УДАРНА ВЕСТ! ТУРСКА ГРАНАТИРАЛА РУСКУ БАЗУ У СИРИЈИ!

UDARNA VEST! TURSKA GRANATIRALA RUSKU BAZU U SIRIJI!

8 januara 2021

Kako prenose ruski mediji, ruska vojna baza granatirana je u regiji Tel Tamer u Siriji od strane turske vojske.

Ministarstvo odbrane ruske federacije objavilo je snimak onoga što je ostalo od ruske baze, a mediji prenose da je Turska prilikom napada na Sirijske demokratske snage unela loše kalkulacije, pa je tokom granatiranja nanela popriličnu štetu ruskoj vojnoj bazi.Za sada nema podataka o žrtvama.

Lokalni mediji si juče preneli da je posle Nove godine turska vojska nastavila artiljerijske napade u provinciji Alepo. Oni su uglavnom bili usmereni protiv Sirijske demokratske snage, koji podržavaju kurde (PKK), a koje je Turska proglasila terorističkom organizacojom.

Libanska novinska agencija „Al-Masdar njuz“ upozoravala je da se u tom području nalaze ruske trupe i da su mogući sukobi.

Vojni stručnjaci tvrde da napad na rusku bazu nije nameran, već nesrećan slučaj. Oni uglavnom dele mišljenje da turske snage ne bi rizikovale napad na bazu, s obzirom na to da bi bile podvrgnute masovnom povratnom granatiranju, kako artiljerijom, tako i vazdušnim napadima.

Turski analitičari za incident krive snage Sirijskih demokratskih snaga koje su bile smeštene na jugu blizu ruske baze.

Još uvek nema zvaničnog saopštenja ni Turske ni Rusije povodom ovog incidenta.

(Informer)

KOMENTARI15 komentara

 1. Aco says:

  Pa dosta puta oni kao greš a Rusi ginu i ostali naravno. Kad jednom prođe bez odmazde greška se ponavlja.

  • Željko says:

   Susjedi, Turci otvaraju tvrtke i tvornice kod vas a ne kod njihove braće Albanaca i Bošnjaka, zar ne? Turci ulažu u Srbiju, a ne na Kosovo, u Albaniju i u BiH zar ne? Dalje vas opskrbljuje plin koji dolazi preko Turske zar ne? Pustite tu vašu mržnju jer najviše sličite jedni drugima od glazbe, kuhinje, načina života zar ne?

   • Becki konjusar says:

    Kaže nam pokatoličeni srbin u čijoj drzavici trešte narodnjaci na svakoj fešti.

  • Miraš says:

   Rusi ne greše, nego svesno rade, naravno i rizikuju, a da bi imali pod kontrolom teritorije Sirije koje zasad ne kontrolišu snage SAA. Ovo je manja ruska baza u severoistočnom delu Sirije na teritoriji koju kontroliše kurdski SDF u pokrajini Al Hasaka. Ova pokrajina sem manjih delova nije pod kontrolom SAA. Zašto su tu prihvaćene ruske vojne snage od strane Kurda? Zato što Turska tokom operacije "Proleće mira" okupirala je granični pojas sa unutrašnje strane Sirije u dužini od 130 km i u širini od 30 km i sa tog prostora nastoji da protera sirijske Kurde. Mesto Tal Tamir nalazi se na jugoistočnom špicu ovog dugačkog pojasa i blizu je turskih položaja. Ta ruska vojna baza mogla bi biti prepreka prodiranju Turske na jug u delove Sirije najbogatije naftom. Poznato je da Turska radi samo za sebe. Ne štite Turski vojnici ovde samo svoju južnu granicu od "opasnih" sirijskih Kurda kao što pričaju, nego stvorili su zgodnu poziciju za prodor u jugoistočne delove Sirije koji su najbogatiji naftom. Odavde samo treba na krenu na jug malo više od 100 km. Ako se dogodi američko povlačenje iz tog dela oni su spremni da jurnu, pod uslovom da stignu na cilj pre Rusa i pre snaga SAA. Inače Turska nema naftne izvore. Zbog toga su imali i pokušaj u Libiji pa su popili šamar. Sve manje ima mesta u svetu gde bi Turska mogla da osvoji naftne izvore. Zato uopšte ne čudi što sad nastoje da unište ovu rusku vojnu bazu.

 2. ko says:

  Nije namjerno ... ? Ko ovde glumi budalu, turci ili rusi???

  • doktrina soka says:

   Oni su svi budale mogli bi takvi i ostati.

 3. I Love persida says:

  Za sada je samo vijest udarna, uskoro će turci biti udareni odnosno eliminirani ne? A Kurdi, Bog da ih sačuva stalno ginu od turaka od kada postoje i jedni i drugi.

 4. milorad 4 says:

  rusi se prave ludi ..za sada...mislim da namere turaka još nisu iskristalizovane iz njihovih poteza, koji su sve više potpuno erektični trzaji i više liče na ludaka koji ima napad epilepsije nego na ozbiljnu političku akciju.TO je ono što zbunjuje ruse, i zato će pažljivo da ih procene pre nego što im zavrnu šiju, jer nije uspeh upucati ludaka uspeh je uništiti NEPRIJATELJA.Za sada je nejasno šta se dešava sa turcima, i koliko zaista kontrole ima vlada u ankari, nad onime što se dešava oko njihovih granica.

 5. Zorana says:

  HAhahaha nisu namerno, ala blama i sramote. Rusi su bas na dnu. Nisu oni ni regionalna sila, kad ih susedna regionalmna moze gazizi kako im se prohte. Iz konflikta u konflikt, Rusi su sve vece razocaranje. Gadi mi se vise i citati vesti o njihovoj patetici. Sto se mene tice, vise ne postoje. Eto im ustasa Ucic i gasovod za cionistu putka, jer im je samo to bitno.

  • persida says:

   Dobro velis, Rusi su se sveli na nivo jedne Albanije.

   • Duca says:

    Spusti suknjicu, hladno je!

 6. Gagi says:

  Sada ce biti tulumbe-lumbe. Nisu Rusi neznalice, vrlo dobro oni znaju sa kime turci vekovima saradjuju i od koga primaju naloge. Svi poznavaoci prilika i "vidovnjaci" tvrde da ce ta zemlja nestati u sledecem ratu. Navodno ce povod za rat biti bezrazlozan napad na Grcku gde ce se umesati i europske drzave. Svi ovi neartikulisani potezi vode ka tom scenariju.

 7. M says:

  Članak veli da Turci ne bi namjerno napali Rusku vojnu bazu,jer bi se bojali odmazde!?!Koje odmazde,kad odmazde još nema!Iako,vremena za odmazdu još ima!Izvidjeti Turske vojne položaje,izabrati ciljeve,izraditi projekt napada i realizirati ga!Npr.s novim dronovima kaj su ih valjda sad Rusi konačno napravili i razradili taktiku!Da sad to sve konačno i isprobaju,a na kom će bolje neg na svojim učiteljima!I onda nek se prave blesavi ko i Turci,i nek vele da s tim nemaju veze i da nemaju pojma čiji su to dronovi,možda tamo neke nepismene čobanske skupine!?!i onda nek se spreme za odbranu,također glumeći budalu!To je sad popularno!

 8. VRSK says:

  Polupaće ih Ruje sada hihihi!!!

 9. Mile says:

  Samo kad ste se vas dve pojavile sa svojim glupim komentarima poreklom iz probirljivog stomaka. A zapravo sendvičarite i za Božićne praznike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *