УДАРНА ВЕСТ – УКРАЈИНСКА ВОЈСКА покренула масовни напад на ДОЊЕЦКУ РЕПУБЛИКУ

UDARNA VEST – UKRAJINSKA VOJSKA pokrenula masovni napad na DONJECKU REPUBLIKU

25 novembra 2018

Ukrajinska vojska započela je masovni napad na stambene četvrti samoproglašene Donjecke Narodne Republike, prenosi dopisnik „RIA Novosti“ sa lica mesta.

Kako je rekao, napad je započet oko pola 22 i 30 po lokalnom vremenu iz različitog naoružanja, između ostalog i iz teške artiljerije.

Prethodno je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila da su ukrajinski brodovi, koji su jutros ušli u teritorijalne vode Rusije, promenili kurs nazad ka Ukrajini.

Rusija je zbog aktivnosti ukrajinske mornarice podigla avione Su-25 koji su tokom dana patrolirali Kerčkim moreuzom.

KOMENTARI6 komentara

 1. Jovo Veselinovic says:

  znaci i putin je napadnut ko i vucic u srbiji udri mujo nema sloge izmedu srba

 2. Slobodanka says:

  Ukrajina razmatra mogućnost uvođenja ratnog stanja. Sednica saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine biće održana večeras u ponoć po lokalnom vremenu. „Predlažem da sprevodemo zasedanje kako bismo uveli režim ratnog stanja“, rekao je Aleksandar Turčinov sekretar Saveta na brifingu, koji su preneli ukrajinski mediji. Povod je najverovatnije ovo: Prethodno je ruski FSB saopštio da Ukrajinski brodovi „Berđansk“ „Nikopolj“ i „Jani Kapu“, nezakonito su presekli granicu sa Rusijom, ušli su u privremeno zatvorene vode teritorijalnog mora Rusije. Rusija je zbog aktivnosti ukrajinskih brodova podigla avijaciju, te su ruski Su-25 patrolirali Kerčkim moreuzom. Brodovi su zadržani, protiv njih upotrebljeno je i oružje. Trojici ranjenih ukrajinskih vojnika pružena je sva neophodna medicinska pomoć, oni nisu životno ugroženi.

 3. Roy says:

  E sad bi bio red da Rusi to smlate za par dana i podjele Ukrajinu sa Poljskom.

 4. Deda Micko says:

  Putin je kukavica, izdajnik Rusije, sa oružjem koje ima, on gleda kako se ukrajinsko-natovski nacisti iživljavaju nad ruskim stanovništvom. Putin je najveća iluzija svih onih koji veruju u otpor Zapadu, on radi za Zapad, ne za Rusiju. Rusiji ne može svanuti sa Putinom i njegovom mafijom. Kad to kažem, ne podržavam nikakve prozapadne liberale u Rusiji, već vojni puč i vojnu diktaturu bez koje nema opstanka nijedne nacije, pa ni ruske. Dosta smo se igrali demokratije od koje koristi uvek imaju naši neprijatelji.

 5. Velika Metla says:

  Znači "ukri" udarili po civilima? Pa eto,toliko koliko da ne iznevere "svetlu" svoju tradiciju,udarati po civilima! U tome su od njih jedino bolje ustaše!

 6. opet ja says:

  Deda Mirko@ Putin pokušava na sve načine da izbegne sukob u kome bi stradalo pola Sveta. Ali i meni je pomalo sumnjiv sa tim svojim konstantnim odstupanjem i pregovaranjem. Porošenko sluša zapad koji i ga je doveo na vlast, a većina Ukrajinaca nikako ne bi išla protiv Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *