УДАРНА ВЕСТ! У Америци створена „Аутономна зона“! НАОРУЖАНИ ГРАЂАНИ СЕ ОДВОЈИЛИ ОД АМЕРИКЕ, НЕ ПОШТУЈУ ЗАКОНЕ И ИМАЈУ СВОЈУ ВОЈСКУ И ПОЛИЦИЈУ…

UDARNA VEST! U Americi stvorena „Autonomna zona“! NAORUŽANI GRAĐANI SE ODVOJILI OD AMERIKE, NE POŠTUJU ZAKONE I IMAJU SVOJU VOJSKU I POLICIJU…

16 juna 2020

AMERIKANCI su sami sebi napravili ono što su decenijama pravili zemljama i narodima koji im nisu bili po volji ili us im stajali na putu.

Stvorili su „Autonomnu zonu Sijetl“ i prodemonstrirali kako se unutar SAD može efikasno koristiti nasilje za političke ciljeve.Vodeći list američkog biznis-novinarstva The Wall Street Journal opisao je „Autonomnu zonu Sijetl“ kao teritoriju na kojoj se ne primenjuju američki zakoni i nad kojom nisu nadležne ni policija SAD ni administracija Donalda Trampa.

Formiranje zone poznate i pod skraćenicom CHAZ (Capitol Hill Autonomous Zone) počelo je nakon što je gradonačelnica Sijetla Dženi Derkan naredila policiji da deo grada oko policijske stanice pred kojom je bilo poprište sukoba između policije i demonstranata.

Učesnici protesta su odmah zauzeli i susedni park, a policijskoj stanici promenili ime u Seattle’s People’s Department.

Među demonstrantima je i useljenik iz Etiopije Fekadu Ibibesi koji je američkim novinarima rekao: „Ako nema policije -nema problema“.

Prema pisanju The New York Post, oko šest blokova zgrada, koje se nalaze u blizini policijske stanice, podignute su barikade. Na jednoj tabli je napisano „Ulazite u Capitol Hill Zone“, a na susednoj „Izlazite iz Sjedinjenih Država“.

Unutar zone se kreću naoružane patrole, a vedeću ulogu u njenom formiranju odigrali su radikalni i naoružani aktivisti Demokratske partije. Sama zona je u funkciji slabljenja i rušenja Trampove vlasti.

Jedan od glavnih u Zoni – reper Raz

Da nije tako, svi vodeći američki mediji već danima bi zahtevali potpuno uništenje te „separatističke enklave“. Sa upotrebom jurišne policije, a i Oružanih snaga SAD – ako zatreba.

Uostalom, na strani demonstranata su i gradonačelnica Sijetla i guverner države Vašington.

„Zonaši“ su već objavili: „Policijsku upravu u Sijetlu i slične strukture nije moguće reformisati. Zato tražimo njihovu likvidaciju. Zahtevamo da Gradsko veće ukine policijsku upravu, a gradonačelnik da joj oduzme sredstva. Ovo znači likvidaciju 100 odsto finansiranja, uključujući i penzije za policiju Sijetala. Zahtevamo i zabranu Federal Migration Service i reviziju slučajeva svih pripadnika rasnih manjina koji trenutno izdržavaju zatvorske kazne za nasilna krivična dela. Reviziju treba prepustiti porotnicima regrutovaniim iz zajednica rasnih manjina.“

Uspeh ove komune u Sijetlu je već očigledan.

The Wall Street Journal je objavio da je Gradsko veće pristalo da direktno uloži najmanje 100 miliona dolara u manjinske zajednice i da stvoriti neku vrstu „crne komisije“ za pregovore sa demonstrantima.

Nije jasno ko je glavni u „Autonomnoj zoni“, ali se kao jedan od vođa ovog „ostrva rasne i socijalne pravde“ u SAD pominje „reper i politički aktivista“ Raz.

Za njega se tvrdi da je oko sebe okupio naoružane prijatelje i poznanike, da preko njih učvršćuje vlastiti autoritet i uspostavlja red, čak i da lično patrolira teritorijom „komune“ sa pištoljem u rukama.

Trenutna situacija je katastrofa za autoritet federalnih vlasti i Donalda Trampa.

Mnogim Amerikancima, koji sa sigurne distance posmatraju šta se dešava u Sijetlu, nije jasno zašto je u tom gradu nemoguće uspostaviti red snagama federalnih struktura sile.

Možda je republikancima za izbornu kampanju potrebno da biračima nude izbor: ili Tramp (sa svim njegovim nedostacima), ili Sijetl.

Međutim, ovo je prilično rizična taktika…

„Zonaši“ već imaju svoju oružanu silu i policiju.

KOMENTARI9 komentara

 1. padre says:

  Evo njima one budućnosti, koji tako voli da prikazuje holivud!

 2. milorad2 says:

  opa ovo je već otvorena oružana pobuna ne zbog par kretena sa pištljima koji patroliraju nego zbog DIREKTE podrške vrha strukture vlasti u tom gradu pa i državi.Ovi je OTVORENA POBUNA organitzovana od strane jednog dela američke demokratske stranke i finansirana iz bunara deep state fondova.Sada sam siguran da je je ekipa oko bajdena i klintonove krenula u gradjanski rat.Ovo je samo početak i ovakve sceanrije smo mi već videli i doživeli u sloveniji,hrvatskoj i na kosvu pogotovo, gde su neki delovi vrha države otvoreno radili za pobunjenike i pozivali na pobunu.Mislim da će kontra udar od naoružanih trampovih pristalica uskoro uslediti a to otvara sezonu lova po američkim metropolama.Mislim a slobodno možemo da zaboravimo na pregovore sa šiptarima i da treba da nagomialmo artilj.municiju jer američka uloga oko kosova ovime PRESTAJE a nemci sami po sebi nam ne mogu NIŠTA bez pomoći iz USA i pogotovo što je i kod njih počelo da se klima ali sa druge strane, njima isto tako preti dolazak TRAMPA u vrh vlasti i žestoka promena generalne politike i diplomatije.Sada će da lete glave i da padaju oligarhije u USA a zatim i šire svi povezani igrači sa njima.

 3. persida says:

  Sad ce Srdjini reperi da priznaju Kosovo, a Lavrov ce reci: No man, no good...

  • Djok says:

   Uspesna firma koja se zove Lavrov & Partnjori do sad je otcepila Ukrainu, Moldavoju, Gruziju, Crnu Goru a uskoro ce "oslobodjeni" Krim pokloniti Tatarima. I tako to ce ide i sa Kosovom pa Vpjvodina... prici nikad kraja a ekipa ce deli ordenja i jevandjelja i sve samo ne zobinu i resurse.

 4. Mad Max VI says:

  Vajat Erp i Dok Holidej ponovo jašu, ali u borbi sa konjicom konfederacije izginuće kao heroji - odmetnici. Oni su se podigli zbog vojnog i milicijskog diktata u vreme početka korone i uskraćivanju svih garantovanih sloboda. Ništa novo, međutim Kju Kluks Klan nikada nije prestao da postoji, crnci će biti raščerečeni i roštiljani, i oni beli koji vole te crne. Zna se da crnci jesu lenji, usporeni, nepraktični i da su skloni kriminalu. Amerika se bori protiv kriminala i samo zbog sklonosti crnaca prema kriminalu izgleda kao da se Amerika bori protiv crnaca.

 5. Popara Dorcol says:

  Izmisljena glupa prica.

 6. petrovgrad says:

  Svako ima svoje Šiptare.Što se tiče mene Ja bih ih odmah priznao. Pa kad oni povuku pruznanje Kosova mi njima njihovu republiku. Bravo Srđo rdjo dobro si im zakuvao čorbu. Naka vide sada šta će.

 7. Soldat says:

  Treba vam policija i vojska kojoj verujete a ne ona kojom iz pozadine vladaju Soroš, Gejts i slične senke od ljudi. Šta Srbija čeka? Amfilohije treba da zaštiti i Crnu goru i Srbiju, i da postavi našu policiju i vojsku vernu narodu. Mi smo u vojsci nekada imali odzivnu parolu "Služim narodu!" A sada? Čije smo sluge?

 8. Rista says:

  Onda u Vejku(ako se dobro sećam) oni izvršili kolektivno samoubistvo. Jel ima neko da veruje u kolektivno samoubistvo? Nema veze. Samoubili se i to kolektivno. Pisale novine, majke mi. Onda one u Oregonu podržali pa posle oni pobunjenici počeli javno da repuju...pa ih pobili neki tamo...amerikanci spištoljima...Onda oni Srušimo VolStrit imali podršku, pa i precednik ih podržao pa im kasnije zabranili da seru po ulicama a oni nisu teli da prekinu nego izasrali sve parkove grada i...pa nije bilo previše scena osim kao nemaju šta da jedu pa im pali šatori...E, tako sve u tančine kao ja što pišem, povezano, otvoreno i jasno pa sve istina pisali i merički i naši mediji a onda volstrit ostao a oni očli...odleteli na metlama. I ove sada podržavaju "državne strukture". Da sam ja reper pa mi jave da su državne strulture izjavile ni manje ni više nego američkim medijima da mi daju podršku, bez trunke razmišljanja naredio bih hitno povlačenje u podrume širom amerike jer uskoro počinje sezona lova. To je danas moda u SAD, mislim to podržavanje budućih mrtvaca. Šta se čeka sa sankcijama americi? Mislim ono. odeš u UN i uvedeš sankcije. Ili to dobri ostali svet neće da uradi jadnoj americi iz čiste ljudske dobrote. Ili niko ne sme ni da pomisli o tome jer bi mu bile uvedene sankcije oma? U breee, ne smeš više ni sankcije uvoditi bez dozvole amerike pa čak ni americi. Drugim rečima, kada bih ja nasedao na medijske izveštaje, pomislio bih kao i mnogi ostali da je tamo neki Srđa digo meriku na noge. Može to da potraje cele ove godine i da greje srca i duše obožavatelja medijskih bombi. Ja se sav rasplinem u oblačke od tih bombi. Jddva se posle sakupim na jednu gomilu. Kraj je ili jako javan i bučan ili jako nejavan i tih. Pa šta ih pre snađe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *