УДАРНА ВЕСТ! Ухапшен директор Геронтолошког центра у Нишу где је регистровано 139 заражених

UDARNA VEST! Uhapšen direktor Gerontološkog centra u Nišu gde je registrovano 139 zaraženih

13 aprila 2020

Direktor Geronotološkog centra u Nišu, u kojem je zaraženo 135 korisnika i 4 zaposlena.

On je uhapšen zbog osnovane sumnje na krivično delo protiv zdravlja ljudi, jer nije preduzeo mere zaštite od korona virusa, preneli su beogradski mediji.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

KOMENTARI5 komentara

 1. Golema Balanica says:

  Ako je istina da je do zaražavanja došlo propustom centra/direktora,onda svi oštećeni mogu da tuže centar,jer za njegove usluge debelo plaćaju.Pošto će njihove tužbe država Srbija da odbaci većina njih će se obratiti međunarodnim sudovima,koji će jedva čekati priliku da OSUDE državu Srbiju.Koliko novaca će država Srbija morati da plati oštećenima zbog NEODGOVORNOSTI jednog čoveka.Kada će jednom mnogi direktori da shvate da direktorovanje nije velika plata,službeni auto,kratkosuknjičave sekretarice već PRE SVEGA ODGOVORNOST.Ako je istina - doživotna robija je najblaža kazna jer se delo može okvalifikovati kao masovno ubistvo sapredumišljajem.

  • Za Srbiju says:

   Neće ta neodgovorna budala odgovarati.

 2. branicevac says:

  jel neko pitao jel ovaj director dobio sredstva za zasitu od drzave?Jel je ministarstvo zdravstva poslalo maske I sve sta treba tamo?

  • Cp6a says:

   U zdravstvu je za ogroman broj procedura i postupaka propisano korišćenje maske, mantila i rukavica, koje se redovno nabavljaju, nevezano za ovu epidemiju. Drugo, ako je u redovnoj nabavci bilo zastoja, veoma brzo je to prevaziđeno nabavkom i distribucijom miliona maski zdravstvenim ustanovama. Možda je ovaj centar imao lošu sreću, ali ako se može dokazati nepoštovanje redovnih procedura i vanrednih mera, onda ne bih voleo da sam na mestu ovog direktora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *