УДАРНА ВЕСТ – УКРАЈИНСКИ АДМИРАЛ СЕ ПРЕДАЈЕ РУСИЈИ

UDARNA VEST – UKRAJINSKI ADMIRAL SE PREDAJE RUSIJI

7 decembra 2018

Komandant ukrajinske ratne mornarice, admiral Igor Vorončenko, predložio je da se preda ruskoj vojsci uz određene zahteve i garancije.

Vorončenko je predložio Rusiji razmenu zaobljenih ukrajinskih mornara, koje je FSB uhapsila i prebacila u Moskvu na dalja ispitivanja posle provokacije u Kerčkom moreuzu. Ukrajinski admiral je dao predlog da Rusija pusti ukrajinske mornare na slobodu, i da umesto njih uzmu njega.On je u svom sentimentalnom nastupu izjavio da mu se „srce cepa“ kada vidi kroz šta prolaze njegovi mornari u Rusiji.

„Otišao bih umesto njih u ruski zatvor“, rekao je Vorončenko tužnim glasom za nemački list Bild.

Podsećamo, napetost između Rusije i Ukrajine je povećana od incidenta u Kerčkom moreuzu kod Krimskog mosta, kada su ukrajinski ratni brodovi uplovili u ruske teritorijalne vode  i tom prilikom je ruska pogranična služba FSB uhapsila sve članove posada tri ukrajinska broda koji su učestvovali u provokaciji, a brodovi su zaplenjeni i vezani na ruskoj obali.

Ruski mediji i zvaničnici ovakve predloge ukrajinskog admirala komentarišu kao njegove lične fantazije.

(Pravda)

KOMENTARI12 komentara

 1. milorad says:

  !!!? Pametan čovek izgleda da je shvatio od koga prima naredjenja i da mu je bolje da leži par mescei nego da visi na crvenom trgu kad porošenko & mafija PUKNU u ukrajini.

  • da da says:

   On ih je poslao brodovima ka Rusiji,šta sad palamudi,da mu se srce cepa...bezobrazno do koske..

 2. rajko says:

  Ovako formulisana predaja je malo šašava, mada nije bez značaja. Ali bilo bi dobro kad bi se svi ukrajinski oficiri predali. Rusija Ukrajince smatra Rusima, dakle svojim rodom, pa je ovaj rat potpuno besmislen i vodi se samo radi tudjih interesa i koristi. Ne prolivajte uzalud svoju i bratsku krv, Ukrajinci, braćo!

 3. Pera says:

  Naravno, jer će sve da propevaju!

 4. petrovgrad says:

  Badava se žališ Germanima, kad dođe red na tebe posla će Putin devere po tebe i dobićeš ono što i mlada prve bračne noći.

 5. Miraš says:

  Kakav folirant! On je itekako mogao da zna da šalje u nemoguću misiju ta 24 mornara u tri ratna broda ukrajinske ratne mornarice od kojih dva liče na veće čamce. Jasno je da on nije direktno učestvovao u incidentu i da je njegova tobožnja žrtva suvišna. On nije dao ni iskrenu emocionalnu izjavu, nego čuva svoj položaj, a možda i život u ukrajinskim sve uzavrelijim uslovima.

 6. A akoM says:

  A zašto se Porošenko ne preda?!?On ih je poslao ko glinene golubove!Ko što će USA-Zapadne ratne flote biti glineni golubovi u Crnom moru,ako ispale metak na Ruse!Mali ljudi u velikim igrama geliptera!Koji poslije zajedno jedu i piju,ko i prije,i neprestano!

 7. Barakuda says:

  Nikako mi nije jasna jedna stvar, uđeš u bilo koju državu bezpravno, uhapse te, ideš pred sud i ležiš određenu kaznu ! Zašto bi ukrajinski mornari bili izuzetak i zašto tolika polemika !????

 8. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  hahahaha...al je lukav ovaj tip :-))) Kao oće da se menja, solidaran tip, a ustvari oće u Rusiju :-)))

 9. Taipova Češma says:

  uz određene zahteve i garancije - gde,u kom to zatvoru na svetu ima.

 10. Luka says:

  Pa nisu valjda poludeli da preuzmu admirala - blefera. Kome on treba osim Potrošenku kao transmisija . Ako hoće da sledi predsednika Ukrajine to je svakako njegova stvar koja i nije nerazumlljiva . Dobro je znao da su ta plovila provokacija pa bi sada hteo i predstavu sa sudom i samim sobom. Da su u pitabju neki drugi sa suprotne strane - ta plivila bi bila možda odmah potopljena pa možda me bi bilo nikakvih suđenja ili bi prvo lečili brodolomnike ako bi ih bilo . Ovako su ih tretirali i tretiraju ih u okviru pravnih normi što je u krajnjoj liniji dobro za sve a najviše za ukrajinske mornare. Mornari su prethodnica zamišljenog guranja topovskog mesa na istok i politike "Majdana "koji je izgleda i definitivno uništio unitarnu Ukrajinu. Nisu morali - ali su ipak hteli da se priklanjaju fašizmu . Da nisu hteli "Majdan" - sačuvali bi i svoju zemlju.

 11. Deda Micko says:

  Kad ce se poceti sa vesanjem ovih ukrajinskih nacista, sve ti treba o banderu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *