napustiti interese saudijaca na Balkanu. O Kosovu će i dalje čvrst zajednički stav imati SAD V.B. Francuska Nemačka Italija sve dok se ne smanji (oslabi) ili ne raspadne NATO.

  • Deda Micko says:

   Rusija ce nas prodati, u to sam siguran, oni samo vole novac, kao i Zapadnjaci.

   • doktrina soka says:

    Deda,ajd sta se sekiras,prodaje nas i preprodaje ko stigne,ali naj veci problem je u vlasti,pinka je uvek u igri.Gde gazda valja i drustvo ide napred.I ovoj vlasti je kriva predhodna,pa mesto da hapse oni im uzimaju pare.I vuk sit i koze na broju. Narod je kriv sto obecanja vlasti pre izbora ne reaguje,pa za usi i napolje iz Skupstine,rok od 100 dana,i cao Bela. SVE PO USTAVU.

   • Milica says:

    Dedice, ne boj se. Strpljenja sve će biti kad mu dodje vreme.

 9. Ivan Ilic says:

  Tramp gleda Siptare kao "ISIS-FAMILIJA"Nema podele Kosova sta vise ko hoce da zivi ostane toje Srbija I predlozice visoki zid prema Albanskoj granici!Sta vise Tramp je UCENIO EU zbog Migranata rokno Tarife Carine reko daih salju nazad odaklesu stigli ako ne Tarife ostaju na snazi!Takodjer UCENIO I NATO dase samoizdrzavaju nepiju jedu na Americki racun vamo kazu treba zbog Rusije a od Rusije energetiku uzimaju!kaze toje Sizofrenija!Vi uzivate Mi da placamo?Kome treba NATO neka placaga!Nije ovo 1960godina!Tramp nikada nece Siptarima oprostiti za popaljene manastire jakoga to rtazgnevilo I Papa cutio!Zatoje popiso i Papu!Tram zeli za Balkan I Srbiju NACIONALISTE poput VIKTORA ORBANA! Da Buduca vlada da narodu vlast!Da ona ispunjava narodne interese I volju naroda!Zato Globalisticke medije podjednako pljuju Putina I Trampa!Vucic je Globalistya ovde Demokrate postale komuniste u Srbiji komunist nikada nisu ni sisli sa vlasti samo promenuli kapute.

 10. Cp6a says:

  Аууу, ал се овде подгревају лажне наде у Трампа! Чуда су ти ови интернети, па и жбирови се навукли на њега.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u