УДАРНА ВЕСТ! ТУРСКА ПРЕТИ РУСИЈИ

UDARNA VEST! TURSKA PRETI RUSIJI

15 oktobra 2021

Turski ministar spoljnih poslova optužio je Rusiju za napade na turske vojnike.Tokom konferencije za novinare, turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu ne samo da je potvrdio planove za početak velike vojne operacije turske vojske u Siriji, već je optužio i Rusiju za smrt turskih vojnika.

Prema rečima Čavušoglua, ruska strana je odgovorna za pogibiju turske vojske u zoni ilegalne turske vojne operacije “Maslinova grančica”, budući da ruska strana pruža pomoć sirijskim Kurdima.

Ocenjujući nedavne napade Sirije na Tursku, ministar Čavušoglu je rekao:

„Ulažemo mnogo napora, posebno u formatu Astana, da oživimo Ustavnu komisiju u Siriji. Šesta runda pregovora takođe će početi u Ženevi. Mi kažemo da je jedino rešenje u Siriji političko rešenje“.

Ministar Čavušoglu rekao je da su napadi koristeći oružje poput projektila i minobacača počeli da se izvode iz Sirije na teritoriju koju kontroliše turska vojska. „Raspon napada terorističkih organizacija u Turskoj je oko 30 kilometara.

Posebno nakon što smo započeli operaciju Štit Eufrata, postigli smo sporazum sa Sjedinjenim Državama i Rusijom. U obe zemlje teroristi su hteli da zauzmu u ovom području najmanje 30 kilometara južno.

Rusija je nameravala da povuče pripadnike PKK odavde u oblastima Tel Rifat i Manbidž. Nažalost, ova obećanja nisu ispunjena. Tako su Sjedinjene Države i Rusija odgovorne za nedavne napade, napade na civile u regionu i na nas.

Zato što nisu održali reč. Šta bismo trebali učiniti ako nisu održali svoju reč, a teroristi su pojačali napade na ovom području?“, – Tursko izdanje “Media EGE” citira Čavušogluovu izjavu.

Ovo nije prvi put da se pojavljuju optužbe iz Turske, iako ni turski lider, ni ministar odbrane, ni Ministarstvo spoljnih poslova ove zemlje nisu dali nikakve dokaze da je Rusija na bilo koji način povezana sa Kurdima, a kamoli da podržava za Kurde.

Štaviše, stručnjaci ocenjuju Čavušogluovu izjavu kao direktnu pretnju Rusiji, budući da se ruska vojna osmatračka mesta i baze nalaze u zoni sadašnje zone vojne operacije Turske.

Posebno se postavlja pitanje sa kojim argumentima Turska nastupa u Siriji kada je poznato da su u toj zemlji ilegalno bez dozvole sirijskog parlamenta i predsednika Asada.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Turcn zna kad pocne da puca na Ruse da je kompletni Zapadnjacki trulez uz nijih. I to koristi.

  • Srbski vitez says:

   Turčin takođe i ne zna da se time igra takvom vatrom koja ga može izbrisati sa lica zemlje, uprkos toj truleži sa zapada! Jer ne ratuje se više na konjima sa mačevima,kopljima i strelama...tako da je turčeskanjama bolje da ne laju mnogo i zavuku se u kućicu...dok ne bude prekasno.

 2. jagoda says:

  To nije vest to je provala..

 3. Strsljen says:

  Hahaha...lepo ce da slome zube...i da copaju....niko se leba najeo nije dok je cackao mecku. A glupi napujdani samo ima da izginu. Ko glupi kerovi.

 4. Beli Orao says:

  Hoće Redžep opet tursko carstvo , pa nie džaba Alijin sin isto digao nogu možda bi i on da se potkuje !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *